Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

psarrism

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by psarrism

  1. Update, μετά από συζήτηση με λογιστές και όχι μόνο (με επιφύλαξη τα παρακάτω). -Οι επιστημονικοί κλάδοι δεν ξέρουμε ακόμα αν και πώς θα πάρουμε τα 600, αν θα πρέπει να παρακολουθήσουμε 100 ώρες σεμινάρια για να τα πάρουμε, αν δεν πάρουμε τίποτα στο χέρι κλπ -Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων με ΚΑΔ που "πλήττονται σημαντικά" παίρνουν τα 800. -Οι ίδιες οι επιχειρήσεις που ο ΚΑΔ τους ανήκει στους "σημαντικά πληττόμενους" παίρνουν μην πω τι, πάντως όχι τα 800. 25% έκπτωση, χαμηλότοκα δάνεια κλπ κλπ (καλοφάγωτα). Η δική μου εκτίμηση είναι ότι οι επιστημονικοί κλάδοι δεν θα πάρουν φράγκο (ή ευρώ ή όποιο άλλο νόμισμα θέλετε), ούτε τα 600 στο χέρι, ούτε τα 800 αργότερα (είναι κλασσική η μέθοδος της χρονικής μετάθεσης της "λύσης" ενός προβλήματος για την αποφυγή συγκρούσεων και εντάσεων την παρούσα στιγμή), οι υπόλοιποι "σημαντικά πληττόμενοι" αυτοαπασχολούμενοι επίσης δεν θα πάρουν τα 800 και ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν συσσωρευτεί τεράστια χρέη στις πλάτες μας. Εγώ πχ έχω ήδη ρυθμίσεις στην εφορία, ρύθμιση στο ΕΦΚΑ, ΦΠΑ 1ου 3μήνου (αρκετά μεγάλο) που θα πρέπει να πληρωθεί τον Σεπτέμβρη και φυσικά, φόρο Εισοδήματος (επίσης πολύ μεγάλο, λόγω φυσικά της προκαταβολής 100%) που αφορά μια χρονιά (το 2019) η οποία ήταν η καλύτερη τα τελευταία 10 χρόνια για την επιχείρησή μου. Το σύνολο αυτών των οφειλών είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο που θα πρέπει να βρω χρήματα να το καλύψω από την ημέρα που θα ξαναβγούμε από τα σπίτια μας μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν η πρώτη ημερομηνία προηγείται της δεύτερης. Υποθέτω ότι τότε τα χαμηλότοκα δάνεια θα φαντάζουν μάνα εξ ουρανού. Kalo kouragio, ξανά.
  2. Βλέπω ότι έγιναν μικροαλλαγές στη διατύπωση. Θα ρωτήσω αν πρέπει να την ξανακάνουμε, όσοι την έχουμε ήδη κάνει.
  3. Με χαρά να ρωτήσω τον λογιστή μου, αλλά το τηλέφωνό του είναι συνεχώς κατειλημμένο... Μίλησα και με 2ο λογιστή, μου είπε τα ίδια, ότι κάνουμε κανονικά τη δήλωση και εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι. Πράξετε όπως καταλαβαίνετε.
  4. Ο λογιστής μου επιμένει ότι αυτή η δήλωση αφορά και τους αυτοαπασχολούμενους και ότι αν δεν την κάνουμε τώρα, θα πρέπει να πληρώσουμε κανονικά τις οφειλές που λήγουν αύριο. Μιλήστε με τους λογιστές σας.
  5. Ποιο είναι το "νέο Έντυπο-Δήλωση"; Δεν νομίζω ότι αυτές οι οδηγίες αφορούν κάποιο άλλο Έντυπο που ΘΑ βγει αργότερα και στο οποίο ΘΑ αφήσουμε κενά τα πεδία που αφορούν τους Εργαζομένους.
  6. Αν δεν κάνετε καμία δήλωση, πώς ακριβώς θα απαλλαχτείτε από την πληρωμή των οφειλών που λήγουν αύριο;
  7. Δεν γνωρίζω να απαντήσω, γι' αυτό και είπα να μιλήσετε με το λογιστή σας. Αυτή είναι η εκτύπωση της δήλωσης.
  8. Είναι προκλητική η στήριξη ορισμένων στο κυβερνών κόμμα. Προκλητική και εμετική. Όπως οι περισσότεροι διαπίστωσαν, μιλάμε για πρωτοφανή εμπαιγμό (ίσως όχι και τόσο πρωτοφανής, πρωτοφανές θα ήταν να γινόταν πράξη η αρχική δέσμευση του πρωθυπουργού). Θεωρώ ότι την περίοδο των κρίσεων πέφτουν οι μάσκες, αποκαλύπτονται οι πραγματικοί χαρακτήρες κλπ, κάτι που συμβαίνει και σήμερα. Για να μπω στην ουσία του δικού μας θέματος, μιλήστε με τους λογιστές σας για να κάνετε την αίτηση (σημαντικοί πληττόμενοι είμαστε) έτσι ώστε να δικαιούστε την αναστολή πληρωμών των οφειλών που λήγουν αύριο. Όσο για τα 600 και τα 800, τα μεν 600 δεν έχω ιδέα αν και πώς θα τα πάρουμε, για τα δε 800... τα είπατε και εσείς. Να φροντίσετε να περάσετε καλά με τις οικογένειές σας μέχρι να καταλαγιάσει η μπόρα. Kalo kouragio, που έλεγε και μια ψυχή.
  9. 2. Ο Πολιτικός Μηχανικός έχει τα εξής επαγγελματικά δικαιώματα: α. Εκπόνηση Αρχιτεκτονικών Μελετών Κτηριακών Έργων. στ. Σχεδιασμός Εσωτερικών Χώρων. ια. Εκπόνηση μελετών Αστικού Σχεδιασμού, Αστικής αναζωογόνησης, Αστικής ανάπλασης και Ολοκληρωμέ- νης Αστικής Παρέμβασης. ιη. Εκπόνηση μελετών Τοπογραφίας (Γεωδαιτικές, Φωτογραμμετρικές, Χαρτογραφικές, Τοπογραφικές, Βυθομετρικές, Κτηματογραφικές, Κτηματολογικές και Αναλογισμού). LOL!!! Καλή τύχη στους ενεργούς μηχανικούς που σέβονται τον εαυτό τους, την ειδικότητά τους και τους πελάτες τους, για μένα αυτός ο χώρος είναι παρελθόν. Αντιός!
  10. Πελάτης μου πήγε σε Εθνική και Πειραιώς για το ανταποδοτικό τέλος και έφαγε άκυρο. Να του πω να πάρει με τη σειρά τις υπόλοιπες τράπεζες μέχρι να το δεχτούν;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.