Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Jiggly

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jiggly's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω το έχουμε όλοι αυτό. Εφόσον στις καταβολές υπάρχουν καταχωρημένες οι πληρωμές σου (έστω χωρίς τικ) νομίζω δε χρειάζεται να ανησυχείς (-ούμε).
  2. Κι εγώ έχω λάβει κωδικούς από Τρίτη βράδυ, αλλά δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ ούτε μια φορά στην πλατφόρμα e-dimitra. Μου βγάζει μήνυμα "invalid login". Μιλώντας κάμποσες φορές με το Help Desk, μου είπαν να περιμένω 24 ώρες να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί και να ξαναμπώ. Σήμερα προσπαθώ από το πρωί να μπω και πάλι τα ίδια. Έστεια mail διαμαρτυρόμενη (με κοινοποίηση στο ΚΕΚ) και μου απάντησαν ότι για τον πάροχό μου η ενεργοποίηση των κωδικών θα γίνει μετά τις 15:00 και να δοκιμάσω πάλι τότε. Θα δούμε... υ.γ.: Για την πρώτη τουλάχιστον δόση, τα 400 ευρώ, αρκεί η ενεργοποίηση του voucher από τον πάροχο (που πιστεύουμε ότι το έχει ενεργοποιήσει, σύμφωνα με μέηλ που έχει στείλει) ή εξαρτάται και με το αν θα καταφέρουμε να συνδεθούμε στην πλατφόρμα. Υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε αν όντως το voucher ενεργοποιήθηκε; Μπαίνοντας στην ΕΡΓΑΝΗ, απλά βλέπω την αίτησή μου (διαδικασία Α) με τον ΚΑΥΑΣ μου.
  3. Γνωρίζετε αν στο IBAN βάζουμε και τα κενά, δηλαδή όπως ακριβώς αναγράφεται στην τράπεζα, ή χωρίς αυτά, ή αν δεν παίζει ρόλο; Γιατί όπως διάβασα σε προηγούμενα σχόλια δεν υπάρχει αυτόματος έλεγχος στο πεδίο συμπλήρωσης. Ευχαριστώ!
  4. Ναι ούτε σε εμένα φαίνεται η εξόφληση (πληρωμή 23/3).
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε περιμένουμε τις λίστες των ΚΕΚ που θα δημοσιευτούν λογικά σήμερα και μιλάμε με λογιστές για τα μισθωτά μπλοκάκια.
  6. Αυτό με προβληματίζει κι εμένα. Επίσης, αν διαλέξεις την εγγραφή στην πλατφόρμα με τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α, χωρίς να απευθυνθείς σε κάποιο ΚΕΚ, τότε πώς θα λάβεις υλικό; Ή θα πρέπει μεταγενέστερα να δηλώσεις ΚΕΚ; Τέλος, υπάρχει εικόνα σχετικά με το αν η συμμετοχή σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια δημιουργεί πρόβλημα στους μηχανικούς με μπλοκάκι που επιθυμούν να φορολογηθούν ως μισθωτοί; Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναφερθεί διάφοροι προβληματισμοί, αλλά δεν ξέρω αν διασαφηνίστηκε τελικά αυτό.
  7. Προς ενημέρωση: Εκδόθηκε το ειδοποιητήριο Νοεμβρίου.
  8. Καλημέρα, έχω κάνει την άιτηση εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ από τον Ιανουάριο και ακόμη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Επικοινώνησα μαζί τους τον Απρίλιο και μου είπαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη κι αν βιάζομαι να περάσω να κάνω μια αίτηση επίσπευσης. Αν και το έχω αμελήσει μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι τα ωράρια 11.00-13.00 που δέχεται το τμήμα ασφάλισης δεν είναι καθόλου βολικά, ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς σας εικόνα καταρχήν για το πόσο διαρκεί περίπου αυτή η αναμονή κι ακόμα αν η αίτηση επίσπευσης βελτιώνει όντως την κατάσταση. Επίσης, επειδή όλο αυτό το διάστημα είμαι ασφαλισμένη στους γονείς μου και ότι γιατρός/εξετάσεις έχουν χρειαστεί ουσιαστικά καλύπτονται από τη δική τους ασφάλιση,θεωρείτε ότι είναι εφικτό να γλιτώσω το κομμάτι της Υγείας από τις εισφορές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τον καταιγσιμό ερωτήσεων!
