Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Takis Panagopoulos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σε παλιό πετρόχτιστο κτήριο με θόλους αποκαλύφθηκαν τα εξωράχια του για να εξυγιανθούν. Δεν έπεσε μετά η πλάκα εγκαίρως για να προστατευθούν με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να ποτίσει τους τοίχους. Τώρα μετά από 6-7 μήνες ακόμα υπάρχουν εστίες υγρασίας και οι τοίχοι σε πολλά σημεία δε λένε να στεγνώσουν για να μπορέσουν να δεχτούν το "Ψιλό". Μπορεί άραγε κάτι να γίνει για να προχωρήσει η οικοδομή; Για κάμποσες μέρες μπήκε το καλοκαίρι κανονάκι με υγραέριο που έβγαζε ζεστό αέρα αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.
  2. Το πρόβλημα είναι πως η μελέτη στο σύνολό της θα καθυστερήσει να εκπονηθεί γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί η άδεια και να περάσει Αρχιτεκτονική Επιτροπή που πολλέ φορές καθυστερεί μήνες. Από την άλλη όμως πρέπει άμεσα η πλάκα του κτηρίου να στρωθεί - και αυτό θα συμβεί πάση θυσία - για να ασφαλιστεί το κτήριο από τις επικείμενες βροχές.
  3. Έχει συμβεί ήδη αυτό. Και καταλήξαμε σε Φέρουσα τοιχοποιία με οριζόντια και κάθετα σεναζ. Τώρα είναι να πέσει η πλάκα και να κλείσει το δώμα. Αναρωτιέμαι αν στη φάση αυτή θα έπρεπε να γίνει κάτι για την καλύτερη θεμελίωση της προσθήκης. Ειπώθηκε κατι για δημιουργία στρωτήρων που δε μου είναι απόλυτα κατανοητό και ο εργολάβος που θα το αναλάβει δε του δίνει κάποια σημασία.
  4. Πως θα μπορούσε να θεμελιωθεί καλύτερα η καθ' ύψος προσθήκη με φέρουσα τοιχοποία όταν θα πατήσει πάνω σε ισόγειο που αποτελείται από θόλους με λιθοδομή. Οι θόλοι εξυγιάνθηκαν με ενέματα και τώρα θα πληρωθεί το δώμα με ελαφρόπετρα για να πέσει μετά μια ελαφρια οπλισμένη πλακα 12 εκ. Αρκεί η πλάκα αυτή για να πατήσει πάνω της η φέρουσα τοιχοποιία από ορθομπλόκ ή Ήτον 25 εκ; Η προσθήκη, να προσθέσω, θα είναι 35 τετραγωνικών και το περίγραμμά της θα παταει στους υποκείμενος τοίχους
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.