Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κώστας_τοπο

Members
  • Περιεχόμενα

    76
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Κώστας_τοπο's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο ακίνητο έχουν εκδοθεί 2 οικοδομικές άδειες. Ο χώρος έκλεισε ταυτόχρονα με την έκδοση της δεύτερης άδειας. Η Ο.Γ. ταυτίζεται με την Ρ .Γ.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω περίπτωση αυθαιρέτου όπου έχει γίνει κλείσιμο Η/Χ και κατ'επέκταση κλείσιμο του εξώστη στον Α' όροφο κατα το έτος 1987. Ο εξώστης είναι πάνω από κοινόχρηστο χώρο (δρόμο), δηλαδή είναι εκτός της οικοδομικής γραμμής. Πιστευετε πως μπορεί να υπαχθεί στον νόμο ή πρέπει να ''φύγει'' το κλείσιμο το εξώστη; Επισυνάπτω και ένα σκαρίφημα. Ευχαριστώ!! skarifima.pdf
  3. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μία περίπτωση όπου ένα παλαιό λιθόκτιστο κτίριο (ισόγειο), θέλει ο ιδιοκτητης να το κάνει εστιατόριο. Στο κτίριο αυτό έχει βγει άδεια αποκατάστασης και επισκευής το 2007 σαν κατάστημε. Στα σχέδια της κάτοψης δεν φαίνονται εσωτερικά να υπάρχουν WC. Η κατασκευή των μπάνιων εντός του νόμιμου όγκου χρειάζεται κάποια άδεια ώστε να φτιαχτούν ή θεωρούνται νόμιμως κατασλευασμένα εφόσον υπάρχει η άδεια χρήσης κατασήματος από την άδεια; Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου ζητήθηκε πρώτη φορά να εκδώσω βεβαίωση σύνδεσης με το δίκτυο ( για ρεύμα). Γνωρίζετε αν πρέπει το κτίριο ( ή η οριζόντια) να είναι 100 % νόμιμα ή βγαίνει και αν υπάρχουν αυθαιρεσίες υπέρβασης δόμησης ή κάλυψης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Μήπως γνωρίζει κάποιος μέχρι πότε είναι η προθεσμία για ολοκληρωση υπαγωγών Κατηγορίας 5 , για το οποίο πληρώθηκε παράβολο πριν τον Σεπτέμβριο του 2020; Ευχαριστώ
  6. Αν το απομένον εννοείς το τμήμα 5-6-7-8-9-5, είναι περίπου 80 τ.μ. και έιναι άρτιο κατά παρέκκλιση (ελάχιστο εμβαδόν 50 τ.μ.). Άρα, Παύλο, αν κατάλαβα καλά το τμήμα 1-2-3-4-5-9 (που αποτελεί ρυμοτομούμενο) δύναται να μεταβιβαστεί. Ως προς το κτίριο είναι προ 1955 νομίμως υφιστάμενο.
  7. Ωραία συμφωνω πως ταυτίζονται. Πιστεύεις πως υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησιακά; Η γραμμη 5-6-7 είναι γραμμή παραλίας και δεν γνωρίζω το λόγο που βρίσκεται σε οπισθοχώρηση. Θα ρωτήσω και στην πολεοδομία.
  8. Καλημέρα Πάυλο, Τα έγραψα έτσι ώστε να φανεί ότι αναμεσα στις δύο κόκκινες (Ο.Γ.) υπάρχει μία πράσινη (Ρ.Γ.). Η γραμμή του Σ.Χ. είναι η 1,9,5.. και συνεχίζει δυτικά και μετά βόρεια.
  9. skarifima.pdfΚαλημέρα συνάδελφοι, Έχω την περίπτωση που φαίνεται και στο επισυναπτόμενο σκαρίφημα. Η περίπτωση αφορά ακίνητο σε παραλιακό σχέδιο πόλεως. Τα κτίρια που φαίνονται στο σχέδιο είναι προ του σχεδίου πόλεως και το σχέδιο πόλεως είναι από το 1971. Η ιδιοκτησία είναι η polyline με στοιχεια 1...9. Η βασική μου ερώτηση ως προς την υπόθεση μου είναι για το ιδιοκτησιακό. Η πράσινη γραμμή (1,9,1) ρυμοτομεί το ακίνητο και το ''κόβει'' αφού είναι εκτός Ο.Τ.; Το τμήμα του ακινήτου 1,2,3,4,5,9,1 συνεχίζει να ανήκει στον πελάτη μου; Το ακίνητο είναι προς πώληση. Δεν έχω δει ακόμα τα συμβόλαια, είναι σε αρχικό στάδιο η μελέτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Νομίζω το κατάλαβα έτσι όπως το γράφεις. Είχα την εντύπωση πως το ακίνητο ''κερδίζει'' όλο το συντελεστή δόμησης, δηλαδή τα 240 τ.μ. Θα ελέγξω την παλαιότητα του δρόμου για σιγουριά. Και πάλι ευχαριστώ.
