Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παναγιώτης Σταθούλης

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-8 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπερα σημερα σταλθηκε η αιτηση προς πιστοποιηση. Διακρινο ομως στο pdf αρχειο των''οικονομικων στοιχειων της αιτησης προς πιστοποιηση '' ως ημερομηνια την 12/12/2018 Ξερετε κατι περι αυτου?
  2. Επανερχομαι στο θεμα για να αναφερω αυτο που καταλαβα απο διαφορες συζητησεις που ειχα και που ειναι και ο λογος που ανοιξα το θεμα. Μια απλη αντισταση θερμοσιφωνα 4KW παραγει 4*860=3440ενεργεια περιπου σε μια ωρα.Τα 11kw που εναι η αντλια δε θα υπολογιστει ως 11*860=9460ενεργεια ανα ωρα γιατι υπαρχει και το COP και αρα θα ειναι παραπανω η παραγωμενη ενεργεια και πολυ πιθανο να συμφερει η αλλαγη.
  3. Στην εεμκ για τζακι γραφει οτι δεν απαιτειται η δηλωση συναινεσης περ.θ παρ3 αρθρ 1.........τί δε διαβαζω σωστα και ολοι λενε για 67%
  4. Θα ηθελα να προσθεσω κατι που θυμηθηκα οσον αφορα την ημερομηνια του 4520-16/10/18 οτι το Α πεα το εχω απο το Μαρτιο του 2018 και αμεσως μετα εκανα και την αιτηση η οποια υπαχθεικε στις εγκεκριμενες τον ΙΟΥΛΙΟ.Μηπως για την αντλια να ελπιζω σε κανα θαυμα γιατι ειδα για συζητησεις για το πριν και μετα απο 16/10???
  5. Δεν υπαρχει προβλημα με το κτιριο-πολυκατοικια.Εναι νομιμο. Οι παρεμβασεις μου εχουν υπαχθει στο προγραμμα και θερμομονωση και Α/Θ και ενεργειακο τζακι. Λεω ...βγαζω εεμκ για τη θερμμονωση και στην τεχνικη εκθεση περιγραφουμε και την παραλληλη συνδεση Α/Θ με την κεντρικη θερμανση(οχι αποκοπη).Εσεις μηπως λετε οτι στην τεχικη εκθεση περιγραφονται ΜΟΝΟ οι εργασιες που αφορουν την εεμκ και οχι ολες τις παρεμβασεις?Τότε με ποιον τρόπο θα καταλαβουν οτι προκειτε για ''διασκευή'' και οχι για αυτονομηση,καπου πρεπει να το γραψουμε. Το ιδιο και για το τζακι με ευθυνη μηχανικου,οτι δε θελει εεμκ. Και τελικως θα εχω βγαλει εεμκ μόνο για τη θερμοπροσοψη και θα εχω βαλει και την αντλια και το τζακι χωρις εεμκ για τα δυο τελευταια,αυτο λεω ειναι εφικτο?
  6. Αυτο με την παραλληλη συνδεση το σκεφτηκαμε οτι θα γλιτωνα την ΕΕΜΚ και ισως το υπογραψει παρολο που εχω σαν δεδομενο οτι θα αποκοπω απο την κεντρικη θερμανση! Οσο για το ενεργειακο τζακι,οταν δουν απο το Εξοικονομω οτι το εχω σαν παρεμβαση θα αναρωτηθουν αν χρειαζοταν ή οχι εεμκ οπως λεει και ο νομος.Απο οτι καταλαβα ομως λετε οτι θα γινει τεχνικη εκθεση απο το μηχανικο και οπως ''Αν'' δικαιολογησει την Α/Θ ως ''διασκευη'' με τον ιδιο τροπο μπορει να γραψει και για την υπαρχουσα θεση για το τζακι και να το καλυψει και αυτο?Συμπερασματικα αν καταλαβα καλα μπαινοντας ο μηχανικος στο συστημα για να βγαλει εεμκ για την περιπτωση ιθ)θερμοπροσοψη θα μπορουσε στην τεχνικ εκθεση που απαραιτητα πρεπει να γραψει ''και αναλυτικα οι εργασιες που θα εκτελεστουν'' να περιγραφει το παραλληλο συστημα Α/Θ και κεντρικης θερμανσης καθως και τη μεταροπη απλου τζακιου σε ενεργειακο,οποτε αν αυτη η εκθεση παει στο Εξοικονομω υπογεγραμμενη δε θα υπαρξει προβλημα με ελλειπη δικαιολογητικα,αυτο καταλαβαινω.
  7. Σιγουρος ειμαι,διοτι καταληγουν με ευθειες γραμμες στα σωματα που και αυτα δεν ειναι καποια στις ακριβης θεσεις της κατοψης.
