Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

katger100

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

katger100's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Για το μηχανοστάσιο όντως ισχύει..το κλειστό γκαράζ όμως μπορώ να το θεωρήσω Σ1;
  2. Καλημέρα! Εχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα στον ακάλυπτο χώρο κλειστό γκαράζ (2.60μ ύψος) και μηχανοστάσιο πισίνας(2.35μ ύψος) από τσιμεντόλιθους και πλάκα σκυροδέματος με συνολικό εμβαδό 35 τετραγωνικά.Επιπλεον έχει κατασκευαστεί πισίνα από τσιμεντόλιθους.Θεωρω ότι για την πισίνα δεν κάνω ΜΣΕ αλλά τα κτίσματα που είναι πάνω από 25μ2 πως θα μελετηθούν;Θα θεωρήσω φέρουσα τοιχοποιία και πλάκα; Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος παρόμοια περίπτωση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους!
  3. Καλημέρα, Η επέκταση βεράντας (υπερυψωμένου ισογείου) μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 3; Υπάρχει ένα τμήμα βεράντας που δημιουργείται λόγω αυθαίρετης επέκτασης υπογείου και εντάσσω την παράβαση κατ. 4 με υπέρβαση δόμησης της υπόγειας αποθήκης (βοηθητική χρήση). Υπάρχει και ένα δεύτερο τμήμα, σε συνέχεια, που γίνεται επέκταση βεράντας σε σημείο που δεν υπάρχει υπόγειο από κάτω. Αυτή η αυθαίρετη επέκταση μπορεί να ενταχθεί κατ. 3 ή πρέπει να ενταχθεί κατηγορία 4 με αναλυτικό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Καλησπέρα, Σε μονοκατοικία με παλιά οικοδομική άδεια, που δεν ήταν υποχρεωτική η θέση στάθμευσης, υπάρχει μόνο μία κεντρική είσοδος για πεζούς. Ο ιδιοκτήτης θέλει να δημιουργήσει ένα άνοιγμα στη μάντρα ώστε να μπαίνει ένα αυτοκίνητο και να παρκάρει σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Χρειάζεται οικοδομική άδεια για την παραπάνω εργασία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλησπέρα, έχω ακριβώς την ίδια απορία. Έχω πέργολες πάνω από 50 μ2 (σε ισόγειο κτίσμα, επί εδάφους) που τις έχω κατατάξει στην κατηγορία 4. Στην ΤΕ αναφέρω ότι απαλλάσσονται από ΜΣΕ γιατί οι πέργκολες εντάσσονται στην κατ. 3 αλλά λόγω συνολικού εμβαδού δεν μπορούν να ενταχθούν.Προφανώς δεν έχουμε αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20%. Θεωρείτε πιο λογικό να αναφερθώ στο δεύτερο; Εαν είναι σωστή η παραπάνω λογική απαλλάσσονται και τα δικά σου. Αλλά γιατί δεν τις εντάσεις όλες τις παραβάσεις που αναφέρεις στην κατηγορία 3, είναι ανεξαρτήτως αριθμού (εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατηγορίας).Έχεις υπέρβαση της επιφάνειας των εξωστών πάνω από 20%; Δες και το παρακάτω Αρθρο 2 της απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ /19409/1507 (ΦΕΚ 1643Β’/11-5-18) γ) αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2.00 μέτρα ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής τους μέχρι ποσοστού 25%
  6. Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας αν μπορείτε. Σε μια τριώροφη οικοδομή με υπόγειο υπήρχε επέκταση υπογείου στην αρχική οικοδομική άδεια, όμως κατά τη διάρκεια ανέγερσης κατασκευάστηκαν 50 m2 περισσότερα. Θεωρείται ότι μπορεί να απαλλαγεί απο τη ΜΣΕ αυτή η επιπλέον επέκταση με κάποιον τρόπο, γιατί οι εξαιρέσεις αναφέρονται σε υπόγεια με τοιχία κάτω από το περίγραμμα του ισογείου. Επιπλέον σε όλους τους ορόφους έχει επεκταθεί χώρος του κλιμακοστασίου 5μ2 περίπου/όροφο σε κενό χώρο (υπήρχαν κολώνες δεξιά και αριστερά, "τραβήχτηκε" το δοκάρι πιο έξω και κατασκευάστηκε μεγαλύτερη η πλάκα). Αυτή η αυθαιρεσία είναι περίπου 15μ2 συνολικά. Μπορεί να απαλλαγεί επειδή είναι <25μ2 ή μετράνε και τα τετραγωνικά του υπογείου (που προφανώς δεν επηρεάζουν την αύξηση των φορτίων;). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση και τις διευκρινίσεις. Θα τα ξαναδώ. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 4 εφόσον η υπέρβαση στη δόμηση δεν υπερβαίνει το 20% (πχ.για τις σοφίτες και υπόγεια) με υπέρβαση δόμησης τα αντίστοιχα τετραγωνικά?
  8. Είχα κατέβει στο ΤΕΕ και ρώτησα. Τα υπόγεια πάνε με ΥΔ και κατ.4 εφόσον η υπέρβαση δόμησης ειναι μέσα στα ποσοστα υπερβασεων της κατηγορίας αυτής..Βασικά ήθελα να βοηθησω..Είχα την εντύπωση ότι το φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων συναδέλφων μηχανικών...Ούτε ότι κρινόμαστε ούτε ότι βαθμολογούμαστε....Όπως και να 'χει είπα την άποψη μου και το πως αντιμετωπιζω εγώ το θέμα..Αν προκάλεσα σύγχυση στους συναδέλφους ζητώ συγγνώμη.
  9. Μπορεί όποιος έχει κάποια ένσταση με την παραπάνω απάντησή μου να με ενημερώσει για το θέμα...διότι από το ΤΕΕ είχα αυτή την ενημέρωση και τα υπόγεια με (μικρή αυξηση στη δόμηση)τα αντιμετωπίζω με αυτό τον τρόπο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.