Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vaggmech91

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vaggmech91

  1. Καλησπέρα, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο κομμάτι της κεντρικής θέρμανσης: Στην παραγωγή:επιμερίζω την ισχύ και επειδή κατά πάσα πιθανότητα Pgen< 2O Kw, βάζω υπερδιαστασιολόγηση ίση με 1. Βοηθητικά συστήματα: Επιμερίζω βάσει χιλιοστών θέρμανσης την ισχύ βοηθητικών συστημάτων θέρμανσης. Στη διανομή: Πώς καταχωρώ την ισχύ δικτύου διανομής? Πολλαπλασιάζω την ισχύ του λέβητα με το συντελεστή υπερδιαστασιόγησης (ng1) επί το συντελεστή μόνωσης (ng2) και μετά καταχωρώ τον αριθμό ζεύγους κατακόρυφων στηλών? Δεν την επιμερίζω στο διαμέρισμα?
  2. Καλησπέρα, η ενδοδαπεδια ηλεκτρικη θέρμανση μπορεί να καταχωρηθεί σε ΜΕΑ ως τοπική ηλεκτρική μονάδα? Γιατί η τοτεε του κενακ αναφέρεται ρητα μόνο σε σώματα και θερμοπομπους.
  3. Καλησπέρα, για μελετη εν. αποδοσης σε όλα τα σχέδια έχω τελική στάθμη, στάθμη μπετόν τόσο. προσπαθώ να βγάλω τα ύψη σε κάθε τοιχοποιία και στάθμες για ανοίγματα και μπερδεύομαι τι να βάλω ( έχω υπόψιν μου την 5.2.1 της Τοτεε 2/2017). Να μετράω από μπετόν, γιατί πάνω κάτω πλάκα ορίζει στην Τοτεε ή όχι? υ.γ. αυτά τα σκίαστρα μπροστά από τα παράθυρα καταχωρούνται κάπως?
  4. Στο θεωρητικό βάζεις ισχύ? Γιατί η τοτεε 1 2017 στην 5.1.2. Ορίζει όλα τα υπόλοιπα πέρα από αυτο
  5. Σε ΠΕΑ, κτισμα 70 τμ, εχει αυτη τη σομπα. Να τη θεωρησω ανοιχτη εστια καυσης? Η σομπα ειναι στο σαλονι, τα δωματια να τα θεωρησω ΜΘΧ? Ή φτάνει ως εκεί η επίδραση της σόμπας? 2ον ακουσα οτι με τις συντεταγμένες απο το google maps γινεται να βρεις το ακινητο στο εθνικο κτηματολογιο. Ισχύει?
  6. Επίσης σε πεα έχω ακίνητο πχ 75 τμ, αλλά υπάρχει ένα δωματιο χωρίς θερμαντικό σωμα. Το παίρνω ως μη θ.χ. Τα τετραγωνικά του πεα που θα δηλωθούν, θα είναι 75-εμβαδον αυτού του δωματίου??
  7. Καλησπέρα στην κατάθεση σκαριφηματων στο buildingcert πρέπει να αποτυπώνεται και η κάτοψη ή αρκεί απλά η αποτύπωση των δομικών στοιχείων διαφανών και μη με προσανατολισμό( όπως βγάζει η 4μ)
  8. Καλησπέρα, ως νέος ενεργ. επιθεωρητής, θα μου προτεινατε ένα γρήγορο τρόπο για να αναγνωρίζω- έστω προσεγγίζω τον τύπο του κουφωματος (υάλωση, διακενο, θερμοδιακοπή)? Γιατί από τη θεωρία στην πράξη η μετάβαση είναι απότομη..
  9. καλημέρα, 1.οι βαθμοί απόδοσης που είχα βάλει για τη βιομαζα ηταν απο πινακες της τοτεε. 2. πως προκυπτει η ισχυς 22+8 σε αυτα που καινε βιομαζα 3. επιμερισα δια δυο το φορτιο του λεβητα πετρελαιου επειδη ειστε δυο ισαξιες πανομοιοτυπες ιδιοκτησιες.
  10. Λοιπόν έχω δει πολύ συγκεκριμένα πράγματα λόγω ηλικίας (2 χρόνια μηχανολόγος) και δεν μπορώ να σου πω σίγουρα. Αλλά με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωσή σου και θα βοηθήσω όσο μπορώ. Σε προηγούμενο ποστ στο ίδιο φόρουμ έπαιξε αυτό: θα επιχειρησω μια πρωτη βερσιον εδω, σιγουρα πειραξε κατα το δοκούν το ποσοστο καλυψης . απορια η ισχυς της σομπασ βιομαζας , την οποία βασει του λινκ που εστειλα την καταχωρεί και σαν ανοικτη εστια καυσης και σαν λεβητα με καυσιμο βιομαζα
  11. αφου εχεις δυο συστήματα θέρμανσης θα μπει ποιο ποσοστο χρησιμοποιείς και τα δύο ή σε περίπτωση που ένα δε χρησιμοποιείται πάει στην άκρη?
  12. πηρα για 2 απο τις 3 πρωτες μου επιθεωρησεις φύλλο ελέγχου, στη μια ελειπε και η παροχή καυσίμου και η παροχή των μπεκ στην άλλη έκανα το γινόμενο που ανέφερες και μου βγήκε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από το ό,τι είχε στο ταμπελάκι του λέβητα Λόγω της απειρίας μου να ρωτήσω μερικά πράγματα 1. απο τα μπεκ βγαζεις την παροχή, πως? 2. απο τα υπόλοιπα μεγέθη που καταγράφονται στο φύλλο ελέγχου πέρα από αυτά που ανέφερε ο janus, η ονομαστική ισχύς λέβητα είναι απλά ότι γράφει το ταμπελάκι της συσκευής? Γιατί δεν ταυτιζόταν και στα δύο που πήγα 3. στο λέβητα πετρελαίου που βρήκα (2005), είδα σε υψηλές θερμοκρασίες, εσωτερικό βαθμό απόδοσης 90%. Είναι δυνατόν?
  13. εχεις και το σχεδιατικο gcad? γτ ξεκιναμε αλλιώς.
  14. από σεμινάριο αλιευμένος τύπος για υπολογισμό καταλισκώμενης θερμικής ισχύος για ΖΝΧ p=Vd*ΔΤdhw *0,232(w/lk) *cst. Μπορεί κάποιος να μου τον αναλύσει?
  15. Όμορο= θερμαινόμενος χώρος, ά Όμορο= θερμαινόμενος χώρος. Γι αυτό δεν έχεις μεταφορά θερμότητας, γιατί έχουν την ίδια θερμοκρασία. Επομένως συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, αποθηκη=ΜΘΧ
  16. Θερμογέφυρες ελέγχουμε για κτίρια μετά το 2010 (κενακ1). Απλά για να συμπεριληφθεί στο αποτέλεσμα των απωλειών " το λάθος " από τις θερμογέφυρες, τα αδιαφανή δομικά σου στοιχεία αυξάνονται κατά 0,20 W/m2*K "χεράτα" στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. - πίνακας 3.7 ΤΟτεε 20701-1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.