Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

apostolosg

Core Members
  • Περιεχόμενα

    280
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από apostolosg

  1. https://www.tanea.gr/2023/12/22/economy/ksepagonei-i-domisi-sta-ektos-sxediou-online/

    Τι θέλει εδώ να πει ο ποιητής?

    Δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις:

    Α,Β,..

    Γ)  Των περιπτώσεων που έχει υποβληθεί εμπροθέσμως αίτημα (σ.σ.: κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 40 του Ν. 4759/2020

  2. ναι, στον ΝΟΚ αναφέρει απλά επικλινή στέγη. (επίσης οχι οτι αποτελει αιτιολογία, αντίστοιχες σοφίτες έχουν περάσει απο την συγκεκριμένη πολεοδομία).

    Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται κάτω από την επικλινή στέγη του κτιρίου και δύναται το δάπεδό της να βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος από το σημείο έδρασης της στέγης. Η σοφίτα αποτελεί ενιαίο σύνολο με το χώρο κάτω από την στέγη και ο παραπάνω χώρος αντιμετωπίζεται ενιαία για τον υπολογισμό του ελεύθερου ύψους. Η σοφίτα, δύναται να έχει πρόσβαση σε δώμα ή και δώμα ορόφου του κτιρίου ή και ανοικτό εξώστη ή και κλειστό εξώστη. Δεν θεωρείται όροφος και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Επιτρέπεται η πρόσβαση στον χώρο της σοφίτας από κεντρικό κλιμακοστάσιο αυτοτελούς ανεξάρτητης ιδιοκτησίας. Δύναται, η επέκταση του δαπέδου της προσμετρώντας την επιφάνεια πλέον του 50% στον σ.δ.  Δεν υφίσταται ελάχιστος ή μέγιστος περιορισμός ως προς το ύψος της σοφίτας. 

  3. Καλησπέρα,

     

    σε σοφίτα με κλίση πλάκας της οροφής 4% ο ελεγκτής της πολεοδομίας γράφει παρατήρηση,

    Μη αποδεκτή κλίση ρύσης σύμφωνα με τα πρότυπα διαγραμματα κάλυψης Γνωρίζει κάποιος αν είναι σωστή η παρατήρηση? 

    σοφιτα.jpg

  4. οκ το βρήκα, είναι στο Υποστηριζόμενοι τύποι πράξεων σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής 

    και μετα εισάγουμε τον αριθμό πράξης και δεξιά κάτω Προεγκριση ..

  5. Καλησπέρα,

     

    για οσους προλαβαν να καταθέσουν και τελικα παρουν βεβαιωση όρων δόμησης  για τα κατα παρέκκλιση άρτια ακολουθεί η διαδικασία Αίτησης προέγκρισης άδειας ως 30.09.2023. 

     

    Στο σύστημα του ΤΕΕ αν επιλέξουμε την διαδικασία επιλογή νέας Πράξης ,Προέγκριση Οικοδομικής Άδειας, και μετα στις επιμέρους περιπτώσεις Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020, τότε το σύστημα δεν μας αφήνει να καταθέσουμε την Αίτηση με Αιτιολογία 

     Μετά την 9η/12/2022 δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020

    Απο την άλλη στις επιλογές  Υποστηριζόμενοι τύποι πράξεων σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής δεν υπάρχει η επιλογή για Προέγκριση Αδείας παρα μόνο για αναθεώρηση προέγκρισης άδειας.

     

    Οπότε πως προχωράει κάποιος που εξασφάλισε την Βεβαίωση όρων Δόμησης (με Αίτηση πριν της 09.09.2022) σε Αίτηση Προέγκρισης για τα κατα παρέκκλιση, οεο? 

    Ευχαριστώ.

     

  6. Καλησπέρα, πώς υπολογίζουμε τους κλειστούς χώρους για Η/Μ στα υποσκαφα?