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, Διαβάζοντας το νήμα, προσπαθώ να ξεδιαλύνω το θέμα με το εντός και εκτός. Στο σκαρίφημα που επισυνάπτω είναι ένα ακίνητο όπου τέμνεται από όριο οικισμού <2000 κατοίκων. Όπως φαίνεται έχει πρόσωπο σε δρόμο σε μεγάλο τμήμα του. Το ακίνητο δεν έχει πρόβλημα παλαιότητας, υφίσταται ως έχει προ του 1950 (έχω τα συμβόλαια). Η ερώτηση μου είναι: θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση; Μπορεί να χτιστεί μέρος του κτιρίου στο εκτός οικισμού τμήμα (πρέπει να αφήσουμε τα 15 μέτρα); ευχαριστώ εκ των προτέρων skarifima.pdf
  12. Καλημέρα συνάδελφοι, Πρώτη φορά μου τυχαίνει τέτοια περίπτωση και διαβάζοντας το νήμα προσπαθώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου και να δω αν τα κατάλαβα καλά. Οπότε.. Ακίνητο υφιστάμενο ως έχει από το 1948 (σύμφωνα με τίτλο) εν μέρει εντός (δύο τμήματα) και εν μέρει εκτός οικισμού <2000 κατοίκων. Τα εντός οικισμού τμήματα έχουν εμβαδόν Ε1=1084 τ.μ. με πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο 8,8 μ. και Ε2=273 τ.μ. με πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο 23,8 μ. . Το εκτός σχεδίου τμήμα του ακινήτου εμβαδού Ε3=21.700 τ.μ. έχει πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο περίπου 70 μέτρα από την μία μεριά και περίπου 200 μ. από την άλλη πλευρά. Από ό,τι έχω καταλάβει τα Ε1 και Ε2 (εντός) είναι άρτια κατά παρέκκλιση ως προϋφιστάμενα του 1985 και το εκτός τμήμα άρτιο κατά κανόνα. Ελάχιστο εμβαδό αρτιότητας στα εντός οικισμού τμήματα είναι τα 1000 τ.μ. Ερώτηση 1: Είναι σωστός ο παραπάνω συλλογισμός; Ερώτηση 2: Στην δήλωση 651 θα αναφερθώ σε ένα ακίνητο ως άρτιο κατά κανόνα ή παρέκκλιση; Ερώτηση 3: Θα αναφέρω και τους δύο όρους δόμησης στο τοπογραφικό (εντός και εκτός); Ερώτηση 4: Ο χαρακτηρισμός των δρόμων σε δημοτικό ή αγροτικό αλλάζει όταν τελειώνει το όριο του οικισμού ή παραμένει ένας σε όλο το μήκος του Συγνώμη αν κούρασα και ευχαριστώ για όσες απαντήσεις πάρω. σκαρίφημα.pdf
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα τις γνώμες σας στο συγκεκριμένο θέμα. Γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με δύο κτίρια εντός του: το ένα προ του 1955 και ένα εξολοκλήρου αυθαίρετο περίπου 80 τ.μ. με έτος κατασκευής το 2000. Δύναται να τακτοποιηθεί σήμερα (λόγω της ύπαρξης του προ 55 κτιρίου) ή πρέπει να περιμένω την επανέναρξη της Κατηγορίας 5; Ευχαριστώ.
  14. Συνάδελφοι καλησπέρα, Την άποψή σας θέλω διότι έχω κολλήσει. Κατοικία αυθαίρετη προ 1983 με αεροφωτογραφία και αυθαίρετη αποθήκη Κατηγορίας 3 προ 2011 με αεροφωτογραφία μπορούν να συνδυαστούν και υπαχθούν; Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.