Μετάβαση στο περιεχόμενο

ENGIS

Members
  • Περιεχόμενα

    76
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ENGIS

  1. εγώ δεν ήμουν αρκετά λεπτομερής.η αιτία της καθίζησης έχει εντοπισθεί και θα αρθεί το πρόβλημα(συγκέντρωση ομβρίων στην περιοχή έδρασης του τοιχώματος).προφανώς η υποθεμελίωση θα υπολογισθεί.ο προβληματισμός μου αφορά στη μεθολογία επέμβασης.αν καταλαβαίνω σωστά το +1 στη συρικνούμενη κονία σημαίνει ότι εγκρίνεις,συνάδελφε?
  2. ευχαριστώ για την ανταπόκριση παιδιά.έχει καθίσει το τοιχίο και έχει συμπαρασύρει την πλάκα.τα πλακίδια στέκονται στην τσιμεντοκονία.σκέφτηκα να υποθεμελιώσω το τοιχίο και να γεμίσω το κενό μεταξύ πλάκας και τσιμεντοκονίας με μη συρρικνούμενο κονίαμα. πώς σας φαίνεται?
  3. συνάδελφοι,έχει συμβεί σε κάποιον? και αν ναί πως το αντιμετώπισε? σε μπαζωτή βεράντα (πατάει σε τοιχεία σκυροδέματος,οπλισμένη με δομικό πλέγμα,διαστάσεων 2,50Χ3,50)εμφανίστηκε καθίζηση με αποτέλεσμα σε ένα τμήμα τα πλακάκια να είναι σχεδόν στον ΄΄αέρα΄΄.φοβάμαι μην επεκταθεί.τί θα προτείνατε?
  4. συνάδελφοι,γνωρίζει κανείς διαπιστευμένο εργαστήριο που θα μπορούσε να διερευνήσει αν συγκεκριμένη ξυλεία έχει υποστεί επεξεργασία έναντι φωτιάς και απεντόμωση?
  5. K_PAT συμφωνώ για τα υφάσματα με ίνες στις δύο διευθύνσεις.εχω εφαρμόσει τέτοια ενίσχυση.τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι τα ακόλουθα: 1.όσον αφορά τον προσδιορισμό των απαιτούμενων στρώσεων,αφού βρείς τα απαιτούμενα εντατικά μεγέθη,υπάρχει στο βιβλίο του Τριανταφύλλου,δωρεάν λογισμικό.το ίδιο λογισμικό μπορείς να το προμηθευτείς και από τη sika μόνο που είναι στα αγγλικά. 2.απαιτείται προσεκτική επιλογή του είδους του υφάσματος ειδικά όσον αφορά το μέτρο ελαστικότητας,γιατί μπορεί να σου αστοχεί η διατομή σκυροδέματος και να μην το παίρνεις χαμπάρι. 3.οπωσδήποτε συνεργείο με εμπειρία σε τέτοιυ είδους εφαρμογές. 4.πολύ μεγάλη προσοχή στις αγκυρώσεις γιατί αλλιώς μπορεί να είναι άχρηστη όλη η εφαρμογή. 5.η sika έχει πολύ ενημερωτικά φυλλάδια για όλα αυτά τα θέματα και νομίζω ότι μπορείς να συμβουλευτείς και μηχανικούς της.σημειωτέον ότι δεν αναφέρω τη συγκεκριμένη εταιρία για δια φημιστικούς λόγους αλλά γιατί ξέρω ότι έχουν αναπτύξει πολύ τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.
  6. chrisven,ο αύλακας ομβρίων είναι ιδιοκτησία του τ.ο.ε.β και επειδή αυτός είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου,δεν υπάρχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο.
  7. Δεν κάνω λάθος,έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα στον νομό.Κι επειδή δεν ασχολείται κανείς αποφάσισα να το κυνηγήσω για προσωπική υπόθεση και σκέφτηκα πριν κάνω οτιδήποτε να το θέσω στο forum.
  8. Κι όμως chrisven,έχουν αχρηστέψει σχεδόν όλα τα τεμάχια.Δεν μπορούν να γίνουν κατατμήσεις γιατί ο νόμος λέει πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο.
  9. Τη ζήτησα από την Πολεοδομία.Μόλις την έχω στα χέρια μου θα την στείλω.Ο αύλακας λογικά ανήκει στον οικείο Δήμο.Σημειωτέον ότι το ίδιο ισχύει και για εκτός σχεδίου τεμάχια που έχουν πρόσωπο σε αύλακα αναδασμού.
  10. Σε οικόπεδο άρτιο εντός οικισμού, με πρόσωπο σε αύλακα απορροής ομβρίων όπου έπεται δημοτική οδός πλ.6,00μ. απαγορεύεται η έκδοση οικοδομικής άδειας γιατί ο αύλακας δεν είναι κοινόχρηστος χώρος.Τάδε έφη Πολεοδομία και σχετική απάντηση του Υπουργείου σε αντίστοιχο ερώτημα.Γνωρίζει κανείς πως θα μπορούσε να ξεπεραστεί?
  11. Σε ΖΟΕ ,σε εμάς τουλάχιστον(ΗΛΕΙΑ), δεν ισχύουν οι παρεκκλίσεις.Αρα αν τα συνενώσεις(που σημαίνει ότι δημιουργείς νέο τεμάχιο ΄΄σήμερα΄΄) δεν θα μπορείς να κάνεις χρήση της παρέκκλισης.
