Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μιχάλης Πέτσιος

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    https://www.mp-energy.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Φωτοβολταικα, Μπαταρίες
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Μιχάλης Πέτσιος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θεωρητικά μία μπαταρία 24V-605Ah (προσοχή ούτε 400Ah σε C10) δεν πρέπει ούτε να φορτίζεται ούτε να αποφορτίζεται με πάνω από 40-60Α. Στα 24V αυτό σημαίνει 1000-1400Watts... Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι τα 2kwp φωτοβολταϊκά είναι ΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, τότε η πτώση τάσης είναι λογική αν κάθε Inverter δώσει ακόμη και το 50% σε φορτίο...
  2. Προσοχή σε πολλές εταιρείες φωτοβολταϊκών πάνελ αλλαγή καλωδίων στο Junction box μπορεί να σημαίνει και απώλεια των εγγυήσεων.
  3. Η ΔΕΗ απαιτούσε παλαιότερα επιτηρητή τάσης σε συστήματα που είχαν αντιστροφείς με παραμένουσα τάση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Πλέον σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο πίνακας θα πρέπει να έχει διακόπτη, ασφάλεια, αντιηλεκτροπληξιακό, απαγωγούς υπερτάσεων (ανάλογα με την κρίση του μηχανικού και ανάλογα με το τί περιλαμβάνει ο αντιστροφέας που χρησιμοποιείται).
  4. Μετά την 3η Σεπτεμβρίου η άρση των δασμών έχει φέρει εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε φωτοβολταικα πλαίσια από Κίνα και χαμηλότερες εν γένει τιμές για όλα τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους τελικούς χρήστες στην επιλογή πλαισίων καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια η αγορά κατακλύζεται πάλι από χαμηλής ποιότητας φωτοβολταϊκά.
  5. Η απάντηση της ερώτησης δεν μπορεί να είναι μονολεκτική καθώς εξαρτάται πλήρως από τις συνθήκες. Αν θεωρήσουμε πλήρη ηλιοφάνεια, βέλτιστο προσανατολισμό και κλίση ανάλογα με την περίοδο του χρόνου 1 kwp φωτοβολταϊκών μπορεί να δώσει 1-6kWh ημερησίως. 1-3kwh την ημέρα περίπου το χειμώνα και 5-7kwh την ημέρα το καλοκαίρι. Προφανώς αν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια μπορεί να υπάρξει μέρα που δε θα δώσει ούτε 0.2kwh... Μειώνοντας την κλίση έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή το καλοκαίρι και μικρότερη το χειμώνα και αυξάνοντας την κλίση το αντίθετο. Αλλάζοντας το προσανατολισμό από το Νότο προς τη Δύση ή την Ανατολή η μείωση μπορεί να ξεπεράσει και το 10% ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, την υγρασία, την κλίση και πολλούς άλλους παράγοντες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.