Jump to content

petra mantw

Members
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by petra mantw

 1. Θα σου πρότεινα να επιμείνεις ότι δεν χρειάζετε η εφορία. Εμένα στη ΔΕΗ Χαλανδρίου δεν μου δεχόντουσαν ούτε καν τη βεβαίωση του ΤΕΕ για σύνδεση με δίκτυα επειδή δεν την εκτύπωσα έγχρωμη! Επέμεινα, φώναξα και αναγκάστηκαν και τη δέκτηκαν.
 2. Ακριβώς επειδή έκανα τον κόπο και διάβασα ΟΛΟ το θέμα από την αρχή, ίσως να μην το έχετε αντιληφθεί αλλά η τελική εικόνα είναι ότι αυτό είναι κακό και το πετρέλαιο είναι καλό. Δεν νομίζω ότι ο στόχος του φόρουμ είναι να βάλει ταμπελάκια. Φυσικά και θα πουν όσοι γνωρίζουν την άποψή τους και φυσικά και θα βγουν συμπεράσματα επί των ψευδών τοποθετήσεων. Αλλά ως επιστήμονες πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Και να λαμβάνουμε τις παραμέτρους υπόψην μας πριν δώσουμε μία οποιαδήποτε απάντηση. Και νομίζω ότι πλέον όλοι κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία λέει α
 3. Διάβασα όλα τα post των συναδέλφων και παρατήρησα μία εμμονή με μία συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία λέει ανακρίβειες. Το σύστημα όμως αυτό χρησιμοποιεί μία συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία όπως κατάλαβα από όσα διάβασα, αποδίδει και αυτό δεν είναι ψέμα. Λιγότερο ή περισσότερο από το πετρέλαιο δεν μπορεί κανείς να το πει, γιατί ο κάθε χώρος έχει τις δικές του παραμέτρους. Δεν θεωρώ σωστό να δαιμονοποιούμε μία τεχνολογία, η οποία μόνο νέα δεν είναι. Σαν μηχανικοί πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψην μας δεδομένα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πιστεύω ότι υπό συνθήκες η χρήση λέβητα ιόντων
 4. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Ο νόμος λέει ότι δεν υπάρχει απαίτηση αλλά προς το παρόν στο ΙΚΑ δεν δίνουν τέτοια βεβαίωση!
 5. Έτυχε να είμαι μπροστά σε μία συζήτηση στην πολεοδομία που έλεγαν για το ΙΚΑ της νομιμοποίησης. Η φοροτεχνικός της πολεοδομίας έλεγε ότι αυτή θέλει από το ΙΚΑ χαρτί που να λέει ότι δεν θέλουν ένσημα για την νομιμοποίηση. Ο ενδιαφερομένος έλεγε ότι το ΙΚΑ τέτοιο χάρτι δεν του έδινε. Φοβάμαι ότι θα υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα και στο θέμα του ΙΚΑ. Δυστηχώς.
 6. Τοπογραφικό γιατί κάνεις? Από ότι καταλαβαίνω υπάρχει οικοδομική άδεια, οποτε γιατί δεν χρησιμοποιείς το τοπογραφικό της άδειας? Επίσης λέει κάπου ο 4014 ότι νομιμοποιούμε οικόπεδα? Το οικόπεδο θεωρώ ότι είναι θέμα διακαστικό. Φαντάζομαι ότι δίνεις βεβαίωση μη αυθαιρεσίας και γι'αυτο κάνεις τοπογραφικό, αλλά εγώ θα έγραφα στο τοπογραφικό ότι με νέα καταμέτρηση τα τετραγωνικά είναι τόσα, προκύπτει διαφορά με το αρχικό τόσο. Και ας πάει ο πελάτης σου μετά και σε δικηγόρο και όπου θέλει. Δεν νομίζω ότι ούτε ο 4014 ούτε η βεβαίωση εχουν αντικείμενο τη διακδίκηση ορίων.