    Εφόσον είναι ουσιαστικά υπόγειοι χώροι τότε δεν μετράνε στην δόμηση, μετράνε όμως στην κάλυψη άρα έχουμε ( εφόσον εξαντλήσαμε τον ΣΔ) υπέρβαση στην κάλυψη. Στον ΝΟΚ γράφει ότι δύναται υπέρβαση στην κάλυψη ..

    Όμως η αναφορά είναι ως παραπομπή στα εντός σχεδίου και όχι στα εκτός..τότε τι γίνεται στα εκτός?

  7. «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» στα αυθαίρετα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (kathimerini.gr)

     

    Τυχόν διαχωρισμός του δικαιώματος δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές με βάση την «ηλικία» του οικοπέδου για να επιτραπεί και πάλι η δόμηση σε οικόπεδα χωρίς «πρόσωπο» σε αναγνωρισμένη οδό είναι αντισυνταγματικός, τονίζουν προς την πολιτεία οι δικαστές. 

     

  8. Καλησπέρα σας, διάβασα όλα τα post και αν καταλαβα σωστά δεν βρήκα κάποια απάντηση στο ερώτημα (υπήρχε παρόμοια ερώτηση απο το 2014), αν και δύσκολο να γίνεται.

     

    Αν σε όροφο δημιουργήσω  κλειστό εξώστη/πρόβολο που μετραει στην δόμηση ( έξω απο την κάλυψη του ισογείου) μπορει εφόσον πληρεί τις υπόλοιπες συνθήκες να μην μετρήσει τμήμα του ίσο με 20% της αντίστοιχης όψης? Στην κάτοψη pdf με μπλε σκουρο .

    Ευχαριστώ.

    erker.pdf

  9. Που απευθύνεται κάποιος για διαπιστωτικη πράξη της διοίκησης για την χρήση και χρονολογία ύπαρξης του δρόμου? Στην περιφέρεια ανήκουν μόνο οι επαρχιακοι άρα για τους αγροτικός λογικά στους δήμους? Και ονομάζεται διαπυστωτικη πράξη η διαδικασία, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος την διαδικασία? 

  10. 22 hours ago, apostolosg said:

    Καλησπέρα σας,

    τι εννοούμε όταν λέμε υποκείμενος όροφος? 

    Σε ερώτηση μου σε υπάλληλο της πολεοδομίας πήρα απάντηση οτι στο παρακάτω διάγραμμα η Σοφίτα (βγεζ) θα μετράει 50% της Δόμησης του (αΒΓδ) περιγράμματος και οχι του (ΑΒΓΔ).

    Ποιά είναι η γνώμη σας? Ενω ο ΝΟΚ αναφέρει υποκείμενος Όροφος τελικά είναι υποκείμενος χώρος?

    Σοφιτα.pdf 30.17 kB · 15 downloads

    Απο οτι καταλαβαινω και οι 3 συνάδελφοι συμφωνειτε οτι θα έπρεπε το εμβαδόν του υποκείμενου ορόφου (ΑΒΓΔ) να υπολογιστεί για το 50% της Σοφίτας στην συγκεκριμένη περίπτωση... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..να δώ πως θα πείσω την υπάλληλο τώρα..

    • Upvote 1
  11. Καλησπέρα σας,

    τι εννοούμε όταν λέμε υποκείμενος όροφος? 

    Σε ερώτηση μου σε υπάλληλο της πολεοδομίας πήρα απάντηση οτι στο παρακάτω διάγραμμα η Σοφίτα (βγεζ) θα μετράει 50% της Δόμησης του (αΒΓδ) περιγράμματος και οχι του (ΑΒΓΔ).

    Ποιά είναι η γνώμη σας? Ενω ο ΝΟΚ αναφέρει υποκείμενος Όροφος τελικά είναι υποκείμενος χώρος?

    Σοφιτα.pdf

  12. Καλημέρα,

    μετά απο αρκετά χρόνια απασχόλησης στο εξωτερικο επέστρεψα στην Ελλάδα. Έφυγα με ΓΟΚ και γυρισα με ΝΟΚ. Επειδή ξεκινάω ενα project υπόσκαφων κατοικιών  θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος έμπειρος ελεγκτής δόμησης ώστε με ανάλογη αμοιβή να έχει ένα συμβουλευτικό ρόλο στα αρχικά στάδια σχεδιασμού.

    Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει προσωπικο μήνυμα.

    Ευχαριστώ.

  13. On 12/1/2022 at 7:52 AM, apostolosg said:

    καλημέρα, έκανε κάποιος συνάδελφος την διαδικασία?

    Τι επιλέγουμε στην Επιλογή Εργασίας που μας ζητάει( δεν με αφήνει να συνεχίσω χωρις να επιλέξω κάτι)? Πρέπει να ανεβάσουμε και Αμοιβή,ΦΕΜ για τοπογραφικά?

    Απαντάω στο post μου. Θέλει αμοιβή φεμ για τοπογραφικά.. Επιλογή Εργασίας δεν έχει σημασία. Ανέγερση είναι επί της ουσίας.. 

    • Like 1
  14. καλημέρα, έκανε κάποιος συνάδελφος την διαδικασία?

    Τι επιλέγουμε στην Επιλογή Εργασίας που μας ζητάει( δεν με αφήνει να συνεχίσω χωρις να επιλέξω κάτι)? Πρέπει να ανεβάσουμε και Αμοιβή,ΦΕΜ για τοπογραφικά?

  15. Με το από 21/11/2022 Δελτίου Τύπου του ΥΠΕΝ, ανακοινώθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου για τις περιπτώσεις γηπέδων κατά παρέκκλιση άρτιων σε εκτός σχεδίου περιοχές, για τις οποίες έως και την 9η.12.2022 δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια. Τα εν λόγω γήπεδα θα δύνανται να οικοδομηθούν, εφόσον, έως και την 9η.12.2022 υποβληθεί αίτηση, είτε για Προέγκριση οικοδομικής άδειας, είτε για Βεβαίωση όρων δόμησης.

    Εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης, στο «e-Άδειες» στις αιτήσεις για «Βεβαίωση Όρων Δόμησης αρθ. 38§2 ν.4495/2017» και «Προέγκριση Οικοδομικής Αδείας (ν.4759/2020)», προστέθηκε στις επιμέρους περιπτώσεις η σχετική επιλογή «Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020».

    https://web.tee.gr/eadeis-anakoinvseis/23-11-2022-enimerosi-gia-tin-ektos-schedioy/

    • Like 1
  16. On 11/21/2022 at 10:34 AM, apostolosg said:

    καλημέρα,

    διάβασα το ποστ και αν δεν μου ξέφυγε κάτι δεν βρήκα την απάντηση στο ερώτημα, αν οι ημιυπαίθριοι χώροι υπολογίζονται και αυτοι με 50% όπως και η δόμηση?

    απαντάω στο ερώτημά μου μετά απο ερώτηση στην πολεοδομία και οι ημιυπαίθριοι χώροι υπολογίζονται με 50%..βασικα ότι μετράει και στην κάλυψη παει με 50%..

    • Like 2
  17. Μεταφέρθηκε σε άλλο Topic.

     

    καλημέρα,

    διάβασα το ποστ και αν δεν μου ξέφυγε κάτι δεν βρήκα την απάντηση στο ερώτημα, αν οι ημιυπαίθριοι χώροι υπολογίζονται και αυτοι με 50% όπως και η δόμηση?

  18. οπότε αν καταλαβαίνω σωστά, αν μετά την προέγκριση και κατά την διάρκεια ισχύς της αλλάξει π.χ. το διάγραμμα κάλυψης και ο πραγματοποιουμενος Σ.Δ. μεγαλώσει τότε η η προέγκριση μπορεί να αναθεωρηθει, σωστά?

    Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

    Pavlos33

  19. Καλημέρα

     

    κατα την μεταφορα ακινητου με πισίνα απο 4014 σε 4178 υπαρχει κατι που πρεπει να προσέξουμε οσο αναφορα την πισινα ωστε να μην μεταβληθει το προστιμο?

     

    Ευχαριστω

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.