Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mou

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. "τέλος έχουμε τις κενές περιοχές για τις οποίες εκκρεμεί απόφαση επιτροπής λόγω άσκησης αντίρρησης ή αιτήσεως εξαγοράς" Σε αυτή την περίπτωση κάνεις πάνω στο σώμα του τοπογραφικου υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α' 75) με λεκτικό: «Δηλώνω υπεύθυνα πως το συγκεκριμένο ακίνητο δεν εμπίπτει στις δασικές εν γένει εκτάσεις» ;
  2. 1. Ένα διάγραμμα του 2006 από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ (ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2), ένα του 2015 σε ΕΓΣΑ (ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 1) με την περίφραξη. 2. Αυτό της Πρ. Χαρ. με της αγκύρωσης, αποκλίνουν ελάχιστα. 3. Η σημερινή περίφραξη έγινε μετά το 2006, δηλαδή το τοπογραφικό σε ΗΑΤΤ και όπως αναφέρω, μετακίνησαν τα όρια άτυπα οι ιδιοκτήτες. Υπάρχει στην αποδοχή κληρονομιάς του 2015 σε ΕΓΣΑ (ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 1).
  3. Τώρα είδα τις μαζεμένες τις ερωτήσεις σου. Τις έχω απαντήσει όλες παραπάνω Να ρωτήσω, όταν έχεις μια έκταση χαρακτηρισμένη ως ΑΔ στους κυρωμένους δασικούς χάρτες για την οποία δεν έχεις τίτλο ιδιοκτησίας, μπορείς να την διεκδικήσεις; Αν ναι, με ποιο τρόπο; Μπορείς να αποδείξεις χρησικτησία μόνο με Ε9 και μάρτυρες;
  4. Προσμετράται στο εμβαδόν για την Αρτιότητα. Μπορείς να υλοτομήσεις αλλά όχι να εκχερσώσεις ούτε και να καλλιεργήσεις.
  5. Ναι, έχω κάνει εφ. συμβ. και προκύπτουν τα όρια όπως εμφανίζονται στο σκαρίφημα. Μέθοδο αγκύρωσης.
  6. Με την υφιστάμενη περίφραξη δεν συμπίπτει, παρά μόνο με την Πράξη Χαρακτηρισμού. Απαντ: 4.050τμ
  7. Συγνώμη, θεώρησα Π.Δ. πως εννοείς προεδρικό διάταγμα 24/5/85. Το ΠΔ αφορά ιδιωτικό δάσος και το εμβαδό του ιδ. δάσους συμπεριλαμβάνεται στην αρτιότητα.
  8. Αν από το κτηματολόγιο "κόψουν" τα 77,66τ.μ., υποθέτω πως ναι. Εσύ τι πιστεύεις; Αυτή είναι εξαρχής και η δική μου ερώτηση . Ευχαριστώ.
  9. Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεν θα πρέπει να ταυτίζονται οι συντεταγμένες κορυφών του "ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2", όπως αυτές αναρτήθηκαν στους κυρωμένους δασικούς χάρτες, με τα όρια του τοπογραφικού του νέου συμβολαίου εφόσον αφορούν την ίδια έκταση; Αν προσέξεις στο σκαρίφημα, υπάρχει η ένδειξη του χαρακτήρα της έκτασης "ΠΑ" και "ΠΔ". Θα μπορούσε να αιτηθεί κάποιος πράξη χαρακτηρισμού για μια έκταση και μετά τα όρια της ίδιας έκτασης να αλλάξουν;
  10. Σε εκτός σχεδίου περιοχή, το έτος 2015, μου ζητήθηκε η αποτύπωση του «ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 1» και η σύνταξη τοπογραφικού για αποδοχή κληρονομιάς. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν ήταν παρών για την υπόδειξη των ορίων (ζει εξωτερικό). Ήταν όμως εκεί ο ιδιοκτήτης του όμορου «ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2» και μου είπε πως τα μεταξύ τους όρια είναι αυτά της περίφραξης (Θ-Ι-Κ) όπως αυτά εμφανίζονται στο σκαρίφημα. Πριν από 1 μήνα, μου ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του όμορου «ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2», να του κάνω τοπογραφικό για μεταβίβαση σε ΕΓΣΑ ’87. Ουσιαστικά να κάνω την μετατροπή από HATT σε ΕΓΣΑ ’87. Επισκέφθηκα τον αρμόδιο υπάλληλο της Δνση Δασών, εφόσον η έκταση βρίσκεται εντός του κυρωμένου δασικού χάρτη και απαιτείται η έκδοση πιστοποιητικού βεβαίωσης του χαρακτήρα των δασικών εν γένει εκτάσεων, εντοπίσαμε των αγρό και μου έδωσε τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ της έκτασης. Στο γραφείο συμπέρανα πως υπάρχει επικάλυψη των δύο αγρών εμβαδού 77,66 τ.μ. (κόκκινη διαγραμμισμένη έκταση). Οι ιδιοκτήτες των όμορων, παλαιότερα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους πως θα μετακινήσουν τα μεταξύ τους όρια, τα οποία ήταν υλοποιημένα με μεταλλικούς πασσάλους, για να κάνουν άτυπα μια ανταλλαγή έκτασης για να αποκτήσει πρόσβαση ο ιδιοκτήτης του «ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2». Έτσι προέκυψε η «Χωμάτινη αγροτική οδός». Αυτή η άτυπη ανταλλαγή έκτασης, έγινε μετά το συμβόλαιο αγοράς η οποία συνοδευόταν από τοπογραφικό διάγραμμα σε HATT. Ο ιδιοκτήτης του «ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2», όταν μου είπε πως τα μεταξύ τους όρια είναι η περίφραξη, είχε ξεχάσει την μεταξύ τους ανταλλαγή έκτασης και όπως επίσης και ότι η άτυπη ανταλλαγή έγινε μετά τη σύνταξη του τοπογραφικού του συμβολαίου του σε HATT. Μετατόπιση του αγρού με σκοπό να αποφευχθεί αυτή η επικάλυψη, πιστεύω πως δεν μπορεί να γίνει διότι υπάρχει τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού και επί αυτής κυρωμένος δασικός χάρτης και θα πρέπει λογικά να μην αλλάξουν τα όρια του αγρού σε σχέση με την πρ. χαρ. *Αναμένεται κτηματογράφηση της περιοχής εντός λίγων ημερών. Ερωτήσεις: 1. Υπάρχει όριο ανοχής επικάλυψης αγρών; Αν ναι ποιο είναι; 2. Ποια θα είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν στο κτηματολόγιο αν γίνει συμβόλαιο άμεσα και υφίσταται αυτή η επικάλυψη; (Δεν έχω εμπειρία από κτηματολόγιο) 3. Υπάρχει περίπτωση να χάσει την αρτιότητά του το «ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2»; 4.050 – 77,66τ.μ = 3972,34τ.μ. 4. Τι άλλα προβλήματα μπορεί να προκύψουν και πως θα μπορούσαν να επιλυθούν; Ευχαριστώ.
  11. Επαγγελματικό εργαστήριο μεταποίησης και επεξεργασίας λαχανικών, χαμηλού βαθμού όχλησης, εκτός σχεδίου, μπορεί να αδειοδοτηθεί χωρίς ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ; Υπάρχει μόνο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.