Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Geomicha

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Geomicha

  1. Το παραπάνω μήνυμα λοιπόν εξέλαβα λανθασμένα. Τώρα κατάλαβα πως το εννοείτε καθώς δεν το διάβαζα σωστά. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Άρα σε αυτήν την περίπτωση έχουμε επαφη των τοίχων με το σκυρόδεμα. Το ξεκαθαρίζω γιατί σε προηγούμενο μήνυμα λέτε ότι είναι ένα από τα λάθη που παρατηρουνται συχνά (η επαφή των 2). edit: Ενδεχομένως να καταλαβαίνω κάτι λανθασμένα, παρακαλώ πολύ την κατανόηση σας. Ευχαριστώ για το χρόνο καθώς και την προδιαγραφή από τον ΕΛΟΤ.
  3. Καταλαβαίνω από το "1" παραπάνω ότι οι τοίχοι δεν πρέπει να έχουν καμία επαφή με το σκυρόδεμα. Άρα, το σφήνωμα στο πλάι πώς γίνεται; Στην περίπτωση αυτή δεν μπαίνει αφρός; Το σενάζ δεν πρέπει να χαντρώνεται/ συνδέεται στις κολώνες. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό; Τέλος, καταλαβαίνω ότι σφήνωμα και επαφή πρέπει να υπάρχει μόνον στο τελείωμα, εκεί που ακουμπάει ο τοίχος με την πλάκα του πάνω ορόφου. Επιμένω πολύ καθώς πραγματικά ο κάθε μάστορας κάνει τα δικά του, έχει τη δική του φιλοσοφία και σχεδόν κανείς δεν ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες. Σε μια κατασκευή που έχω στα σκαριά, σκέφτομαι να κάνω την εξωτερική τοιχοποιία από YTONG ή από Τσιμεντοσανίδα, μόνο και μόνο για το λόγο ότι υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες και πιστοποιημένα υλικά για την σωστή τους τοποθέτηση. Εννοείται ότι στο έργο υπάρχει μηχανικός, ξεκάθαρα όμως δε θα μπορεί να είναι πάνω από τους εργάτες/ μάστορες και να βλέπει εάν παραδείγματος χάριν τρυπάνε κολώνα για να χαντρώσουν τα σίδερα από ένα σενάζ. Με τις ελαφρύτερες κατασκευές (YTONG, Τσιμεντοσανίδα) δεν θα έχω τέτοια θέματα και άγχος για το αν μου καταστρέψουν την στατικότατα του κτιρίου ή εάν σε ένα σεισμό θα πέσεις κάποιος τοίχος να μας πλακώσει.
  4. Εδώ πάντως, σε οδηγίες για τα Ytong-Τhrakon, λέει το αντίθετο.
  5. Καλησπέρα σας, Έχω τις εξής απορίες. 1. Αληθεύει ότι στην τοιχοποιία με YTONG απαγορεύεται να κολλιούνται με κόλλα σε φέρων στοιχείο; πχ. σε κολώνες. Αντί αυτού, μπαίνει απλά αφρός για να τα σφηνώσει; 2. Με τα κλασσικά τούβλα, τι ισχύει στην επαφή του τούβλου με την κολώνα; Απλά μπαίνει λεπτός αρμός όπως αναφέρεται και παραπάνω; Ευχαριστώ
  6. Γειά χαρά σε όλους. Σε νέα διώροφη μεζονέτα, συνολικού εμβαδού 116τμ είμαστε στο σημείο του τρόπου ψύξης & θέρμανσης των χώρων. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η λύση Fancoil και αντλίας θερμότητας. Ο λόγος είναι ότι με ένα σύστημα θα έχουμε ψύξη το καλοκαίρι, θέρμανση τον χειμώνα και ζεστό νερό. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο ποιος είναι ο σωστότερος/ οικονομικότερος & αποδοτικότερος τρόπος με μία αντλία θερμότητας να ζεσταθούν τα μπάνια της κατοικίας (3 στο σύνολο). Καθώς είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος, θα χρησιμοποιούσατε σώματα καλοριφέρ μόνο σε αυτά (πετσετοκρεμάστρα; ) Τέλος να αναφέρω ότι την ενδοδαπέδια θέρμανση την έχουμε απορρίψει λόγου του χρόνου αδράνειας καθώς το σπίτι δεν θα κατοικείτε μόνιμα αλλά σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Άλλη άποψη που επικρατεί είναι κάποιο VRV Multi σύστημα που και πάλι ανεβάζει πολύ το συνολικό κόστος. Edit: Να πω ότι όλα τα κουφώματα είναι με θερμοδιακοπή και έχει γίνει εξωτερική θερμοπρόσοψη.
