Μετάβαση στο περιεχόμενο

ioadrakn

Members
 • Περιεχόμενα

  23
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Σχετικά ioadrakn

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Καλημέρα. Πως μπορώ να ακυρώσω αρχείο ,που έχω ήδη ¨ανεβάσει" στο σύστημα του e-adeia?
 2. Σ'ευχαριστώ για την σχετική πληροφόρηση. Σε ο,τι αφορά το όριο των 25000 ευρώ το ανέφερα γιατί ισχύει για την υποτιθέμενη περίπτωση "εσωτερικών διαρρυθμίσεων" προκειμένου να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ.
 3. Σε οροφοδιαμέρισμα οικοδομής του 1972 θέλω να κάνω διαχωρισμό και να το μετατρέψω σε δύο διαμερίσματα. Ο προυπολογισμός είναι <25000 ευρώ , δεν τροποποιούνται τα υδραυλικά (οι κατακόρυφοι αγωγοί παραμένουν ως έχουν) και δεν δημιουργούνται απαιτήσεις θέσεων στάθμευσης λόγω παλαιότητας της οικοδομής. Θα υπαχθώ στη περίπτωση ΕΕΔΜΚ (εσωτερικές διαρρυθμίσεις) 'η στην έκδοση οικοδομικής άδειας?
 4. ioadrakn

  Γκρέμισμα τοίχου

  Συνεπώς κατά το πρώτο σκέλος κατασκευάσθηκε ,επιπλέον των προβλεπομένων από την εγκεκριμένη στατική μελέτη ,τοιχείο πλήρωσης με σκοπό την αύξηση της δυσκαμψίας του κτιρίου.Οι διαστάσεις του υπόψη φατνώματος (πλάτος/ύψος) είναι 4,85μ/4,65μ ενώ οι αντίστοιχες του προβλεπόμενου ανοίγματος είναι 1,40μ/2,35μ. Η εκτίμηση του μηχανικού έχει να κάνει με το κατά πόσο το άνοιγμα επηρεάζει την δυσκαμψία του τοιχώματος και κατ'επέκταση του κτίσματος.
 5. ioadrakn

  Γκρέμισμα τοίχου

  Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το τοίχωμα είναι στοιχείο πλήρωσης και δεν συμμετέχει στον Α/Σ σχεδιασμό του κτιρίου.Αυτό προκύπτει από τα εγκεκριμένα στατικά σχέδια όπου στο συγκεκριμένο φάτνωμα υπάρχει πλαίσιωτή κατασκευή.Εκτιμώ πως η πλήρωση του πλαισίου έγινε με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα ίσως για λόγους ευκολίας. Αλλωστε είναι χαρακτηριστική και η ευκολία που καθαιρείται ενώ και οπλισμός του είναι ενα πλέγμα μικρής διαμέτρου (ίσως Φ6) .Δεν γνωρίζω αν ο ίδιος τρόπος πλήρωσης εφαρμόσθηκε και στους υπερκείμενους ορόφους. Σε ο,τι αφορά την δεύτερη τοιχοποιία καταλαβαίνω πως πρέπει να καθαιρεθεί έως τη δοκό και να συμπληρωθεί με νέα ,που θα έχει ως σενάζ το ζύγωμα του μεταλλικού πλαισίου.
 6. Από την ανάγνωση του εδαφίου πράγματι προκύπτει αυτό που λές δηλαδή η 1 είναι ανεξάρτητη από τις περιπτώσεις της 2. Τώρα τί είχε στο μυαλό του ο νομοθέτης.... Ας προσέξουμε οτι η χρήση των 5τμ με το παρακάτω ΦΕΚ τροποποιείται σε σχέση με τον 4495/17 .Προσδιορίζεται πλέον ως αποκλειστικά χώρος υγιεινής σε αντίθεση με τον 4495/17 ,που ανέφερε "...αποκλειστικά για λόγους υγιεινής και χρήσης". ΦΕΚ 4520Β 16.10.2018 - "ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΕΜΚ........και τροποποίηση της εργασίας κη. της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017"
 7. ioadrakn