 7. Είδα έναν έναν τους νόμους που αναφέρεις, αν και τους είχα υπόψην μου, αλλά τους ξαναδιάβασα μήπως κάτι μου ξέφυγε. Στους νόμους λοιπόν δεν αναφέρει πουθενά ούτε αν μπορούν οι αρχιτέκτονες ούτε αν δεν μπορούν να υπογράφουν εξαρτημένο. Οπότε υπάρχουν μόνο οι γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου, που όπως λέει και ο συνάδερλφος ΒΑS δεν είναι νόμοι, είναι απλώς γνωμοδοτήσεις. Το θέμα όμως που ανήρτησα δεν είχε να κάνει με το να με πληροφορήσετε για τα επαγελματικά μου δικαιώματα, αλλά για να συζητήσουμε σχετικά με το τι πρέπει να γράφει το τοπογραφικό. Προφανώς όμως εκτός από το κράτος που έχ
 8. Καταρχήν μιλάω για εντός σχεδίου με άδεια. Οπότε υπάρχει κτίριο μέσα και υλοποιημένα όρια. Κάμια σχέση λοιπόν τα 10 στρ. κάπου στο κάμπο.Επίσης υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει ότι οι αρχιτέκτονες δεν υπογράφουν εξαρτημένο τοπογραφικό; Γιατί εγώ γνωρίζω μόνο μία εγκύκλιο του ΤΕΕ πελοποννήσου. Αν ξέρεις κάποιο νόμο που να το λέει θα μπορούσες να τον παραθέσεις;
 9. Σύμφωνα με το ΤΕΕ για την έκδοση οικοδομικής άδειας τα τοπογραφικά της άδειας πρέπει να αναγράφουν τα παρακάτω: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SEMINARIA_NEWN_MHXANIKWN_OKTWBRIOS_08/2-%D4%EF%F0%EF%E3%F1%E1%F6%E9%EA%FC%20%E4%E9%DC%E3%F1%E1%EC%EC%E1.pdf Για τα τοπογραφικά που πλέον θα επισυνάπτονται στα συμβόλαια τι πιστεύετε ότι πρέπει να γράφουν; 1, Σίγουρα συντεταγμένες οικοπέδου, αλλά και συντεταγμένες κτιρίου; 2, Αποτύπωση και των όμορων; 3, Ισχύοντες κανονισμούς ΓΟΚ ή κανονισμούς όπως ίσχυαν όταν βγήκε η εκάστοτε
 10. Μα αυτό ακριβώς λέω, ότι εγώ θα έλεγχα μόνο την ιδιοκτησία για την οποία δίνω τη βεβαίωση. Άλλωστε ο νόμος λέει ότι ελέγχουμε μόνο την ιδιοκτησία και όχι όλο το κτίριο. Άρα το 2% στο μήκος του διαμερίσματος.
 11. Και πως ξέρεις ότι το κτίριο δεν μεγάλωσε συνολικά κατά 30εκ. οπότε κανείς δεν μπήκε σε κανέναν! Εγώ θα το έδινα.
 12. Εγώ όταν ελέγχω ένα ακίνητο μετράω την συνολική διάσταση τής ιδιοκτησίας και σε αυτή υπολογίζω το 20% ανοχή. Αν δηλαδή το μήκος της ιδιοκτησίας είναι 8μ υπολογίζω 20% επί των 8μ δηλ. 16εκ. < 20εκ. Η ανοχή αφορά όλο το κτίριο αλλά εφ'όσον εμείς δίνουμε βεβαίωση μόνο στο ένα διαμέρισμα του κτιρίου θεωρώ ότι ελέγχω το 20% σε αυτό μόνο. Να κάνω μία θεωρητική ερώτηση: μετράς όψη διαμερίσματος και την βγάζεις 10μ. αντί για 9.80 που έλεγε το σχέδιο. Δίπλα υπάρχει άλλο διαμέρισμα στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση. Τι θα πεις? α. Ανοίξτε και δίπλα να μετρήσω για να δω αν αυτός είναι νόμιμος οπότε στο
 13. Η διαδικασία θεωρείτε περαιωμένη από τη στιγμή που το πρόστιμο πληρώνετε ολόκληρο και ο μηχανικός δηλώνει ότι έχει όλα τα σχέδια, κτλ στα χέρια του. Γιαυτό άλλωστε μετά ο ιδιοκτήτης παίρνει βεβαίωση μηχανικού και κάνει όποια συμβολαιογραφική πράξη θέλει. Τώρα αν είσαι μέσα στο 5% που θα ελέγξουν εύχεσαι να έχεις κάνει τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς ώστε να μην υπάρχουν διορθώσεις.
