Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Angelosss

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Angelosss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε εξαιρετικό!
  2. Ευχαριστώ πολύ, πολύ καλό!
  3. Έχεις δίκιο, από την απόφαση του ΄85 προκύπτουν και εξαιρέσεις
  4. Οκ ευχαριστώ θα κοιτάξω. Απλά μπερδεύτηκα με το "δεν χρειαζεται ελεγχος υπαρχοντος" , γιατί σε όσες μελέτες προσθήκης έκανα σε υφιστάμενα με άδεια προ του '84 (ακόμα και όταν προβλεπόταν προσθήκη) πήγαινα πάντα με αντισεισμικό '84 για τον έλεγχο του υφισταμένου γιατί βάσει παραρτήματος Ε ήταν κατηγορία Β (έτσι το απαιτούσαν και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας)
  5. Όμως αφού είναι του '79 υπάγεται στη κατηγορία Β και το παράρτημα Ε παρ. [3] α) λέει για κατηγορίες Β έλεγχο υπάρχοντος με αντισ. 84 και ΚΩΣ 54 και έλεγχος προσθήκης με ΕΚΩΣ και ΕΑΚ. Το εδάφιο [3] γ) απαλλάσσει μόνο από τον αντισεισμικό έλεγχο τα κτήρια της κατηγορίας Γ & Δ για τα οποία προβλεπόταν προσθήκη. Μήπως υπάρχει και κάποια άλλη εγκύκλιος/ΦΕΚ που αγνοώ?
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, όπως σωστά υπέδειξε και κάποιος συνάδελφος σε προηγούμενο post, αποφάσισα να κάνω κι εγώ κάτι λίγο πιο ουσιαστικό και έστειλα έγγραφο αίτημα στο ΥΠΕΚΑ (γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια) Για όποιον ενδιαφέρεται το κείμενο είναι το εξής : "Καλησπέρα, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 14 του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΦΕΚ 407 Β, 2010), «Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο. Η φορολογική αρχή δε θεωρεί μισθωτήρια έγγραφα εάν δεν προσκομίζεται ενώπιον της ισχύον ΠΕΑ». Το ίδιο αναφέρεται και στην υπ' αρ. Πρωτ.: οικ.382/12-01-2012 Εγκύκλιο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. Αντίθετα, σύμφωνα με το νέο τρόπο ηλεκτρονικής κατάθεσης των μισθωτηρίων μέσω του συστήματος "TAXIS", γίνεται δεκτή η κατάθεση μισθωτηρίων χωρίς την αναγραφή του Α.Π του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, γεγονός που σαφώς αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν το ΥΠ.Ε.Κ.Α. έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μη εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας. Με εκτίμηση." Συνιστώ κι εγώ από την πλευρά μου, να αρχίσουμε όλοι να πιέζουμε (ο καθένας στα πλαίσιο των δυνατοτήτων του)
  7. Αποκαταστάθηκε. Ανεξάρτητα από το λόγο , θα πρέπει να ενημερώνουν πιο έγκαιρα.
  8. Σήμερα δεν μπαίνει καν στην αρχική σελίδα.. Αν το σύστημα είναι κάτω λόγω της απεργίας, είναι απαράδεκτοι διότι έπρεπε -με μέριμνα του υπεύθυνου της υπηρεσίας- να έχουν ενημερώσει..
  9. "Ανώνυμη" ναι, "παραδοχή" όχι διότι ήμουν μπροστά στο τηλεφώνημα. Αναντίρρητο δικαίωμα φυσικά του καθενός να πιστεύει ότι θέλει.
  10. Εννοώ το προφανές. Γνωρίζω "εκ των έσω" συγκεκριμένα πρόσωπα (ακαδημαϊκούς), οι οποίοι άσκησαν πίεση για παράταση και την πήραν. Ειλικρινά εσύ νομίζεις ότι θα είχε ευαισθητοποιηθεί ο Καλαφάτης τόσο άμεσα στην περίπτωση του "ανώνυμου μηχανικού"...? χμμ...
  11. Τί έγινε..? Λειτούργησαν πάλι τα γνωστά βύσματα στην Ελλάδα?Δηλαδή αν είχε διαμαρτυρηθεί ο "ανώνυμος μηχανικός" θα τον είχαν γράψει στα π@@α τους? Και επιβραβεύεται ο καθυστερημένος-εκπρόθεσμος επειδή έχει μέσο...? Σαν δε ντρέπεστε λέω εγώ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.