  Γκρέμισμα τοίχου

  Σε δύο όμορα ισόγεια καταστήματα καθαιρείται τμήμα διαστάσεων 1,40μ(πλάτος)Χ2,50μ(ύψος) σε κάθε μια από τις δύο όμορες τοιχοποιίες με σκοπό την συνένωσή των καταστημάτων. Στο πρώτο κατάστημα το ύψος της υπερκείμενης εναπομένουσας τοιχοποιίας έως τη δοκό είναι 2,40μ ενώ το αντίστοιχο ύψος στο δεύτερο κατάστημα είναι 0,60μ. Γνώμη μου είναι πως και στα δύο δημιουργούμενα ανοίγματα πρέπει να τοποθετηθούν χαλύβδινα πλαίσια μορφής "Π" ανεξάρτητα στατικά μεταξύ τους. Το θέμα είναι ο τρόπος σύνδεσής των πλαισίων με τα στοιχεία πλήρωσης ,που στο μέν πρώτο κτίριο είναι ελαφρά οπλισμένο τοίχωμα και στο δεύτερο κτίριο οπτοπλινθοδομή μπατική.
 8. Δηλαδή πρόκειται για τρεις ανεξάρτητες προυποθέσεις, που αρκεί η καθεμία από μόνη της 'η πρέπει να συνδυάζεται η πρώτη με μία από τίς υπόλοιπες?
 9. Δηλαδή η προσθήκη επιφάνειας 5τμ με τις προϋποθέσεις χρήσης,που αναφέρονται,πρέπει υποχρεωτικά να συνδυάζεται με μία από τις τρείς περιπτώσεις οικισμών? Δηλαδή σε οικοδομή του 1959 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορώ να κάνω αυτού του είδους την προσθήκη?
 10. N4495/17-ΑΡΘΡΟ 29-ΠΑΡ.2 (Ε.Ε.Δ.Μ.Κ.) Συνλαδελφοι μία ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή της περίπτωσης κη) της παραπάνω παραγράφου ,την οποία και παραθέτω: " κη) προσθήκη επιφάνειας εμβαδού έως πέντε (5) τ.μ., αποκλειστικά για λόγους υγιεινής και χρήσης, σε κτίρια προϋφιστάμενα της 31ης Ιανουαρίου 1983, σε στάσιμους οικισμούς και σε οικισμούς προ του 1923 και κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, χωρίς να απαιτούνται στοιχεία νομιμότητας κτιρίου" Η ερώτηση είναι αν η πρώτη προϋπόθεση ισχύει από μόνη της 'η αν πρέπει να συνδυασθεί με μία από τις επόμενες δύο.
 11. ioadrakn

  ΚΑΝ.ΕΠΕ και Μη Καταστροφικοί Έλεγχοι

  Καλησπέρα. Υπάρχει πρόβλεψη στον ΚΑΝ.ΕΠΕ. για αποτίμηση Φ.Ι. υφιστάμενου διωρόφου κτίσματος ,στην περίπτωση προσθήκης σ' αυτό νέου ορόφου ,χωρίς την χρήση δειγματοληπτικών δεδομένων και με ποιες προυποθέσεις?
 12. Γεια σας. Σε προυφιστάμενο του '55 νόμιμο διώροφο κτίσμα έγιναν μεταγενέστερες (το 1992) προσθήκες ξύλινων στεγάστρων ,οι οποίες έχουν υπαχθεί στον ν.4178/13 ως λοιπή παράβαση.Το σύστημα ζητάει Δελτίο Δομικής Τρωτότητας. Το ερώτημα είναι αν το δελτίο θα αφορά μεμονωμένα τα ξύλινα στέγαστρα 'η το διώροφο κτίσμα με αναφορά και στίς αυθαίρετες προσθήκες.
 13. Είναι εκτός σχεδίου και απέχει 100μ από το όριο της Λ.Γεωργικής Σχολής. Ευχαριστώ.
 14. Τιμή ζώνης σε αγροτεμάχιο αγροκτήματος Θέρμης στο ύψος της εισόδου του στρατιωτικού αεροδρομίου Μίκρας 100μ από την Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Ισχύει ΤΖ=500ευρώ?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.