  7. Καλησπέρα , θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα που με προβληματίζει. Αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ φίλτρα νερού κεντρικής παροχής, συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το κλασσικό φίλτρο νήματος για στερεά υπολείμματα και μετά από αυτό ένα φίλτρο πολυφωσφορικών κρυστάλλων χαλαζία για αποφυγή κατακαθίσεων στις σωληνώσεις. Πρόσφατα, εγκαταστήσαμε στο μπάνιο μας μια ατμογεννητρία για ένα θάλαμο υδραατμών ώστε να γίνονται κάποιες θεραπείες. Ο εγκαταστάτης, πριν την εισαγωγή του νερού στο μηχάνημα, τοποθέτησε έναν "απιονιστή μικτής κλίνης", στην ουσία είναι μια μπλε φιάλη η οποία έχει μέσα μια ρητίνη αποσκλήρυνσης (ιοντοανταλλαγής). Ο απιονιστής τοποθετήθηκε ώστε να προστατέψει το μηχάνημα από επικαθίσεις αλάτων λόγω ατμοποίησης. Η ερώτηση μου, έγκειται στο εαν το φίλτρο των πολυφωσφορικών αλάτων στην κεντρική παροχή, δουλεύει ανταγωνιστικά ή ακόμα και επιβαρυντικά στον συγκεκριμένο απιονιστή. Γνωρίζω ότι η αρχή λειτουργίας του καθενός είναι διαφορετική όμως δεν γνωρίζω εαν υπάρχει συμβατότητα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις όποιες παρατηρήσεις σας.
  8. Καλησπέρα σας, σε ακάλυπτο χώρο, σε περίπτωση κάλυψης εξωτερικών πλακών πεζοδρομίου (διαδρόμων) με σταμπωτό δάπεδο (θα πέσει τσιμεντοκονία και από πάνω σταμπωτό) απαιτείται κάποια ενέργεια ή άδεια; Ευχαριστώ πολύ
  9. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Πρόσφατα, σε κτίριο κατασκευής 2000 έγινε ανακατασκευή τζακιού ώστε να μπει ενεργειακή εστία. Καθώς το παλιό τζάκι ήταν γωνιακό η καμινάδα δεν βόλευε ώστε να κουμπώσει η inox σωλήνα του νέου τζακιού. Απο ότι με ενημέρωσαν, ο "πιστοποιημένος" εγκατάστατης έχοντας γωνιακο τροχό προχώρησε σε κόψιμο τμήματος της καμινάδας εσωτερικά του σπιτιού ώστε να συνεχίσει την εγκατάσταση. Μετά το πέρας της εγκατάστασης και αφού ο ιδιοκτήτης είδε το τμήμα της καμινάδας είναι ανήσυχος για τυχόν μόλυνση με αμιαντο εντός της οικίας. Οι ερωτήσεις είναι 2 και ίσως οι παλαιότεροι Μηχανικοί ή Εγκαταστάτες είναι σε θέση να γνωρίζουν: 1. Τέλη 2000-2001 χρησιμοποιούνταν ακόμη καμινάδες αμιάντου; Η καμινάδα είναι στρογγυλή και τσιμεντένια αλλά φαίνονται κάποιες ίνες στο εσωτερικό της. Θα μπορέσω να σας έχω φωτογραφία μάλλον αυριο. 2. Υπάρχει κάποια εταιρία/ οργανισμός στο Ηράκλειο ώστε να κάνει μέτρηση του αέρα για τυχόν ίνες αμιάντου; Σας ευχαριστώ θερμά για τις απόψεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.