Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jim7431

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

jim7431's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε υπερευχαριστω το link είναι πολυ χρήσιμο
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου καταρχάς εκτός από τις τιμές μεταξύ φάσεις και γειώσης και ουδέτερο και την μέτρηση της αντίστασης του ρελέ και εννοείται και η γειωσομετρηση που θα γίνει αύριο το πρωί, υπάρχει κάποιο άλλο τεστ που πρέπει να γίνει? Ενεργή κατανάλωση μιλάς στην συγκεκριμένη μπριζα η σε όλο το σπίτι ?
  3. Συμφωνώ ότι η γειωση πρέπει να μετρηθεί και θα το κάνει αλλά δεν θεωρώ ότι το βολτόμετρο μεταξύ γείωσης και φάσης δεν είναι σοβαρή ένδειξη από αυτή καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει γείωση ( 2 ηλεκτρολόγοι έκαναν την ίδια μέτρηση και Μ είπαν τοι ίδιο πράγμα). Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται όμως από κανέναν σε κανένα φόρουμ και οι απόψεις διαφέρουν αν γείωση με ουδέτερο πέφτει οι μισοί λένε ναι οι άλλοι μισοί όχι και κάποιο υπό προυποθεσεις. Εγώ σε αυτό προσπαθώ να πάρω μια απάντηση και αν αυτό εχει να κάνει με την γειωση. Παρεμπιπτόντως μετρήθηκε και το ρελέ και είναι οκ.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου το όργανο για την μέτρηση της γείωσης είναι το γειωσομετρηση σωστά? Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να του ζητήσω να μετρήσει εκτός από αυτό το οποίο μου είπε ότι θα το μετρησει....
  5. Άρα δηλαδή δεν είναι απαραίτητο ότι το ρελέ πέφτει πάντα σε βραχυκύκλωμα ουδέτερου γείωσης? Υπενθυμίζω ότι όλες οι μετρήσεις μέχρι στιγμής είναι σωστες ( φάση γειωση 228 και ουδέτερος γείωση 0). Θα γίνει μια γειωσομετρηση αύριο γιατί μου είπε ο ηλεκτρολόγος πρέπει να μείνει 2-3 μέρες και αν είναι να δυνατόν να ποτίσει κιολας. Η μέτρηση μεταξύ φάσης και γείωσης 228 δεν είναι ένδειξη για σωστή γείωση? ( Πριν μετραγαμε και μας έδινε 90)
  6. Το βραχυκύκλωμα γίνεται σε μπριζες ( το έχουμε κάνει σε 3)
  7. Το test του ρελέ δουλεύει κανονικά αυτό είναι το πρόβλημα η μέτρηση μεταξύ φάσης και γείωσης είναι 228 και ουδετερου γειωσης 0. Τι άλλη μέτρηση μπορεί να γινει? Εκτός από το γειώσομετρο που θα γίνει αύριο
  8. Όχι δεν μου φάνηκε απατεώνας καθόλου και από ότι φαίνεται (2 φορές έκανα μπάνιο χθες) μου έλυσε το πρόβλημα μου και εφόσον οι μετρήσεις μας είναι και σωστές ( σκαμπαζω λίγο από ηλεκτρολογικά) απλώς ρωτάω ουδέτερος με γείωση πρέπει να πέφτει πάντα ( εφόσον μεταξύ τους η τάση είναι 0)? Και αν ναι τι άλλο μπορεί να φτάσει εκτός από το ρελέ?
  9. Καλησπέρα παιδιά τις τελευταίες μερεςε τσίμπαγε το ρεύμα στην μπαταρία του ντουζιέρα μετά από επίσκεψη του ηλεκτρολόγου διαπιστώθηκε ότι β γειωση είναι ανύπαρκτη (σε μέτρηση φάση γειωσης έδινε 80) οπότε και την αλλάξαμε και βάλαμε νέα στον κήπο. Όλες οι μετρήσεις κομπλέ ( 228 σε φάση γειωσης) και σε μερικές μέρες θα μετρήσουμε με γειωσομετρο για να ποτίσει η γειωση. Έχω όμως το εξής θέμα όταν ενώνουμε γειωση με ουδέτερο δεν πεφτει, δεν γίνεται τίποτα ( σημείωση η ενδειξη μεταξύ γειωσης και ουδέτερου είναι 0 δεν δείχνει κάτι το βολτόμετρο), το ρελέ είναι παλιό είναι τύπου ac 0.3. τι πιστεύετε ότι φταίει μια αλλαγή ρελέ θα λύσει το πρόβλημα όπως μου πρότεινε ο ηλεκτρολόγος ? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.