Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Stiv79

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Stiv79

  1. Καλησπέρα και από εμένα 

    Από 9/11/21 έως και 5/5/22 κατανάλωση 4362kwh ημερήσιο

    Και 1909 νυχτερινό ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΊΤΙ

    ΣΥΝΟΛΟ λογαριασμών με δήμο ΦΠΑ κτλ 1128€ για 6 μήνες 

    Σε σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ 

    Μηνιαίους λογαριασμούς με καταχώρηση ενδείξεων ...

    ΖΝΧ 24 ώρες κάθε μέρα

    Εσωτερική θερμοκρασία 23°c σταθερά

    Δεν έχω ακριβή μέτρηση της αντλίας μόνο 😊

     

     

     

  2. Αυτές τις μέρες η κατανάλωση είναι στο θεό ☺️

    Εξωτερική όχι πάνω από 4°c ( σήμερα πιάσαμε 6°c )

    Εσωτερική 21.5°c έως 23°c

    +ΖΝΧ 200lt σε ηλιακό 

    20 -24 ώρες λειτουργίας

    Παραθέτω τις ημερήσιες καταναλώσεις 

    Αλλά και του μήνα ( ο μετρητής "γράφει" παραπάνω ...η πραγματική είναι λίγο πιο κάτω)

    Από πέρυσι είχα κάνει το MY HOME ENTER της ΔΕΗ με σταθερή χρέωση και έτσι δεν έχω ανατιμήσεις 

     

     

    Screenshot_2022-01-27-20-59-44-250_com.danielstone.energyhive.jpg

    Screenshot_2022-01-27-20-44-55-149_com.danielstone.energyhive.jpg

  3. 20 ώρες πριν, IoannisPet said:

    Αγαπητοί καλησπέρα,

    μελετώντας τις καταναλώσεις σας θα ήθελα να πάνω μια παρατήρηση η οποία βέβαια είναι για άλλο θέμα στο φόρουμ. Με τις τιμές τις kWh και το χρηματιστήριο τιμών θα παρατηρήσατε στον Αύγουστο πρόσθετες χρεώσεις. (Προσωπικά έχω ΗΡΩΝ 24/7 με 0,0659/kWh και μου χρέωσε ΟΤΣ επιπλέον 7,78 λεπτά ανά kWH. Σύνολο δηλαδή 14 λεπτά+ 5-7 λεπτά οι ρυθμιζόμενες περίπου, άρα μιλάμε για τιμή kWH από 0.20-0.23€/kWH. Με αυτά τα δεδομένα η Α/Θ αδυνατεί πιστεύω να παρέχει την οποία εξοικονόμηση. 
    Μονη λύση να βάλει κανείς Φ/Β στη στέγη για net metering. 

    Με τη ΔΕΗ δεν έχω κάποια αύξηση της kwh έχω το πρόγραμμα my home enter με σταθερή τιμή και χωρίς κλιμακωτή χρέωση

  4. @jpmonty καλησπέρα

    τέλειος συγχρονισμός..... μόλις σήμερα την ώρα που έγραφες αυτές τις γραμμές με πήραν από την LG τηλ και μου παρατείνουν την εγγύηση 3 χρόνια επιπλέον για την καινούρια αντλία λόγο της ταλαιπωρίας που είχα !!!!!!!

    ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος δεν έχω κάποιο πρόβλημα(βασικά εντυπωσιασμένος είμαι ) ... αν ανατρέξεις πίσω στο νήμα θα δείς τις εντυπώσεις μου (θετικές ως προς το μηχάνημα) ...

    όσο καιρό δεν είχα αντλία την πάλεψα με πετρέλαιο και cumtel 🤣

    αν έχεις τριφασικό προτίμησε την τριφασική έκδοση

     

  5. Μέχρι στιγμής πάντως 2.500 kwh για το φετινό χειμώνα ( με απουσία ενός μήνα λόγω της αντικατάστασης ) 

    Σάμος 105™ - 3 επίπεδα - 5 σωματα & 3 fancoil +ΖΝΧ 200lt του ηλιακού θερμοσίφωνα 

    Επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία ανάλογα με την ώρα 22-23°C 

    18ωρη λειτουργία 

    ( Lg 16Kw )

  6. 13 λεπτά πριν, antloukidis said:

    Δεν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του θερμοστάτη και ελέγχου ΟΝ - OFF της Α.Θ. από μία επαφή ???

    Το έχουν νομίζω όλες οι Α.Θ.

