Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηνίοχος

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Ηνίοχος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παίδες το Αρθ.16 Λειτουργικά, ενεργειακά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις του κτιρίου αναφέρει: 3. Ανοικτοί εξώστες εντός των υποχρεωτικά ακαλύπτων τμημάτων του οικοπέδου μπορούν να κατασκευάζονται μέχρι πλάτους 1/4 Δ ή 1/4 δ. Θέλω μία επαλήθευση της ορθότητας κατανόησης που έχω για το παραπάνω: Οι εξώστες μπορούν να είναι μέσα στην απόσταση Δ ή δ και η δυνατότητα που δίνεται είναι να εισέχουν μέσα στην απόσταση Δ η δ το πολύ 1/4 αυτής. Κατα συνέπεια τα άκρα των εξωστών απέχουν από τα όρια του οικοπέδου -για πλάγια όρια οικοπέδου --> 3/4 του δ -για πίσω όρια οικοπέδου --> 3/4 του Δ
  2. Σχετικά με τις όψεις προφανώς αναφέρεται σε όψεις κτιρίου (όψεις/οικοπέδου γηπέδου δεν υφίστανται, μιλάμε συνήθως για όρια οικοπέδων/γηπέδων). Τι πιστεύετε όμως ότι αφορά το "συνολικού μήκους"? Παραθέτω παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε κτίριο ορθογωνικό 10 μ. επί 20 μ. εκ των οποίων διαστάσεων τα 10 μ. αντιστοιχούν στην πρόσοψη του κτιρίου. Για την πρόσοψη 10 μ., το 1/3 αυτής αντιστοιχεί σε μήκος 1/3*10 μ.= 3,33 μ. Για την όψη 20 μ. το 1/3 αυτής αντιστοιχεί σε μήκος 1/3*20 μ.= 6,66 μ. Αν θέλω να κατασκευάσω στην όψη των 10 μ. μια βεράντα μπαζωμένη και μια σκάλα που θα ενώνει τη στάθμη πεζοδρομίου με τη στάθμη του ισογείου, σας φαίνεται λογικό ότι το άθροισμα των μηκών και των 2 κατασκευών δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 3,33 μ.? Αν πάλι εννοεί ο νομοθέτης ότι το μήκος της κάθε κατασκευής δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/3 της διάστασης της αντίστοιχης όψης του κτιρίου γιατί αναφέρει το "συνολικού μήκους"? Αποτελεί πλεονασμό.
  3. Πολύ καλή κίνηση!!! Μπράβο παιδιά! ! !
  4. Πολύ καλό, ενδιαφέρον και πάντα Επίκαιρο!
  5. Κάποιες απλές κατευθύνσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν... Ίσως να σε βοηθούσε να μελετήσεις μια (ή παραπάνω) δικές σου θεωρητικές κατασκευές π.χ. 2όροφο / οικοδομή / Βιομηχανικό κτίριο και να κάνεις παραδοχές ώστε να δεις πως εξελίσεται μια στατική μελέτη διαστασιολόγησης του ίδιου κτιρίου σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς κάθε εποχής. Αυτό γιατί για κάθε κατασκευή το τι διαστάσεις στοιχείων θα έχει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. (Τι φορτία θα φέρει συνήθη ή μη , τι χρήση έχει, τι φορέα θα χρησιμοποιήσεις πλαισιακό / μεικτό, πόσο μεγάλο θα είναι το κτίριο, π.χ. άλλες διαστάσεις έχει ο σκελετός ενός ουρανοξύστη εν σχέση με ένα 2όροφο κ.α.) Εν γένη υπάρχει μια γενικότερη προσπάθεια εξοικονόμησης ωφέλιμου χώρου για τους χρήστες κάθε κατασκευής αλλά αυτό συνάδει και με την τεχνολογική εξέλιξη κάθε εποιχής, πχ παλιά τα πέτρινα σπίτια είχαν τοίχους μεγάλου πάχους , ύστερα με την ανακάλυψη του οπλισμένου σκυρόδεματος οι διαστάσεις των φερόντων μελών μειώθηκαν... μια τέτοια χρονική ανάλυση όμως σε πάει πολύ πριν το 1970 που ανέφερες. Καλό κουράγιο.
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Μάλλον βλέπω να τα κλειδώνω σε κάποιο χώρο του γραφείου με μπρελόκ και 2 κοντές προεκτάσεις καλωδίων για να μπορούν να συνδεθούν χωρίς δυσκολία (μιας και θα είναι σε κρίκο) Καλές γιορτές σε όλους σας και Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε!
  7. Καλησπέρα σας συνάδελφοι , είμαι νέος μηχανικός και πρόσφατα αγόρασα τόσο στατικό όσο και σχεδιαστικό πρόγραμμα τα οποία μου αποστάλησαν μαζί με τα αντίστοιχα κλειδιά USB για να δουλεύουν. Η απορία μου έχει ως εξής. Τι τρόπους προτείνετε προκειμένου να διασφαλίσει κανείς την ασφάλεια τέτοιων κλειδιών και φυσικά να έχει και το κεφάλι του ήσυχο; Τι τρόπους χρησιμοποιείτε εσείς? Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ καθότι το κονδύλι που δαπανήθηκε για αυτά τα προγράμματα δεν ήταν μικρό και είμαι λίγο αγχωμένος ως προς την αποτροπή κλοπής ή ακόμα χειρότερα απώλειας από δική μου αμέλεια (πχ αν τα κουβαλάς μαζί σου σε μπρελόκ και πέσει ή βραχεί). Υ. Γ. Έχω ακούσει ότι το να βάζεις και να βγάζεις το ίδιο USB (συγκεκριμένα Flashaki) προκαλεί φθορά και κάποια στιγμή μπορεί να σε "αφήσει". Έχει κανείς τέτοια εμπειρία από τέτοια φθορά σε κλειδί προγράμματος? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.