Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

adamscdifc

Members
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

adamscdifc's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το σύστημα ζητάει να ανέβει αρχείο με την Αμοιβή Μηχανικού τι βάζουμε? το αρχείο από τις αμοιβές και τη σύμβαση ανάθεσης-ανάληψης έργου?
  2. Όταν έχω διαμερισμάτωση και κάποιες άλλες παραβάσεις που πάνε με αναλυτικό βάζω 1 λοιπή παράβαση και τσεκάρω το κουτάκι της διαμερισμάτωσης? η βάζω 2 λοιπές παραβάσεις όπως κάναμε στον 4178?
  3. Φίλε karanus, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Για τον χρόνο δημιουργίας θα χρησιμοποιήσω το Ε9. Επειδή τα γκαράζ είχαν τακτοποιηθεί με τον 3843/2010 υπάρχει θέμα που πάω να τα εντάξω στον 4495/2017??
  4. Στο ισόγειο πολυκατοικίας υπάρχουν στην Ο.Α. δύο ισόγεια γκαράζ στην πρόσοψη (αυτοτελείς ιδιοκτησίες στο συμβόλαιο), το ένα από τα οποία έχει και έναν ημιυπαίθριο χώρο μπροστά του. Με τον ν.3843/2010 τακτοποιήθηκε ο κλεισμένος ημιυπαίθριος και τα δύο γκαράζ με νέα χρήση κατοικία. Στην πραγματικότητα τώρα υπάρχει ένα ενιαίο κατάστημα που περιλαμβάνει τα δύο γκαράζ και τον κλεισμένο ημιυπαίθριο. Οπότε οι παραβάσεις που έχω είναι 1.διαμερισμάτωση 2.αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια με αναλυτικό. Ισχύει??
  5. Αναζητώ την εξοικονόμηση ενέργειας ....% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς Πρώτο ΠΕΑ με κατανάλωση 501,80 kWh/m2 και Δεύτερο ΠΕΑ με κατανάλωση 271,20 kWh/m2 Έχω κατανάλωση κτιρίου αναφοράς 109,40 kWh/m2 Ισχύει (501,80-271,20) / 109,40= 211% ???
  6. (από μεταφορά) Υπάρχει καμιά πληροφορία για το πότε θα βγει ο καινούριος νόμος; Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  7. Γεια σας, σε οριζόντια ιδιοκτησία στο υπόγειο, από αποθήκη που έγραφε η οικοδομική άδεια έγινε αλλαγή χρήσης σε κατοικία (τα τ.μ.είναι 78). Η αλλαγή χρήσης έγινε το 1979 όταν βγήκε και η οικοδομική άδεια. Για την απόδειξη της αλλαγής χρήσης έχω το Ε9. Οπότε βάζω κατηγορία 2, υπέρβαση δόμησης χώρων μειωτικού συντ. 78 τ.μ., είδος χρήσης άλλη κατοικία και μου βγάζει πρόστιμο περίπου 264ευρώ. Κάνοντας υποβολή της δήλωσης με πάει στο παράβολο των 1000ευρώ!! μπορώ να κάνω κάτι για να μειωθεί το παράβολο στα 500ευρώ? είχα διαβάσει κάτι παλιότερα πως υπάρχει η δυνατότητα να βάλω πρώτα τα 50 τ.μ. να πληρώσω το παράβολο των 500ευρώ και μετά να βάλω τα πραγματικά τ.μ., ισχύει ή θα μπλέξω χειρότερα?
  8. Σε οικόπεδο (εντός σχεδίου) έχει βγει οικοδομική άδεια για αποθήκη και είναι το μοναδικό κτίσμα εντός του οικοπέδου. Στην πραγματικότητα όμως έχει μετατραπεί σε κατοικία στο ίδιο περίγραμμα και με τα ίδια τ.μ. Οπότε έχω αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια χρήση σωστά? τσεκάρω το κουτάκι για αλλαγή χρήσης και για τ.μ. βάζω όλα τα τ.μ. του κτίσματος?
  9. Ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχω δήλωση στον 4014 σε ολοκληρωμένη υπαγωγή με πληρωμένα πρόστιμα αλλά χωρίς ανεβασμένα σχέδια λόγω κλεισίματος του συστήματος. θέλω να την μεταφέρω στον 4178 για να ανεβάσω τα σχέδια.Το ακίνητο έχει πωληθεί σε κάτοικο του εξωτερικού που δεν μπορώ να τον βρω, ενώ ο παλιός ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται για την διαδικασία μεταφοράς της δήλωσης. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Αφήνω τα πράγματα ως έχουν κρατώντας τα σχέδια του 4014 στο αρχείο μου? Ή μεταφέρω τη δήλωση στον 4178 με τον παλιό ιδιοκτήτη, πληρώνω ανταποδοτικό τέλος ΤΕΕ, ανεβάζω τα σχέδια, χωρίς να ανεβάσω αρχείο εξουσιοδότησης για μεταφορά της δήλωσης?
  10. Έχω περίπτωση αγροτεμαχίου 3.000τ.μ. μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο εντός περιοχής Ναtura. Μπορεί να γίνει κατάτμηση σε 2 κομμάτια μη άρτια και μη οικοδομήσιμα με τη συναίνεση των ιδιοκτητών? Τι γνώμη έχετε?
  11. Μάλιστα, οπότε κατά τη γνώμη σου πρέπει να γίνουν 2 δηλώσεις στο σύστημα αυθαιρέτων? Μία για το γκαράζ και μία για το διαμέρισμα, αφού είναι ξεχωριστές αυτοτελείς ιδιοκτησίες....
  12. Φίλε Ιάσονα ναι ανοιχτές είναι οι θέσεις στάθμευσης. Με αυτή τη διαδικασία ρυθμίζω την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από γκαράζ σε κύριο χώρο.(το γκαράζ αυτοτελή ιδιοκτησία). 1.Τι γίνεται όμως με τη συνένωση με το διαμέρισμα που είναι άλλη αυτοτελή ιδιοκτησία, δεν έχω κάποια παράβαση εκεί? Με το συμβολαιογράφο που μίλησα μου είπε ότι για τη συνένωση συμβολαιογραφικά θα χρειαστεί 2 βεβαιώσεις νομιμότητας (μία για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία). 2.Πώς να βρω αποδεικτικά για πριν το 2011 αφού σε αεροφωτογραφία δεν θα δω κάτι, μιλάμε για ισόγειο. Στο Ε9 αναφέρει τα σωστά τ.μ. του διαμερίσματος με την ημερομηνία κατασκευής τους και ξεχωριστά το ανοιχτό γκαράζ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.