Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xsiel78

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

xsiel78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι ΠΕ του '85-'87 και δίνει μόνο αξονοδιασταυρώσεις, όχι κορυφές οικοπέδων. Δεν έχω πρόβλημα στο συνολικό οικόπεδο, αλλά που και πως θα το "κόψω" στις δύο ιδιοκτησίες που λέει η πράξη εφαρμογής, μιας και υπάρχουν υφιστάμενα κτίρια που δεν μπορώ να "κόψω" εννοείται. Άρα θα κάνει κάποιο σπάσιμο το όριο, για να μην κοπούν κτήρια, και μάλλον θα "περπατήσουν" και λίγο. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα βέβαια, γιατί πρέπει μετά την αποδοχή να γίνει και διόρθωση στο κτηματολόγιο (ενεργό). Και τέλος τακτοποίηση!!!! Έχω μπεί τουλάχιστον 3 φορές "μέσα" απο αυτή τη δουλειά. Προέκυψαν πολλά "φασούλια". Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις, καλά ξεμπερδέματα σε όλους
  2. Μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τόσο πού (αρκεί να μην είναι πάνω του 10%) , απλά δεν ξέρω αν θα έχει ο πελάτης πρόβλημα στην πολεοδομία αν πάει να βγάλει άδεια.
  3. Συνάδελφοι, τη βοήθειά σας Έχω κάνει ένα τοπογραφικό (από αυτά που παρακαλάς να μην είχες μπλέξει), για αποδοχή κληρονομιάς. Αφού ανακαλύψαμε ότι το εξ΄ αδιαίρετου οικόπεδο είναι 2 οικόπεδα γιατί έχει γίνει πράξη εφαρμογής, εφαρμόζοντας την πράξη (να ορίσω το κοινό όριο του οικοπέδου που χωρίστηκε), λόγω ύπαρξης αυθαίρετων κτιρίων δεν μπορώ να "κόψω" το οικόπεδο, γιατι " χτυπάει" η πράξη στα κτίρια. Ερώτηση. Τί απόκλιση μεταξύ της πράξης εφαρμογής και της πραγματικότητας είναι αποδεκτή? Όπως χωρίζονται, η απόκλιση του συνολικού οικοπέδου, μεταξύ πραγματικότητας και πράξης είναι 5,5μ (755τμ αντί 750τμ της πράξης) Η απόκλιση όμως των ακινήτων στα οποία χωρίζετε το οικόπεδο είναι στη μία περίπτωση 7,6τμ (1,6% 467,7τμ έναντι 475τμ) λιγότερα τμ απο την πράξη και το άλλο είναι 8,7τμ (3,1% ) μεγαλύτερο το οικόπεδο απο αυτό που λέει η πράξη (287,77μ αντί 275μ της πράξης), Είναι αποδεκτά αυτά τα όρια?Δεν γίνετε να "κουνηθούν" τα όρια γιατί υπάρχουν διάφορα κτίσματα-αποθήκες κτλ, Προσπαθώ να μη κάνω τροποποίηση πράξης εφαρμογής μιας και είναι από το 1987 ( περιοχή Μορντερό- Ερυθραία), και δεν πρόκειται να βγάλω ποτέ άκρη, μετά απο 40 χρόνια Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να με βοηθήσετε
  4. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά, σε συνεννόηση με το συμβολαιογράφο το δικηγόρο και τους πελάτες, θα αποδεχθούν την πράξη εφαρμογής. Δικαστικά θα γίνουν διορθώσεις ονομάτων, αναγνωρίσεις δηλαδή γιατί φαίνονται αγνώστου, και αποδοχή των μέτρων της πράξης, ώστε να γίνει και μεταγραφή στο κτηματολόγιο μετά. Ελπίζω να πάει καλά και να μη "ξανακολλήσει" πουθενά
  5. Συνάδελφε η εγκεκριμένη ΠΜ είναι 30-5-85 ΦΕΚ257Δ/31-5-85 και η τελευταία διορθωτική έγινε το 87. Είναι στην Ν. Ερυθραία στο Μορντεό. Στον πίνακα γράφονται 2 ξεχωριστές ιδιοκτησίες, και στις παρατηρήσεις, ενώ σε όλους τους άλλους λέει σύμφωνα με τα συμβόλαια ταδε, στα ακίνητα που συζητάμε δεν λέει τίποτα για το πως προέκυψαν. Σύμφωνα με την πελάτισσα, όταν πέρασαν για να μετρήσουν πριν 20 χρόνια, είπαν αυτες βάλτα σαν δύο ιδιοκτησίες. Αλλά τώρα έχουμε τους κληρονόμους που πάνε με τα χαρτιά και τα συμβόλαια . Βοήθεια συνάδελφοι
  6. Καλησπέρα συνάδερφοι. η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε 21-10-87 και πρόκειται για την περιοχή του Μορτερο στην ν. Ερυθραία. Τα οικόπεδα στην πράξη εφαρμογής φαίνονται σαν δυο ακίνητα. Στον πίνακα δηλαδή περιγράφονται δύο ανεξάρτητες ιδιοκτησίες Τα 100τμ προσκυρώνονται απο την ιδιοκτησία της πελάτισσας σε τρίτη όμορη ιδιοκτησία που χαρακτηρίζετε σαν δημοτικό παρκινγκ. Για αρχή λοιπόν πιο υπερισχύει. Η πράξη εφαρμογής (2 ακίνητα) ή τα συμβόλαια (ενιαίο εξαδιαιρέτου) που είναι απο το 1965 (κληροτεμάχια)? Χρειάζεται διόρθωση η πράξη εφαρμογής?