  9. Συμφωνώ ότι αν μπορείς να το καθυστερήσεις κάντο. Από εκεί και πέρα, μιας και είμαι επίσης νέα μηχανικός, να πω ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι λίγο της υπομονής. Η προεγγραφή μου έκανε ένα τρίμηνο να βγει (ευτυχώς μερικές ΔΟΥ δέχονται να γίνει έναρξη χωρίς το έγγραφο αυτό, με υπεύθυνη δήλωση ότι θα το προσκομίσεις όταν εκδοθεί, οπότε δεν είχα πρόβλημα με τη δουλειά μου), ενώ για την κανονική εγγραφή έχω κάνει αίτηση από τον Γενάρη κι ακόμα περιμένω. υ.γ: Επί τη ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ, η ασφάλιση μου (κι άρα οι μηνιαίες εισφορές) από πότε θεωρείται ότι ισχύει; Όταν έρθει το χαρτί της εγγραφής, θα πρέπει να πληρώσω για τους μήνες από την ημερομηνία αίτησης της προεγγραφής (Νοέμβριος '18), της αίτησης εγγραφής (Ιανουάριος '19) ή από τον μήνα που θα εγκριθεί η αίτησή μου και μετά;
  10. Αν είσαι 4ο έτος, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τέτοιο πισωγύρισμα (πανελλήνιες) για να ακολουθήσεις τους τομείς που αναφέρεις. Συνδυασμός engineering και finance, είναι συνηθισμένη εναλλακτική. Διαχείριση έργων, real estate, risk analysis κτλ,κτλ... Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις ήδη μέσα από τη σχολή. Συγκεντρώσου να τελειώσεις και κάνε έξυπνες επιλογές μαθημάτων/ θέματος διπλωματικής που θα σε βοηθήσουν για τη συνέχεια. Οι στοχαστικές μέθοδοι για παράδειγμα είναι ένα δυνατό πάτημα. Μια διπλωματική με αρκετή στατιστική ανάλυση (κι ενδεχομένως προγραμματισμό σε R) ως συνέχεια, είναι ακόμη μια επιλογή. Επίσης, ο τομέας των συγκοινωνιολόγων έχει στρέψει το ενδιαφέρον του πλέον και σε logistics. Αντίστοιχες επιλογές θα βρεις και σε άλλες κατευθύνσεις. Ξέρω τουλάχιστον 5-6 άτομα από πολ.μηχ (όλων των κατευθύνσεων), 2-3 χρόνια πιο μεγάλους από εσένα , που έχουν κάνει αυτή τη στροφή (με αντίστοιχα μεταπτυχιακά έξω ή ΑΣΟΕΕ). Υπάρχουν αρκετές επιλογές και σίγουρα το δίπλωμα του μηχανικού είναι ένα αξιόλογο εφόδιο, ανεξάρτητως του τι θα επιλέξεις να κάνεις στη συνέχεια.
  11. Ευχαριστώ πολύ @georgegaleos για την αμεσότατη απάντηση...Επιβεβαίωσες και με τεκμήρια όσα είχα στο μυαλό μου!
  12. Καλησπέρα κι από εμένα, είμαι πάνω κάτω ίδια περίπτωση με την Eleni Kap, με μια διαφορετική απορία. Υπάρχει κάποια συσχέτιση του πού είναι η εταιρεία που θα σε προσλάβει και πού θα ανοίξεις το μπλοκάκι σου για να μπορείς να φορολογηθείς ως μισθωτός; Δηλαδή,αν ανοίξω το μπλοκάκι στην πόλη μου (επαρχία) και δηλώνεται εκεί η μόνιμη κατοικία μου, ενώ η εταιρεία που θα με προσλάβει είναι στην Αθήνα, υπάρχει κάποιο θέμα; Ενδεχομένως χαζή απορία, αλλά όλα φαίνονται περίπλοκα τώρα στην αρχή. Αν κάποιος μπορεί να απαντήσει, θα με βοηθούσε ιδιαίτερα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.