Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sophmp

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sophmp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν γνωρίζω τα ύψη των υπόλοιπων ορόφων και ούτε μπορούν να μετρηθούν καθώς είναι άλλες ιδιοκτησίες. Θα λάβω λοιπόν υπόψιν ότι συμφωνούν με την οικοδομική άδεια και θα υπολογίσω την υπέρβαση μόνο από την ιδιοκτησία που εξετάζω.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για την υπέρβαση όμως στο φύλλο καταγραφής θα υπολογίσω 14,85-13 = 1,85μ? Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν έχω ασχοληθεί με τους κάτω ορόφους. Θα έπρεπε να ελεγχθεί ότι έχουν τηρηθεί τα ύψη?
  3. Καλησπέρα σας, Σε οικοδομική άδεια έχω επιτρεπόμενο ύψος 13,00μ. Πρόκειται για τετραώροφη οικοδομή με απόληξη κλιμακοστασίου. Το ύψος των ορόφων είναι 11,40μ, ενώ η τομή δείχνει κανονικά και την απόληξη κλιμακοστασίου με το ύψος να φτάνει στα 14,85μ. Η απόληξη κλιμακοστασίου έχει γίνει δωμάτιο, επομένως υπολογίζεται με υπέρβαση δόμησης. Αποτελεί και υπέρβαση ύψους?
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό το γνωρίζω, παρ' όλα αυτά η διαδικασία έγινε έτσι κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες. Όσον αφορά την υπέρβαση του ύψους, πώς μπορώ να το δηλώσω ως παράβαση? Δεν μου το παίρνει σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής.
  5. Γίνεται τακτοποίηση συνολικά στο κτίριο. λόγω ύπαρξης οριζόντιας σύστασης, έχω μία δήλωση για την κάθε ιδιοκτησία του ορόφου ( υπάρχει ένα διαμέρισμα σε κάθε όροφο) και μία δήλωση για κοινόχρηστους χώρους. Θα έβαζα μία παράβαση στη δήλωση των κοινοχρήστων συνολικά για το ύψος του κτιρίου αλλά δεν μου παίρνει ένα ξεχωριστό φύλλο καταγραφής με μοναδική παράβαση την υπέρβαση ύψους. Θα μπορούσε διαφορετικά να μπει στη δήλωση του ισογείου, που στην πράξη εκεί είναι η υπέρβαση αλλά πάλι πώς θα δηλωθεί συνολικά για όλο το διαμέρισμα?
  6. Καλησπέρα σας, Σε τετραώροφη οικοδομή κατοικιών με ΟΑ του 1982 έχω σ.δ. 2,60. Το Διάγραμμα Κάλυψης γράφει Η = 14,20μ. Βάσει οικοδομικής άδειας και οι 4 όροφοι έχουν ύψος 3,00μ. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής: ισόγειο 3,45μ, α' όροφος 2,85μ, β' όροφος 3μ, γ' όροφος 3μ. Ακόμη, υπάρχει στο δώμα αυθαίρετη απόλιξη κλιμακοστασίου (υπολογίζεται με Λ.Π.) και στη συνέχειά του χώρος αποθήκης (Υπέρβαση Δόμησης). Μαζί με την απόλιξη κλιμακοστασίου και την αποθήκη το συνολικό πραγματικό ύψος είναι 15,5μ. Θα πρέπει να χρεώσω κάπου υπέρβαση ύψους? και αν ναι πώς? Ποιο θεωρώ επιτρεπόμενο? αυτό που αναφέρει ο ΓΟΚ για σ.δ. 2,60 (δηλαδή 26μ) ή το 14,20??
  7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Παρόλα αν δεν δεχτούν την παλιά από την Υπηρεσία, δεν υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι να του εκδώσω μία νέα ακόμη και αν πλέον δεν έχω ανοιχτά χαρτιά.
  8. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν η βεβαίωση για τη σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας έχει ημερομηνία λήξης? Η βεβαίωση αφορά σε δήλωση που έγινε το 2018 και πλέον είναι σε οριστική υπαγωγή. Πλέον έχω κλείσει τα χαρτιά μου αλλά ο πελάτης μου ζητάει τη βεβαίωση για να πάει στη ΔΕΗ και να πάρει τώρα ρεύμα αν και του είχε δοθεί από το 2018. Υπάρχει πρόβλημα να τραβήξω από το σύστημα νέα ?
  9. Ευχαριστώ! Ναι το πρόστιμο ήταν ίδιο. Προχώρησα σε περαίωση και δεν έβγαλε κάτι. Πιθανότατα από τις μεταβολές να είχε αλλαγές οι οποίες όμως είχανε πληρωθεί.
  10. Ευχαριστώ για το χρόνο! Στη χειρότερη θα το προσωρήσω να δω τι βγάζει. Αν και πιστεύω έχει απλά κολλήσει και δεν θα βγάλει κάτι. Έχει κάνει επαναϋπολογισμό πρόσφατα και έχει γίνει εξόφληση. Αν έβγαζε αλλαγές θα έβγαζε στο πρόστιμο πιστεύω και όχι στο παράβολο.
  11. Είχαν εξοφληθεί και το 2018 και με την αλλαγή του Φεβρουαρίου που έγινε προσήκη του φύλλου καταγραφής επαναϋπολογίστηκε το πρόστιμο. Και είναι και πάλι όλα εξοφλημένα.
  12. Ναι. Γενικά ηταν δήλωση από το 2018 και έγινε αλλαγή τώρα το Φεβρουάριο με την προσθήκη ενός φύλλου καταγραφής. Είχε βγάλει αλλαγές στην πληρωμή στην εκ νέου υποβολή και οι διαφορές προφανώς πληρώθηκαν και είναι όλα εξοφλημένα. Το περίεργο όμως είναι ότι βγάζει τη διαφορά στο παράβολο ενώ δεν έχει αλλάξει ούτως ηάλλως.
  13. Η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή. Πατάω άλλη μια φορά υποβολή για να περαιωθεί και βγάζει αυτό. Τα σβησμένα είναι ίδια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.