  7. Οχι μια χαρά είναι τα ονόματα. στις παρατηρήσεις δεν φαίνεται οτι τα στοιχεία πάρθηκαν απο συμβόλαια. Έμαθα απο τις γιαγιάδες ότι τότε που πέρασαν για την καταγραφή (20 χρόνια πριν) αυτές είπαν να τα βάλουν έτσι. Αλλά στα λόγια οκ...τώρα που είναι οι κληρονόμοι???
  8. Δεν ξέρω γιατί στο κτηματολόγιο δεν έλαβαν υπόψιν την πράξη εφαρμογής. Επίσης η ΠΕ είναι πιο "ισχυρή" απο τα συμβόλαια? Απλά σκέφτομαι μήπως πρέπει να γίνει διορθωτική στην ΠΕ
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας!!!!!!!!Έχω πελάτισσα που έκανα τοπογραφικό στο οικόπεδό της για αποδοχή κληρονομιάς, ποσοστού εξαιρετέου. Βρήκα τα εξής::: 1. Τα συμβόλαια λένε για εξ αδιεταίτου ιδιοκτησία 770τμ και εξ αδιαίρετου δύο οικιών. 2. Από την πράξη εφαρμογής που κυρώθηκε το 1987 φαίνονται δύο ιδιοκτησίες με 475τμ το ένα και 275τμ το άλλο (Σαν σύνολο 750). Επίσης στην ιδιοκτησία των 475τμ ( της πελάτισσας μου) προσκυρώνονται 100τμ στο όμορο οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο στην πράξη σαν δημοτικό παρκινγκ. 3. Από την αποτύπωση που έκανα προέκυψε, σύνολο οικοπέδου 753τμ. Υπάρχει τοίχος που χωρίζει τις δύο ιδιοκτησίες αντίστοιχα σε 425τμ και 325τμ. Στην κάθε πλευρά υπάρχουν κτίσματα (εννοείται όλα αυθαίρετα). 4. Στο κτηματολόγιο φαίνεται μια ιδιοκτησία (ένα ΚΑΕΚ) εμβαδού 755τμ. Η δήλωση που έκανε η γιαγιά της πελάτισσας μου που έχει πεθάνει ( με τα 425τμ) έχει προσκομίσει τα συμβόλαια της άλλης ιδιοκτήτριας (που ήταν γονική παροχή στης άλλης ιδιοκτήτριας-γιαγιάς στην κόρη) .......... Από οτι καταλάβατε, αν καταλάβατε, έμπλεξα και δεν ξέρω πως να τα ξεμπλέψω και απο που να αρχίσω ...καμιά ιδέα?
  10. Καλησπέρα Soultz Δεν είσαι ο μόνος και εγώ έκανα ακριβώς το ίδιο λάθος σήμερα. Μπορείς να με ενημερώσεις τί σου είπαν στην εφορεία, τί έγινε τελικά?
  11. Με 1000ευρώ εσύ θα έπερνες όργανο 15ετίας?Δεν ξέρω αν αξίζει, ή να δώσω άλλα 2000-3000 και να πάρω ένα καινούργιο αλλά πιο μικρής εταιρίας (Sokkiα κτλ)??????
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχει δουλέψει κανείς με αυτό το όργανο?Τι γνώμη έχει?΄ Είναι λίγο παλιό βέβαια αλλά γενικά είναι λειτουργικό, αξιόπιστο? Ευχαριστώ
  13. Κάποια γνώμη για το STONEX STS5RPW 300m ? Είναι αξιόπιστα? Φαντάζομαι ότι θα έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας και εγώ (νομίζω ότι αν είχε δυνατότητα αναζήτησης στο forum με λέξεις κλειδιά θα βοηθούσε πάρα πολύ για την αναζήτηση των διάσπαρτων συζητήσεων)
  14. Συνάδελφοι τί γίνετε με την βαθμολογία που θέλει για να γίνει αποδεκτή η πρόταση?Στα κριτήρια εννοεί εισόδημα οικονομικού έτους 2008 (δηλαδή εισοδήματα που είχαμε το 2007), ή του οικονομικού έτους 2009?....Έχω μπερδευτεί Και απότι καταλαβαίνω, αντί να ενισχυθούν αυτοί που είχαν χαμηλό εισόδημα(..αυτό σημαίνει ενίσχυση), λογω της χαμηλάς βαθμολογίας μπορεί και να κοπούμε??? Κάποια βοήθεια κάποιος?
  15. Συνάδελφοι, μήπως ξέρει κανένας κκάποιο τηλ να πάρω να ρωτήσω στο ΕΣΠΑ, γιατι με το mail που τουσ έχω στείλει δεν βλέπω προκοπή, το έχω στείλει εδώ και 1 εβδομάδα και ακόμα να μου απαντήσουν Ευχαριστω!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.