 14. Κοίταξε εγώ βεβαίωση στην τράπεζα έτσι απλά επειδη σήμερα ξύπνησε με αυτό το πλευρό δεν θα έδινα. Σίγουρα θα έκανα γραπτό αίτημα προς την τράπεζα για να μάθω ποιος το ζητάει το χαρτί και ανάλογα την απάντηση θα απευθυνόμουν στον δικηγόρο μου.
 15. Διαδικασια : μπαινω στο συστημα κανω γεωγραφικο εντοπισμο σε ενα οικοπεδο που δεν δειχνει την οικοδομη(???) Πάντως το ότι το οικόπεδο στο γεωγραφικό εντοπισμό είναι κενό δεν έίναι πρόβλημα γιατί οι αεροφωτογραφίες δεν είναι τελευταίου έτους. Εγώ στο Ναύπλιο δήλωσα ένα ακίνητο το οποίο κατασκευάστηκε το 2007-8 και δεν υπάρχει στη φωτγραφία!</p>
 16. Τώρα κατάλαβα το 0.15! Δυστηχώς νομίζω ότι δεν υπολογίζετε στις παραβάσεις αναλυτικού...
 17. pankaza Μιλάω πάντα για έκδοση οικοδομικής άδειας εντός 3ετίας. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι με 500€ θα μπορούσες να νομιμοποιήσεις 400τ.μ.
 18. Στο Γ' μέρος των ερωτήσεων λέει ότι κάνεις αναλυτικό πορυπολογισμό για τους εξώστες και ελέγχεις και τους συντελεστές για το προκήπιο, το Δ κτλ, αν αυτά έχουν ξεπεραστεί τότε περιλαμβάνεις και την παλαιότητα. Εγώ τουλάχιστον έτσι υπολόγισα έναν εξώστη.
 19. Και μέχρι τότε τι κάνουμε? Περιμένουμε χωρίς να καταθέσουμε την αίτηση ή την καταθέτουμε? Επίσης να ρωτήσω κάτι. Όταν λέει πληρώνουμε το παράβολο, σε ερώτηση προς το ΤΕΕ μου είχαν πει ότι είναι 500€ το παράβολο ανεξάρτητα από τα τμ. Ξέρει κάποιος άλλος κάτι επ'αυτού?
 20. Δεν σας έχει τύχει ποτέ μέχρι σήμερα να φτιάξετε έναν πίνακα χιλιοστών?????????? Τέλος πάντων. Οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν πάντα χιλιοστά, ειδικά αν είναι ανοιχτές θέσεις στα σχέδια που δεν έχουν ποτέ χιλιοστά. Αν είναι κλειστές θέσεις αν θες τους δίνεις χιλιοστά, αν δεν θες τις πουλάς πακέτο με το διαμέρισμα και για πάντα πάνε έτσι!
 21. 1. κατά την ταπεινή μου άποψη, αν το νομιμοποιούσα εγώ, θα θεωρούσα ότι υπάρχει μία άδεια για 90 τετραγωνικά. Οπότε ότι είναι πάνω των 90τ.μ. θα το δήλωνα. Ότι είναι λιγότερο από αυτό θα φανεί στα σχέδια που θα κάνεις στην αποτύπωση, αλλά δεν θεωρώ ότι έχει αυθαιρεσία. (Αν φυσικά δεν μπαίνει στο προκήπιο, στο Δ, κτλ) 2. Ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη που φέρει η υπογραφή του... Άλλωστε το λένε και οι παλιοί " το π... και την υπογραφή σου προσέχεις που τα βάζεις!" 3. Το 500χ 0.15 που το βρήκες? Με αναλυτικό δεν πάνε οι εξώστες? Εύχομαι να βοήθησα
 22. Α! Το βρήκα που γίνετε η διαφορά! Αν πατήσεις την αλλαγή χρήσης σου υπολογίζει κανονικά τετραγωνικά επί τιμή ζώνης και δεν βγάζει το εφάπαξ 2000€!
 23. Ναι αυτό ισχύει. Το σύστημα ρωτάει μόνο αν είναι κάτω το 50% της επιτροπόμενης... και 20% του ύψους.
 24. Είναι μικρότεροι από το σχέδιο κατά 1,92 και 1,12 ο καθένας?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.