Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jamman

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jamman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα ikariwths. Το WiFi module δεν χρειάζεται να είναι μέσα στην αντλία. Αρκεί να είναι σε καλή απόσταση από το ρουτερ, να μην υπάρχουν εμπόδια, τοίχοι κτλ. Εγώ πχ έχω την αντλία στο μπαλκόνι και το WiFi module το έχω κολλήσει με ταινία διπλής όψεως, εξωτερικά και στην πλάτη της αντλίας. Η απόσταση από το ρουτερ είναι περίπου 10 μέτρα και πιάνει μια χαρά. Μπορείς αν δεν σου φτάνει το ήδη υπάρχον καλωδιο, να πάρεις μια προέκταση usb ή ένα repeater. Για την παρακολούθηση ενέργειας, όντως χρειάζεται αυτό το module (penkth000) , είχα στείλει και στην LG και τους έκραξα γιατί στο αρχικό προωθητικό φυλλάδιο που είχαν και ανέφεραν την παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας (πριν ένα χρόνο αυτό) , δεν έγραφε πουθενά γι'αυτό το module. Δεν νομίζω να υπάρχει εγκαταστάτης πανελλαδικά που να γνωρίζει γι αυτό το module. Σε ένα pdf που είχα βρει, δεν θυμάμαι ακριβώς αν ήταν ισπανικο, το κοστολογουσαν περίπου 1000 ευρώ. Μπορείς να βάλεις ξεχωριστό μετρητή ραγας μόνο για την αντλία. Υπάρχει και ένας άλλος μετρητής της efergy, αλλά εγώ τουλάχιστον που τον είχα βάλει, καλύτερα να καθόμουνα να μετρούσα μόνος μου πάρα με αυτον. Ελπίζω να βοήθησα. Με την αντιστάθμιση τι ακριβώς έκανε ο ηλεκτρολόγος;
  2. Μπορείς να επισυνάψεις μία φωτογραφία ; Θα σε καλέσω σύντομα.
  3. @ekptwtos Χαιρετε... Εγώ ήμουνα από τους άτυχους σχετικά με αυτό το μοντέλο, μονοφασική, από Λιβαδειά. Σ(μπορεί να αναφέρεσαι και σε μένα... Χαχαχαχαχα). Σε μένα ανέβαζε πίεση, λόγω μικρής διαρροής από το δίκτυο της πολυκατοικίας και το σωληνάκι της βαλβίδας ήταν στο εσωτερικό και κοίταζε προς τις πλακέτες, με αποτέλεσμα όταν άνοιξε η βαλβιδα, η αντλία έκανε μπανιο. Τουλάχιστον αλλάχτηκαν οι πλακέτες κ απομονώθηκα από το δίκτυο της πολυκατοικας. Από κει κ πέρα με προβληματίζει και μένα η λειτουργία, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με την εισαγωγή, την εξαγωγή, την αντιστάθμιση και πολλά άλλα. Το έχω γράψω και σε άλλο νήμα. Η αντλία δουλεύει συνεχώς. Πέρα από το χρόνο που χρειάζεται να πιάσει τη θερμοκρασία, το έχω στους 40 νερό, ινβερταρει, οι θερμοκρασίες εισαγωγής εξαγωγής κατεβαίνουν και άντε παλι το ίδιο. Είναι λογικό να δουλεύει έτσι για 4 μήνες; Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος και γω της LG HM121M.U33. Εγώ είχα πολλά θέματα και τώρα στρώνει το πράγμα. Από την υδραυλική εγκατάσταση είχα μια μικρή διαρροή και μου ανέβαζε συνεχώς την πίεση. Αποτέλεσμα; Το σωληνάκι της βαλβίδας εκτόνωσης να είναι εσωτερικά κ προς τα πάνω, ανοίγει η βαλβίδα, μπάνιο η αντλία και κάηκαν ευτυχώς 2 πλακέτες. Αλλάχτηκαν μέσα στην εγγύηση. Απομονώθηκα από το δίκτυο της πολυκατοικίας και μέχρι στιγμής η πίεση στα 1.8 - 2bar. Έχω δύο ερωτήσεις. Η μία είναι κάπως...αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ούτε από τον έμπορο - εγκατάσταση, ούτε από τεχνικό της LG. Η αντλία δουλεύει συνέχεια; δλδ.. Την έχω στα νερά, 40 βαθμούς, δουλεύει για να πιάσει αυτούς τους βαθμούς και εκεί έχει εισαγωγή 38 εξαγωγή 42. Λογικά εκεί δουλεύει inverter και η εισαγωγή πέφτει 37 και η εξαγωγή 39-40 αλλά και πάλι δεν σβήνει. Είναι λογικό αυτό; δλδ δεν κάνει ποτέ start stop. Μπορεί να δουλεύει έτσι για 5 μήνες ; Η δεύτερη ερώτηση. Έχω βάλει το WiFi module της LG αλλά από καταναλώσεις δεν βλέπω δεδομένα. Σε επικοινωνία με τεχνικό της LG μου είπε για κάποιο Interface module της LG και ένα βατωμέτρο. Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς χρειάζεται είτε για να έχω δεδομένα μέσω της εφαρμογής του WiFi είτε μέσω του χειριστηρίου; Κούρασα..... Συγνώμη και ευχαριστώ πολύ.
  5. Καλησπέρα στο forum. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το κόστος των παρεμβάσεων. Έχει εγκριθεί η αίτησή μου και βρίσκομαι στο στάδιο προσφορών. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Αν σε περίπτωση που το κόστος της θερμοπρόσοψης είναι χαμηλότερο από αυτό που έχει εγκριθεί , μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή των ποσών και παράλληλα να αλλάξει η κατηγορία της ψύξης - θέρμανσης έτσι ώστε να βάλω Α/Θ? Παραθέτω ακριβώς τον πίνακα. 1. Α2 (ΙΙ) Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα - Εξωστόθυρα (U<2,0) -----------------------> 5.000 ευρώ 1 E1 (Ι) Εξωτερικό προστατευτικό φύλλο ------------------------> 2.000 ευρώ 2. Γ1 (Ι) Θερμομόνωση κελύφους , εξωτ. τοιχοποιίας ή πιλοτής με επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα (0,9 < R <= 1,8) --------------------------------> 5.000 ευρώ 2. Γ1 (ΙΙ) Θερμομόνωση κελύφους , εξωτ. τοιχοποιίας ή πιλοτής με επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα (R > 1,8) ----------------------------------> 3.000 ευρώ 3. Z (ΙΙ) Αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα ....... κτλ .... (2,6 < Ρ <= 3,5) ----------------------> 2.200 ευρώ 3. Ζ (ΙΙΙ) Αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα ....... κτλ .... (Ρ>3,5) ---------------------------> 2.000 ευρώ Ποσοστό επιχορήγησης 40%. Μόνωση πιλοτή και μπαλκόνια. Τα μπαλκόνια περίπου 60τ.μ και η πιλοτή 110τ.μ. Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.