  8. Ο μηχανικος μου μεχρι να του ''ανοιξω τα ματια''οτι η αντλια θελει ΕΕΜΚ μου ελεγε να το προχωρησουμε ετσι,καπως θα το περασουμε... Προεκυψε ομως και αλλο θεμα αυτη τη φορα απο τους υπευθυνουν που κατασκευασαν την πολυκατοικια.Ενω υπηρχε καμιναδα στο διαμερισμα (4ος οροφος) (υπαρχει και 5ος και αυτος εχει καμιναδα) στα χαρτια ης πολεοδομιας που πηγα να τα παρω για να ξεκινησω επιτελους ΔΕΝ φαινεται τιποτα,ουτε στην κατοψη του οροφου,ουτε και στο δωμα.Εχω δει οτι πλεον στις ελλειψεις που παρατηρουν οι υπευθυνοι του προγραμματος γινονται και δεκτες ΥΔ μηχανικων'' το γιατι δε χρειαζεται αδεια για κατι''.Μηπως επειδη στην πραγματικοτητα η καμιναδα για τζακια υπαρχει θα μπορουσε να λυθει το θεμα ετσι χωρις εεμκ και για αυτο? *Αν ειναι δυνατον.....και το ''κουτι'' με τις ενωσεις για τις προεκτασεις στα σωματα απο την κεντρικη θεση τις εχει στην κατοψη μεσα στο λουτρο και οχι εκει που ειναι στην πραγματικοτητα ,δηλαδη αμεσως εξω απο την εξωπορτα.Τωρα εγω να ρωτησω στην κατοψη που θα κανει ο μηχανολογος ΠΟΥ να τη σχεδιασει,εκει που ειναι πραγματι ή οτι λεει η κατοψη στην υδομ ή να βρισω?
  9. Αυτα τα εχει, αλλα αν κανω το δικηγορο του διαβολου και σας πω πως θα αντικατασταθουν τα κουφωματα και θα γινει και εξωτερικη θερμομονωση στις οψεις,Τοτε τί να κανω με τις απωλειες?Για μενα θα επρεπε να συνυπολογισθουν και αυτα αρα ΝΕΑ μελετη απωλειων κλτ.Θα ηθελα να το αποφυγω ομως και να αντιγραψουμε τη μελετη με την κατοψη του νεου σηστηματος οπως προειπατε.Ποια ειναι η γνωμη σας?
  10. Απο μηχανολογο που ρωτησα μου ειπε για την δευτερη επιλογη που λετε,αλλα ανεφερε οτι επειδη δε φαινεται πουθενα η αποκοπη και οτι ειμαι ακομα στην κεντρικη θερμανση οτι θα χρησιμοποιησουμε αυτη τη μελετη απωλειων που θελουν και που αφορα σωστα ολα τα διαμερισματα και φαινεται και για το δικο μου διαμερισμα και να σχεδιασουμε κατοψη με το νεο σηστημε και τις σωληνωσεις που καταληγουν στο κουτι και απο εκει στα σωματα. Το σημαντικο απο οτι καταλαβα ειναι οτι δεν υπαρχει αναγκη για νεα μελετη θερμανσης απο τη στιγμη που υπαρχει και δεν εχει αλλαξει.Εχετε την αποψη οτι ετσι ειμαι ενταξει με το προγραμμα?
  11. Μιας και @dryianni φαινεται πως γνωριζεις αρκετα θα ηθελα την αποψη σου αν μπορω με καποιο τροπο να αποφυγω την εκδοση ΕΕΜΚ για την α/θ που θα βαλω(θα βγαλω για θερμομονωση οπως και να εχει ).Στην πολυκατοικια του 97 που μενω υπαρχει σε λειτουργεια κοινος λεβητας πετρελαιου με ωρωμετρηση,υπαρχη και μελετη θερμανσης κανονικα.Εγω αποκοπηκα απο την κεντρικη θερμανση,και εβαλα α/θ στο μπαλκονι που συνδεθηκε με το κουτι για να δωσει στα σωματα τα οποια και δεν αλλαξαν.Απο δυο και μόνο ποστς πιο πανω συμπεραινω οτι πρεπει να βγει ΕΕΜΚ.(Εξαλλου αυτο το ηξερα) Εγω ομως αυτην την αποκοπη την ειχα κανει το 2008 και ειχα βαλει σομπα-καλοριφερ για θερμανση .Βεβαια ουτε για την τοτε αποκοπη,ουτε για το νεο μου τοτε συστημα δεν εχω καποιο εγγραφο οτι το εκανα ή καποια αδεια αν πρεπει να το πω ετσι.Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω και με ποιο τροπο να ισχυριστω οτι εγω κυριοι ειχα δικο μου συστημα θερμανσης εδω και καιρο και τωρα κανω ''τμηματικη αντικατασταση ή διασκευη'' της σομπας γιατι τα σωματα παραμενουν ως εχουν και βαζω αντλια.Μπορω να ισχυριστω κατι τετοιο?
  12. Αγαπητοι , μόνος μου διαχειριζομαιι τη αιτηση και γιαυτο ρωτω εδω,στα θεματα των ΙΔΙΩΤΩΝ οπως και μου εχει γινει αναφορα οτι μόνο εδω θα επρεπε να γραφω.Βεβαια γραφω υποχρεωτικα εδω,καθως μου αφαιρεσατε το δικαιωμα να γραφω αλλου ως ιδιωτης,παρολο που αλλοι ιδιωτες γραφουν μια χαρα παντου! Ως προς το θεμα ρωταω εδω καθως διαβαζω οτι ''μηχανικοι'' απο το φορουμ καταθετουν τα δικαιολογητικα για λογαριασμο των πελατων τους και αρα θα ξερουν ''ξεκαθαρα΄' αν καποιοι εχουν κανει καταθεση με μετρητα στην τραπεζα,αν εχουν επισυναψει και το extrait. Και ακριβως για να δωθει ακριβης απαντηση εχω ολη την καλη διαθεση να περιμενω καποια απαντηση ως ιδιωτης οσο χρειαστει.Το θεμα ειχε παει στη δευτερη σελιδα και το επανεφερα ξαναρωτοντας και αυτο θα ξανακανω.Καλυτερα να αργησει μία απαντηση και να ειναι σωστη.
  13. Θα ξαναπαρακαλουσα καποιον ειδικο να μου απαντησει αν ειναι δυνατον συμφωνα με το σκεπτικο και τα δεδομενα που δινω. Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.