Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αθ.Σουλης

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αθ.Σουλης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα σας, γνωριζει κανενας συναδελφος που δουλευει Fespa , αν σε μια επιλυση με κανονισμους 54/59 μπορω να δω το Κ.Μ και Κ.Ε.Σ? Αν οχι, μπορω να το προσδιορισω με καποιον τροπο? Επισης μπορω με καποιον τυπο να βρω τις ιδιοπεριοδους με το χερι?(αναφερομαι παλι σε επιλυση 54/59) Και κατι τελευταιο, υπαρχει καποιος τυπος να συσχετισω το ε (σεισμικο συντελεστη)των παλιων κανονισμων με το Rd του εακ?? Συγγνωμη για τις απανωτες ερωτησεις μου Ευχαριστω εκ των προτερων για τη προσοχη σας.
  2. 1. Ο βαθμος που δηλωνουν στα sites των πανεπιστημιων ειναι ενας μεσος ορος των εισακτεων την προηγουμενη χρονια.Δεν σημαινει δλδ οτι αν ζηταει 7.0 και εσυ εχεις 6.8 δεν θα σε παρουν ντε και καλα γιατι δεν εχεις 7.0 . Επισης τα πανεπιστημια εξω ειναι επιχειρησεις.Μην το ξεχνας αυτο.Ολο και καποιο θα βρεις. Στην Αμερικη παιζει μεγαλο ρολο αν εχεις κανει καποια παρουσιαση ή εχεις διαπιστευτηρια απο καποια ερευνα στην οποια συμμετειχες κτλπ. Αυτα μετρανε πιο πολυ και απο τον βαθμο σου.Θελουν να δουν οτι εισαι ετοιμος/η και με ικανοτητα σκεψης και κρισης ,παρα ενα "Φυτο"(αδοκιμος ορος, συγγνωμη). 2. Το GRE αποτελει ζητουμενο συνηθως στα πανεπιστημια της Αμερικης και οχι τοσο στα Ευρωπαικα. Μοιαζει με το GMAT σε φιλοσοφια.Υπαρχουν φροντιστηρια που μπορουν να σε προετοιμασουν.Ενα καλο σκορ ειναι καλοδεχουμενο (το λαμβανουν αρκετα υποψιν) αν δεν εχεις μεγαλο βαθμο πτυχιου. Ψαχνοντας λιγο στο GOOGLE θα βρεις οτι πληροφορια χρειαζεσαι γυρω απο το GRE. 3. Το κοστος φυσικα ποικιλει και ειναι κατι που θα το βαλεις κατω και θα παρεις τις δικες σου αποφασεις (η οποιος τελος παντων χρηματοδοτει το μεταπτυχιακο σου) Καποια μεγεθη ενδεικτικα σου εδωσε ο φιλος Αρης παραπανω.Σιγουρα βρισκεις και ποιο χαμηλες και πιο υψηλες τιμες σε διαμονη. Εχε στο νου σου οτι στην Αγγλια ,για τα πανεπιστημια θεωρεισαι "ντοπιος"(πολιτης δλδ EU) ενω αντιθετα για την Αμερικη εισαι Overseas student που σημαινει αν δεις τα διδακτρα οτι ειναι κατα πολυ υψηλοτερα απο οτι για τους ιδιους τους Αμερικανους. Επισης το κοστος μεταφρασεων/αποστολης αιτησεων κτλπ θα πρεπει να το λαβεις υποψιν σου ,ποσο μαλλον οταν για αμερικη οι αιτησεις ειναι κατα πολυ περισσοτερες (συστατικες ,χαρτια-χαρτακια και παει λεγοντας) 4Για να σε δεχθουν σε πολλα πανεπιστημια (κυριως Αμερικη) θα χρειαστουν χαρτι απο την τραπεζα οτι εχεις τα χρηματα για τα διδακτρα για να ειναι σιγουροι.( ειπαμε ,ειναι επιχειρησεις) Σιγουρα αλλο να τα εχεις και αλλο ισως να κυνηγας υποτροφιες,χωρις να σημαινει βεβαια οτι αν χρειαζεσαι υποτροφια δεν θα σε παρουν. 5Τα deadlines των αιτησεων θα τα βρεις στις εκαστοτε σελιδες των πανεπιστημιων που ενδιαφερεσαι.Οργανωσου και ξεκινα οσο πιο γρηγορα νομιζεις οτι μπορεις γιατι ειναι λιγο χρονοβορες διαδικασιες (ειδικα για την αλλη μερια του ατλαντικου) Στην ευρωπη οι διαδικασιες ειναι πιο γρηγορες. 6Θα λαβεις διαφορες αποψεις πανω σε αυτο το θεμα.Ακουγεται οτι στον τομεα της διασυνδεσης με την αγορα εργασιας ειναι καλυτερα τα πανεπιστημια της Αμερικης, αλλα μπορεις να βρεις και αλλους που να ισχυριζονται το αντιθετο.Ολοι εχουν δικιο και ολοι εχουν αδικο... Βρες αντικειμενο που σε ενδιαφερει πραγματικα , ολα τα αλλα ειναι ψιλα γραμματα.
  3. Ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας. Θα ελεγξω πινακες κτλ αλλιως θα ακολουθησω τη συμβουλη του φιλου Χαρη.
  4. Παταω να δω το δομημα σε τρισδιαστατο και δεν μου τo δειχνει. οποιο αρχειο και αν δημιουργησω το δειχνει σε 3d ,αυτο που δουλευω ΟΧΙ! μαλιστα δοκιμασα να αλλαξω την αποσταση παρατηρητη αλλα με το που παω να την αλλαξω αυτη παιρνει τιμη τεραστια (τυπου 3215654654544 μετρα)! Γνωριζει καποιος κατι? Επίσης, κανω επιλυση χωρικου και μου βγαζει μηνυμα "πολυ μεγαλες μετατοπισεις(>1μ) ελεγξτε με το 3DV για μηχανισμους". Βαζω 3dv και δεν φαινεται να εχει κατι..Yπαρχει τροπος να δω που ειναι οι μετατοπισεις αυτες συναδελφοι? Τι μπορει να κανω λαθος?
  5. Πολυ ωραια σημειωση αυτη.Ευχαριστω Χαρη. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να ανοιξω νεο θεμα, αλλα εχω μια ακομη ερωτηση Υπαρχει καποια σχεση που να γινεται αναγωγη της σεισμικης εντασης ε ( το 0,04-0,08 ) των παλιων κανονισμων , με το Rd?
  6. Σας ευχαριστω παρα πολυ για την τοσο αμεση και σαφη απαντηση σας.
  7. Καλησπερα συναδελφοι, οταν εχουμε προσομοιωσει τον πυρηνα του κλιμακοστασιου και εχουμε καταχωρισει τα τοιχεια σε κοινες ομαδες υποστυλωματων, αν μετα τροποποιησουμε τον πυρηνα θα πρεπει να τα τοιχεια να ξαναενταχθουν σε ομαδες ετσι δεν ειναι? Η ομαδες θα ειναι διαφορετικες απο οροφο σε οροφο?Δηλαδη μια ομαδα θα ειναι στον οροφο -1 (πχ. 3 ) και αλλη στον οροφο 0 (πχ 4)? Ή τα ιδια τοιχεια θα ειναι στην ιδια ομαδα ασχετα με τον οροφο? Ευχαριστω εκ των προτερων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.