    Σε αυτήν την επαφή συνδέεται ένας άλλος θερμοστάτης της επιλογής σας.

    Όλες έχουν ξηρά επαφή από κει μπορείς να κάνεις on-off

     

    Εγώ πάντως ακόμη δεν την έχω κλείσει την αφήνω να λειτουργεί 6:00 με 8:00 το πρωί και το βράδυ μετά τις 20:00 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αυτές τις ώρες περίπου 10 με 12 βαθμούς εξωτερική.

    Την ημέρα δεν μπαίνει σε λειτουργία καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 18 με 19 εξωτερική

    @antloukidis είχες δίκιο τελικά με την επιθυμητή ρύθμιση θερμοκρασίας από το χειριστήριο της αντλίας το σπίτι απέκτησε ομοιόμορφη θερμοκρασία. Βέβαια έπεσαν οι ώρες του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ.

     

  7. @georges81 ναι έχει συνδεθεί απευθείας.. λάθος τρόπος το ξέρω..είναι όμως εύκολο να μπει η τριοδη... Για τους χειμερινούς μήνες δεν ξεπερνά η θερμοκρασία του ηλιακού τους 45°C .. από τον άλλο μήνα θα το κόψω ( έχω προσθέσει βάνες και μπορώ να απομονώσω τον ηλιακό από τα νερά της αντλίας) το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να " δροσίζω" τον ηλιακό με τα κρύα πλέον νερά της αντλίας..

    Ναι θα είχα μικρότερη κατανάλωση αν είχε συνδεθεί με το ρεύμα...τί να κάνω όμως που δεν έχει τελειώσει ηλεκτρικός αυτοματισμός...

  8. 7 ώρες πριν, georges81 said:

    Υπηρχαν κ αλλα θεματα λιγο πιο παλια με g που ειχαν θεματα μπορω να θυμηθω νμζ 3-4 περιπτωσεις ακομη. Οκ εσενα μπορει να εκατσε απλα στραβη κ να μν ειναι απο το μηχανημα.

    10 kwh εννοεις για αυτα τα 15 λεπτα για τν ηλιακο?

     όλα τα μηχανήματα παρουσιάζουν βλάβες..

    Τέλος πάντων..

     

    10kw η στιγμιαία κατανάλωση δηλ για τα 15 λεπτά 2,5 kwh  βέβαια είχε 5 °C εξωτερική

    Να αναφέρω ότι ο ηλιακός είναι ειδική παραγγελία με μεγάλη σερπαντίνα λόγω της αντλίας θερμότητας

  9. 1 ώρα πριν, georges81 said:

    Απ οτι βλεπω εν τελη οι lg ππλλα προβληματα. Ας ελπισουμε φιλε να μν παθρις ξανα τπτ

    Δεν θα συμφωνήσω....

    Αν από αμέλεια του εγκαταστατη το σωληνάκι εκτόνωσης απορρέει Μέσα στην αντλία και στοχεύει τις πλακέτες δεν φταίει το μηχάνημα.

    Και στην άλλη περίπτωση δεν φταίει η αντλία που δεν ζεσταίνει το μποιλερ του ηλιακού 3 ορόφους πιο πάνω και ειδικά όταν δουλεύεις χαμηλά τη θερμοκρασία στα νερά (για λόγους οικονομίας)

    Edit :Άκυρο... Δεν ήταν lg 

    Στη δικιά μου περίπτωση όντως υπήρξε βλάβη... μπορεί να καθυστέρησε... Αλλά δόθηκε λύση .. 

    Και ζεσταίνει μια χαρά το μποιλερ του ηλιακού 200lt

    ( Και να πω την αλήθεια... Τον ηλιακό ακόμα δεν τον έχω συνδέσει με το ρεύμα..πριν λίγες μέρες η οικογένεια ξόδεψε όλο το ζεστό νερό και έπρεπε να μπανιαριστω... Χώνω 60 βαθμούς στα νερά και μέσα σε 15 λεπτά μετρημένα το νερό ζεμάταγε.. βέβαια πρώτη φορά είδα κατανάλωση 10Khw !!!!! 🤣🤣🤣)

    Και το σωληνάκι και στην παλιά και στην καινούργια το έχω δέσει με δεματικά και βγαλμένο έξω από τη σκάφη σε περίπτωση που ανοίξει η βαλβίδα να δω τα νερά. Τις υγρασίας τις απομακρύνω με λάστιχα απορροής εκτός αυλής έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρουν.

