Jump to content

ENGIS

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About ENGIS

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Πύργος Ηλείας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. εγώ δεν ήμουν αρκετά λεπτομερής.η αιτία της καθίζησης έχει εντοπισθεί και θα αρθεί το πρόβλημα(συγκέντρωση ομβρίων στην περιοχή έδρασης του τοιχώματος).προφανώς η υποθεμελίωση θα υπολογισθεί.ο προβληματισμός μου αφορά στη μεθολογία επέμβασης.αν καταλαβαίνω σωστά το +1 στη συρικνούμενη κονία σημαίνει ότι εγκρίνεις,συνάδελφε?
 2. ευχαριστώ για την ανταπόκριση παιδιά.έχει καθίσει το τοιχίο και έχει συμπαρασύρει την πλάκα.τα πλακίδια στέκονται στην τσιμεντοκονία.σκέφτηκα να υποθεμελιώσω το τοιχίο και να γεμίσω το κενό μεταξύ πλάκας και τσιμεντοκονίας με μη συρρικνούμενο κονίαμα. πώς σας φαίνεται?
 3. συνάδελφοι,έχει συμβεί σε κάποιον? και αν ναί πως το αντιμετώπισε? σε μπαζωτή βεράντα (πατάει σε τοιχεία σκυροδέματος,οπλισμένη με δομικό πλέγμα,διαστάσεων 2,50Χ3,50)εμφανίστηκε καθίζηση με αποτέλεσμα σε ένα τμήμα τα πλακάκια να είναι σχεδόν στον ΄΄αέρα΄΄.φοβάμαι μην επεκταθεί.τί θα προτείνατε?
 4. συνάδελφοι,γνωρίζει κανείς διαπιστευμένο εργαστήριο που θα μπορούσε να διερευνήσει αν συγκεκριμένη ξυλεία έχει υποστεί επεξεργασία έναντι φωτιάς και απεντόμωση?
 5. K_PAT συμφωνώ για τα υφάσματα με ίνες στις δύο διευθύνσεις.εχω εφαρμόσει τέτοια ενίσχυση.τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι τα ακόλουθα: 1.όσον αφορά τον προσδιορισμό των απαιτούμενων στρώσεων,αφού βρείς τα απαιτούμενα εντατικά μεγέθη,υπάρχει στο βιβλίο του Τριανταφύλλου,δωρεάν λογισμικό.το ίδιο λογισμικό μπορείς να το προμηθευτείς και από τη sika μόνο που είναι στα αγγλικά. 2.απαιτείται προσεκτική επιλογή του είδους του υφάσματος ειδικά όσον αφορά το μέτρο ελαστικότητας,γιατί μπορεί να σου αστοχεί η διατομή σκυροδέματος και να μην το παίρνεις χαμπάρι. 3.οπωσδήποτε συνεργείο με εμπειρία σε τέτοιυ είδους εφαρμογές. 4.πολύ μεγάλη προσοχή στις αγκυρώσεις γιατί αλλιώς μπορεί να είναι άχρηστη όλη η εφαρμογή. 5.η sika έχει πολύ ενημερωτικά φυλλάδια για όλα αυτά τα θέματα και νομίζω ότι μπορείς να συμβουλευτείς και μηχανικούς της.σημειωτέον ότι δεν αναφέρω τη συγκεκριμένη εταιρία για δια φημιστικούς λόγους αλλά γιατί ξέρω ότι έχουν αναπτύξει πολύ τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.
 6. chrisven,ο αύλακας ομβρίων είναι ιδιοκτησία του τ.ο.ε.β και επειδή αυτός είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου,δεν υπάρχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο.
 7. Δεν κάνω λάθος,έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα στον νομό.Κι επειδή δεν ασχολείται κανείς αποφάσισα να το κυνηγήσω για προσωπική υπόθεση και σκέφτηκα πριν κάνω οτιδήποτε να το θέσω στο forum.
 8. Κι όμως chrisven,έχουν αχρηστέψει σχεδόν όλα τα τεμάχια.Δεν μπορούν να γίνουν κατατμήσεις γιατί ο νόμος λέει πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο.
 9. Τη ζήτησα από την Πολεοδομία.Μόλις την έχω στα χέρια μου θα την στείλω.Ο αύλακας λογικά ανήκει στον οικείο Δήμο.Σημειωτέον ότι το ίδιο ισχύει και για εκτός σχεδίου τεμάχια που έχουν πρόσωπο σε αύλακα αναδασμού.
 10. Σε οικόπεδο άρτιο εντός οικισμού, με πρόσωπο σε αύλακα απορροής ομβρίων όπου έπεται δημοτική οδός πλ.6,00μ. απαγορεύεται η έκδοση οικοδομικής άδειας γιατί ο αύλακας δεν είναι κοινόχρηστος χώρος.Τάδε έφη Πολεοδομία και σχετική απάντηση του Υπουργείου σε αντίστοιχο ερώτημα.Γνωρίζει κανείς πως θα μπορούσε να ξεπεραστεί?
 11. Σε ΖΟΕ ,σε εμάς τουλάχιστον(ΗΛΕΙΑ), δεν ισχύουν οι παρεκκλίσεις.Αρα αν τα συνενώσεις(που σημαίνει ότι δημιουργείς νέο τεμάχιο ΄΄σήμερα΄΄) δεν θα μπορείς να κάνεις χρήση της παρέκκλισης.
 12. Στην δική μου περίπτωση ήταν ακριβότερο κατά 3ευρώ.
 13. Λάθος έκφραση δική μου Χάρη.Αυτό ήταν το ζητούμενο (να διέρχεται από τους οπλισμούς) γιατί η μελέτη είχε πυκνου΄ς οπλισμούς ειδικά στους κόμβους.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.