  12. Λάθος έκφραση δική μου Χάρη.Αυτό ήταν το ζητούμενο (να διέρχεται από τους οπλισμούς) γιατί η μελέτη είχε πυκνου΄ς οπλισμούς ειδικά στους κόμβους.
  13. Σε παρόμοια περίπτωση το πρότεινε σε πελάτη μου η εταιρία beton ,για να επιτευχθεί μεγαλύτερη εργασιμότητα.Επειδή ούτε εγώ βρήκα κάτι ρητά απαγορευτικό,μίλησα με τον υπεύθυνο της εταιρίας (δ/χος χημικός μηχανικός) ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι η αντοχή είναι η απαιτούμενη και όσον αφορά στην κοκκομετρική διαβάθμιση συντάσσεται με τον ΚΤΣ.Ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι να προτείνω στον πελάτη μου.
  14. Προχθές το έλαβα.Το μόνο που πρόλαβα να δω είναι το video όπου η εισαγωγή ενός φορέα με επαναλαμβανόμενα πλαίσια είναι πραγματικά,εντυπωσιακά γρήγορη.Οσον αφορά το manual μου είπαν ότι είναι υπό συγγραφή.Αυτά προς το παρόν.Μου άρεσε αρκετά και το 3Δ.
  15. Αν σφραγίσεις η αμοιβή σου θα υπολογισθεί σύμφωνα με τα νόμιμα.Αν όχι κρίνε ανάλογα με το χρόνο που θα χρειαστείς να την κάνεις.Δεν νομίζω ότι η αμοιβή σου έχει να κάνει με το είδος του φορέα που λύνεις παρά με τη δυσκολία και το χρόνο που ξοδεύεις.Μια σωστή προσέγγιση θα ήταν να δεις ποιά είναι η νόμιμη αμοιβή και να δουλέψεις με ποσοστό επαυτής.
  16. Είναι σίγουρα πατενταρισμένη και ως σκέψη δεν μου φαίνεται άσχημη (χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτή).Σχετικά με το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί,έχω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που την βγάζει στο διαδίκτυο παύει κάθε μυστικότητα.
  17. Ρίξε μια ματιά και στη μέθοδο Γ.Μαρνέρη.
  18. Αρη κι εγώ συμφωνώ ότι όλα τα παλιά (ειδικά αυτά προ 1985) θέλουν ενίσχυση.Και θα πρέπει κάποια στιγμή να το δεί σοβαρά το κράτος και να επιδοτήσει τέτοιου είδους επεμβάσεις(βλ.και παρεμβάσεις Τάσιου για το θέμα).Που να δείς τι μπουνιές πέφτουνε με τους υπαλλήλους του Τ.Α.Σ. για να δεχτούν ότι υπάρχουν προβλήματα στις παλιές οικοδομές.Τέλος πάντων η άποψή μου είναι ότι στην Ηλεία δόθηκαν δύο ευκαιρίες για ανανέωση του κτιριακού δυναμικού(πυρκαγιά 2007-σεισμός 2008)και δυστυχώς δεν έγινε τίποτε.
  19. Κι εγώ το παράγγειλα συνάδελφε.Να δούμε τι θα γίνει.
  20. Εχω ανεπαίσθητες διαφορές αν το επιλύσω με τον παληό.Δεν έχει να κάνει όμως αφού η πολεοδομία θέλει Ε.Α.Κ. για την προσθήκη.
  21. Σε διώροφο λιθόκτιστο,το οποίο κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας κτίστηκε ενιαία,θα κάνω ενίσχυση με εσωτερικό μανδύα και εξωτερικά αρμολόγημα με ισχυρό κονίαμα.Το πρόβλημά μου είναι ότι οι ιδιοκτησίες ενώ έχουν κοινό φ.ο.,χωρίζονται στη μέση με τοίχο μη φέροντα.Ο έτερος συνιδιοκτήτης είναι εξαφανισμένος από ΄΄προσώπου γής΄΄ και από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε.Σημειωτέο ότι το τμήμα του κτιρίου της πελάτισσάς μου έχει βλάβες από σεισμό και παίρνει κρατική αρωγή από τον Τ.Α.Σ για να το επισκευάσει.Καμμιά κατασκευαστική ιδέα κανείς?
  22. Χάρη,έχεις δίκιο όσον αφορά την αυστηρότητα της προσθήκης και όχι της ΄΄βάσης΄΄.Μιάς και αναφέρθηκε το θέμα,επειδή κάνω μια τριόροφη προσθήκη καθ΄ύψος σε υπάρχουσα διώροφη(οι τρείς επιπλέον προβλέπονταν στην αρχική μελέτη,κανονισμός 1985) λαμβάνεις κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για τους επιπλέον διαμήκεις που προκύπτουν στην προσθήκη?Οσον αφορά στα τσέρκια (υπάρχοντα Φ8/20 StI) και της προσθήκης Φ10/10 B500c δεν νομίζεις ότι δημιουργούμε κάτι σαν ΄΄μαλακό΄΄ όροφο στο υπάρχον?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.