    Αυτό που δεν υπάρχει είναι η σωστή εγκατάσταση...και η σωστή ρύθμιση για την κάθε εγκατάσταση...

  10. Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό ...δυστυχώς δεν ήθελα να γράψω γιατί είχαμε μία μικρή περιπέτεια με την αντλία και ήθελα να είμαι όσο γίνεται πιο αντικειμενικός....στο τέλος όλα καλά.. αςτα πάρω όμως από την αρχή.

    Στις 25 του Δεκέμβρη το πρωί ξυπνώντας για να πάμε εκκλησία 5:30 το πρωί η αντλία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.στις 8:00 που γυρίσαμε είχε βγάλει ένα σφάλμα CH 60... Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει.. ψάχνοντας το manual όμως είδα ότι κάποια πλακέτα είχε πρόβλημα. Δυστυχώς λόγω αργίας δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με το service. Στις 27 δεκεμβρίου το πρωί το έδωσα βλάβη επικοινώνησε μαζί μου τεχνικός και το πόρισμα που βγήκε είναι ότι φταίει κάποια πλακέτα η οποία και παραγγέλθηκε επιτόπου. Χρόνος αναμονής περίπου 4 εργάσιμες ημέρες για να έρθει στο νησί βέβαια λόγω αργιών υπολόγιζα πλέον μετά τις 10 του Γενάρη. Η εν λόγω πλακέτα έφτασε τελικά στο νησί 27 Ιανουαρίου και τοποθετήθηκε. Τι είχε γίνει και άργησε τόσο πολύ: όταν έγινε παραγγελία στα στοιχεία που παραγγέλθηκε έγινε η πληκτρολόγηση τους στα ελληνικά με ελληνικούς χαρακτήρες Έλα όμως που όταν τυπώθηκε από Πολωνία η ετικέτα έβγαζε ερωτηματικά και μόνο ο ταχυδρομικός κωδικός που σαν ψηφίο τυπώθηκε σωστά. Με αποτέλεσμα η πλακέτα να έρχεται στη Σάμο και να ξανά φεύγει πίσω Αθήνα και να ξαναέρχεται... Αφού τοποθετήθηκε το σφάλμα συνέχισε ναι υπάρχει και έτσι παραγγέλθηκε και μία δεύτερη πλακέτα η οποία όντως μετά από δικιά μου υπόδειξη να αναγράψουν τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες έφτασε μέσα σε τέσσερις ημέρες από Ολλανδία στη Σάμο τοποθετήθηκε και η δεύτερη και πάλι το σφάλμα εξακολουθούσε να υπάρχει... Η τελική λύση που δόθηκε από το service της LG ήταν να γίνει αντικατάσταση της αντλίας. Έτσι και έγινε και τελικά στις 23 Φεβρουαρίου 24 έγινε η τοποθέτηση της καινούργιας πλέον αντλίας.. ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά.. πέρασα μία αγωνία η οποία δεν περιγράφεται... Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν είδαν ότι αργούσε η πρώτη πλακέτα έστειλαν και δεύτερη ίδια γιατί φοβήθηκαν ότι έχει χαθεί το δέμα.η όλη ιστορία κράτησε πάρα πολύ λόγω λάθος πληκτρολόγησης με ελληνικούς χαρακτήρες αυτό ήταν το συμπέρασμα που έβγαλα αλλά ευτυχώς διορθώθηκε. Πλέον ξανά Αντλιοκίνητος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο service της LG που με κάθε κόστος προσπάθησαν να δώσουν λύση έστω και με την καθυστέρηση που υπήρξε.....

    Αυτά 😘👍

  11. @peri2005 είσαι μια χαρά αν αναλογιστεί κανείς ότι ΔΕΝ έχεις ΖΝΧ και ζητάς εσωτερική 20-21°C και θερμοκρασία νερών αντλίας 45°C σε 80τμ με μόνωση με 11kw ισχύς αντλίας. 

    Εγώ πάλι κρυώνω με 20 βαθμούς εσωτερική (μεγαλώνω ..δε με λες και γέρο αλλά πάτησα τα τελευταία ....Άντα 🤫🤫🤫) πριν λίγα χρόνια με νεογέννητα είχα maximum εσωτερική 18°C με πετρέλαιο βέβαια..

     

     

  12. 2 ώρες πριν, peri2005 said:

    Αντλία Hitachi yutaki m μονοφασική 11κW , με λειτουργία αντιστάθμισης , το διάστημα 8 Νοε 19 - 8 Δεκ 19 κατανάλωσε 183 kwh 

    Από 8 Δεκ 19 εως σήμερα 5 Ιαν 20, κατανάλωσε 390 Κwh.

