Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Blai

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blai's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε περίπτωση που: έχει ακυρωθεί αίτηση με απένταξη στον Α κύκλο στο τελικο στάδιο λόγω μη εξοφλησης 100% της τακτοποίησης πριν την αιτηση ... , αλλά στην πραξη εχουν κατασκευασθει οι επιλέξημες παρεμβάσεις κ εχουν κοπεί τα τιμολόγια ΑΠΥ κ δελτίο αποστολής το 2018, --》 θα μπορούσε να γινει νεα αίτηση στον επερχόμενο γ' κύκλο με τα ίδια παραστατικα κ δικαιολογητικα?
  2. Ρε παιδιά, όταν έχουν κοπεί τα παραστατικά (δελτία αποστολής- ΑΠΥ) από τον Προμηθευτή το 2018 και έχει κλείσει το φορολογικό έτος, δλδ έχουν πληρωθεί τα φπα & έχει γίνει η φορολογική δήλωση, οπότε και τώρα το 2019 , δεν μπορούν να ακυρωθούν ή να ξανακοπούν για το ίδιο υλικό προς την ίδια διεύθυνση (λογιστικό κόλλημα). Οπότε εάν ακυρωθεί η αίτηση του Α΄κύκλου (ύστερα από αρνητικό έλεγχο που οδηγεί σε με απένταξη ), τι γίνεται δεν μπορεί να ξαναγίνει νέα αίτηση στον Β' κύκλο αφού θα χρειαστεί να ξανακοπούν εκ νέου με νέα ημερομηνία τα παραστατικά (πράγμα που δεν γίνεται)? Υπάρχει ''κόλλημα'' στο σύστημα ή δεν κατάλαβα κάτι?
  3. Σε περίπτωση που μετά από αρνητικό έλεγχο η αίτηση μεταβεί σε κατάσταση : 98. Αίτηση σε διαδικασία απένταξης και η αίτηση ακυρωθεί τελικά, πως μπορεί να γίνει ένταξη στην φάση Β ( Β κύκλος ΕΚΟ ΙΙ) , θα πρέπει να γίνει νέα αίτηση (από την αρχή) στον Β' κύκλο? Σημ. έχει εκδοθεί φυσικά ΠΕΑ Β' και έχουν υπολογισθεί οι παρεμβάσεις. Επίσης τι γίνεται με τα παραστατικά προς τον προμηθευτή που εκδόθηκαν , θα πρέπει να ακυρωθούν? Επίσης ως προς την δανειακή σύμβαση έχει υπογραφεί με την τράπεζα: από ότι γράφει ο οδηγός ενημερώνεται η Τράπεζα για να επανυπολογίσει τους τόκους που θα επιβαρύνουν τον επωφελούμενο. Αν όμως εξοφληθεί το σύνολο του άτοκου δανείου πριν ακυρωθεί η αίτηση και ενημερωθεί η Τράπεζα ,θα επιβαρυνθεί τελικά ο ωφελούμενος με τους επιπλέον τόκους, αφού θα έχει λήξει η δανειακή σύμβαση?
  4. Ύστερα από 1η διενέργεια ελέγχου ζητήθηκαν διευκρινήσεις και απαντήθηκαν στις 7/5/19 με ανέβασμα του αντίστοιχου αρχείου. Ακόμα η αίτηση είναι κατάσταση : 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης Ξέρει κανείς πόσο καιρό κάνουν να επανεξετάσουν τον φάκελο? Μήπως έχει κολλήσει το σύστημα λόγω Εκλογών?
  5. Ξέρει κανείς χρονικά από το 8 στάδιο (αίτηση προς έλεγχο για τελική εκταμίευση) μέχρι να βγει το πόρισμα ελέγχου -τυχών παρατηρήσεις, πόσο καιρό πρέπει συνήθως να περιμένω?
  6. Η Εξόφληση του ΠΕΑ Α & ΠΕΑ Β , απόδειξη συναλλαγής από την τράπεζα, που ανεβαίνει? στην καρτέλα δικαιολογητικά? ή στην καρτέλα παραστατικά-λοιπά έξοδα?
  7. Στην καρτέλα ''Παραστατικά-λοιπά έξοδα'' και στην ''καταχώρηση λοιπών εξόδων'' βάζουμε τα ΑΠΥ κόστους Συμβούλου και τα ΑΠΥ κόστους Α & Β επιθεώρησης. Στο πεδίο όμως ΙBAN συμβούλου (ενώ έχω επιλεγμένο αναγνωρισμένο από το σύστημα Σύμβουλο & έχει καταχώρηση χτες το ΙΒΑΝ του) δεν μου το βγάζει στο πεδίο αυτό να το επιλέξω. Περίεργο , ξέρει κανείς τίποτα για ποιο λόγο συμβαίνει?
  8. Στην καρτέλα παραστατικά - λοιπά έξοδα // καταχώρηση λοιπών εξόδων, καταχωρώ τα στοιχεία την ΑΠΥ από το 1ο ΠΕΑ (κοστος Α επιθεώρησης,Ημ/νία ΑΠΥ, Αριθμ. ΑΠΥ) και πατάω αποθήκευση αλλά δεν γίνεται αποθήκευση και βγαίνει το εξής μήνυμα : (με κόκκινο η ημερομηνία και ο αριθμός ΑΠΥ του Β ΠΕΑ -- το οποίο δεν έχει βγει ακόμα..) Υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις σε κάποια στοιχεία της αίτησης. Παρακαλώ ελέγξτε όλες τις καρτέλες για τυχόν λάθη και ξαναπροσπαθήστε. Σημ. το iban Συμβούλου είναι κενό - δεν το έχει καταχωρήσει στο σύστημα ακόμα (δεν ξέρω αν φταίει αυτό) Τι μπορεί να συμβαίνει?? Πρέπει να καταχωρήσω όλα τα στοιχεία της καρτέλα: ''καταχώρηση λοιπών εξόδων" μαζί στο τέλος για να τα σώσει?
  9. Η Υ.Δ. προμηθευτή-αναδόχου που πρέπει να ανέβει? στην καρτέλα : δικαιολογητικά? Η ΑΠΥ του Ενεργειακού Επιθεωρητή για Α' και Β' ΠΕΑ και η ΑΠΥ για το κόστος Συμβούλου πρέπει να ανέβουν στην καρτέλα: ψηφιοποιημένα παραστατικά ή στην καρτέλα δικαιολογητικα ?
  10. Ερώτηση: Με το που μου έγινε η Κατάθεση της προκαταβολής του Δανείου από την τράπεζα , έγινα αμέσως η μεταφορά εμβάσματος όλου του ποσού στον προμηθευτή. παράλληλα όμως η τράπεζα χρέωσε στον λογαριασμό μου 20 ευρώ έξοδα - προμήθειες. Την απόδειξη της συναλλαγής (e-banking) αυτής που την ανεβάζω ώστε να πάρω πίσω αυτό το ποσό στο τέλος? στην καρτέλα : παραστατικά-λοιπά έξοδα στην καρτέλα : καταβληθέντα ιδία κεφάλαια ? Η΄δεν επιδοτείται αυτό το ποσό??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.