Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

npothoulakis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

npothoulakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του αρθρ. 6 του από 24/4-3/5/1985 Π.Δ/τος "Πολεοδόμηση και επέκταση οικισμών της χώρας μέχρι 2000 κατοίκους...", όπως ισχύουν, ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία παραχώρησης από ιδιώτες με συμβολαιογραφική πράξη, η οποία κοινοποιείται προς αυτόν (Ο.Τ.Α.), εδαφικών λωρίδων και θέσεως αυτών σε κοινή χρήση, προκειμένου να καταστούν οικοδομήσιμα, οικόπεδα που βρίσκονται εντός οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και δεν έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστο χώρο. Κρίθηκε όμως με την υπ` αριθμόν 1828/2008 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι, οι προαναφερθείσες διατάξεις είναι ανίσχυρες, διότι είναι εκτός των ορίων της παρεχόμενης από το άρθρο 42 παρ. 5 του Ν.1337/1983 εξουσιοδοτήσεως και αντίθετες προς τις διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος. Επομένως, δεν επιτρέπεται πλέον η κατ` εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων παραχώρηση και θέση σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφική πράξη, κοινοποιούμενη στον αρμόδιο Ο.Τ.Α. εδαφικής λωρίδας οικοπέδων, κειμένων εντός οικισμού με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και στερουμένων προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο, προκειμένου τα οικόπεδα αυτά να καταστούν οικοδομήσιμα. Συνημμένα αποστέλλεται, προς πληρέστερη ενημέρωσή Σας, απόσπασμα της προαναφερθείσας υπ` αριθμόν 1828/2008 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  2. Καλό θα είναι αν μπορεί να δημιουργηθεί μια δουλεία διόδου. Υπάρχουν υποθυκοφύλακες που δεν μεταγράφουν αν δεν αναφέρεται πρόσβαση...
  3. Καλησπέρα, Μπορεί ένα ρέμα εντός οικισμού να θεωρηθεί κοινόχρηστος χώρος για την τήρηση της προϋπόθεσης ύπαρξης προσώπου σε κ.χ. πλάτους 4μ., δεδομένου ότι απαγορεύτηκαν οι παραχωρήσεις σε κοινή χρήση? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.