    Περιοχή: Πρέβεζα. Σπίτι 80 τ.μ. , μονωμένο .

    Συνεχής λειτουργία 24/7

    Πολύ καλά 😊😊 super!!!

  13. @kostasinjeyan όπως λέει και ο @antloukidis δεν πρέπει να έχει να κάνει με τα νερά από τον αυτόματο πληρώσεως.. πάντως ομολογώ πολύ έξυπνη η κίνηση να γυρίσεις από θέρμανση σε ψύξη ..  αν σε απασχολεί ή αν το ξαναπάθει συμβουλεύσουν την αντιπροσωπεία..

    @pituser μια χαρά κατανάλωση έχεις.. στους 45°C τα νερά και εσύ σωστά?

  14. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα τη ρίξει μπορεί να την ανεβάσει επίσης. Το παν είναι να πετύχεις την μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας από το νερό που φεύγει από την αντλία με το νερό που μπαίνει..αν πχ βάλουμε ένα μπαλάκι μέσα στις σωληνώσεις και το ορίσουμε ως σταθερό σημείο ο χρόνος για να κάνει τον κύκλο του κυκλώματος και να επιστρέψει στο ίδιο σημείο με 100% ροή δεν είναι ίδιος με όταν η ρύθμιση του κυκλοφορητή είναι στο 60%.. δοκιμές κάνε με όσο γίνεται ίδιες εξωτερικές συνθήκες αλλά και ίδια ζητούμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό

  15. 22 ώρες πριν, kostasinjeyan said:

    Με ποια λογική όμως η μείωση της απόδοσης μόνο  του κυκλοφορητη να ρίχνει την καταναλωση τόσο πολυ;

    Μήπως όντως επηρεάζει την απόδοση όλης της αντλίας αυτή η ρύθμιση;

     

    Έχει να κάνει με την κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά.. και το πόσες θερμίδες απορροφά η εγκατάσταση..δηλ θερμοκρασία αναχώρησης και επιστροφής του νερού στην αντλία.. την εποχή... Αν η αντλία είναι ον οφ ή ινβέρτερ ... Τον όγκο του νερού που διακινεί... Αν δουλεύει ενδοδαπέδια σε ένα επίπεδο ή δύο ή τρία  με συνδιασμό φαν κοιλ με σώματα ή ενδοδαπέδια......

    Την Έχω δει να δουλεύει σταθερά στα 2,5 kw/h αλλά έχω δει και συχνά start stop.. inverter δε... Πρέπει οι ρυθμίσεις να καλύψουν ένα εύρος εξωτερικής θερμοκρασίας... Κάτι που με τις καμπύλες είναι αυτοματοποιημένο...αν χρειαστεί θα επέμβω αλλάζοντας τιμές .. σαν σταθερά έχω τους 10-12 βαθμούς εξωτερική 

     

  16. Αυτές τις ημέρες έχω αλλάξει σχέδιο θέρμανσης. Έχω βάλει συνεχόμενη λειτουργία όλη την ημέρα από τις 6:00 το πρωί που ζητάω 23 βαθμούς μέχρι τις 8:00 από τις 8:00 μέχρι τις 1:00 το μεσημέρι ζητάω 22 και από τις 1:00 το μεσημέρι μέχρι τις 11:00 το βράδυ πάλι 23 βαθμούς στις 12:00 το βράδυ την βάζω να κάνει shutdown. Ο φίλος @antloukidis είχε πει κάτι για την ποιότητα θέρμανσης το οποίο Με έβαλε σε σκέψεις. Βέβαια πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά και ήθελα κάποιες ώρες να σκάσω από τη ζέστη... Το αποτέλεσμα είναι να έχω και σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι αλλά και μειωμένη κατανάλωση. Το σχέδιο το ξεκίνησε από τις 16 του μήνα αλλά εδώ και δύο μέρες λειτουργεί σωστά με τις ρυθμίσεις που έκανα. Μάξιμουμ τα νερά τα έχω ρυθμίσει στους 46 βαθμούς. Παρακάτω ημερήσιες καταναλώσεις αλλά και η ωριαία σήμερα

    Screenshot_2019-12-20-20-25-07-247_com.danielstone.energyhive.jpg

    Screenshot_2019-12-20-20-30-05-076_com.danielstone.energyhive.jpg

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.