Jump to content

georges81

Μη μηχανικός
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About georges81

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. αυτό θα ήταν το ιδανικό ...αλλά τέτοιους καιρούς δύσκολο οικονομικά για μελέτη, πόσο μαλλον όταν αφορά διακοσμητικούς λόγους. Βασικά πιο πιθανό να τα έχουν συνδέσει με τ <<διακλαδώσεις>> παρά σε σειρά.
 2. υποθέτω στα πάνελ ισχύει περισσότερο, δεδομένου οτι θα παίρνει παραπάνω νερό μέσα στο σώμα, οπότε εκεί λογικά θα μπορούσε με στραγγαλισμό του σώματος να επιτευχθεί μια ισορροπία. Εδώ έχουμε φαν κοιλ οπότε η ποστότητα νερου είναι εξ ορισμού μικρή, οπότε έτσι κ αλλιώς θα απελευθερώσουμε περισσότερο νερό στα άλλα σώματα κ βασικά είναι κ λίγο μονόδρομος καθώς το μικρόττερο φαν π βρήκα βγάζει 3,52kw.
 3. σωληνας νερου ειναι βρε αδερφε σιγα μην τρογωμαστε με τα ρουχα μας! όσο για τν τοποθέτηση ότι είπε ο από πάνω!
 4. μου έχουν πεί και για 1 μπουκάλα ανα 3 μέρες. σε γενικές γραμμές μακρυά. ή δεξαμενή ή αν εξαντλήσεις όλες τις ιδέες για τοποθέτηση πας σε άλλο μέσο θέρμανσης.
 5. 1. σωστο! εάν δεν ρυθμίζεται η δέσμη του αέρα δεν ρυθμίζεται στο δαπέδου εάν τοποθετηθεί στο ταβάνι, όντως θα φυσάει στο υπερπέραν κ όχι κάτω....... το βλέπουμε λοιποόν κ αξιολογούμε τν κατάσταση. 2. Αυτό είχα στο μυαλό μ γιατί....άιντε 5 kw παίζει να είναι όλο το σπίτι (μονώσεις γαρ!) 3. θερμοστάτη στο φαν κοιλ σωστό δν το γνώριζα. Οπότε κ μεγαλύτερο να πάρουμε εάν βρούμε σε μικρή διαφορά τιμής το παίζουμε έτσι. Σ ευχαριστώ, με βοήθησες να φτάσω στο τέλος του τούνελ🤣🤣🤣🤣🤣
 6. έχω υπόψιν να επιλέξω τα kw που με καλύπτουν στην μικρή σκάλα δλδ πρπ 1,5 στην μικρή για λόγους ρεύματος αέρα αλλά και χαμηλής στάθμης θορύβου. κ η τοποθέτηση σε σημείο που δεν θα χτυπάει άμεσα τους καθήμενους. Απλα δν ξέρω εάν ισχύει αυτό π μ είπαν για τα δαπέδου που μπαίνουν οροφής οτι δν μπορούν να κατεβάσουν κάτω τη ζέστηk επίσης πώς από 1,206 που είναι το τρέχον σώμα φτάσαμε τα 5 😲😲😲😲 παντογνώστης δν είμαι αλλά μου φαίνεται περίεργο.μου θυμίζει λίγο την τακτική που κάνα υπερδιαστασιολόγηση στα σώματα και στους λέβητες κσαι φτάναμε να έχουμε εξοπλισμό διπλάσιας ισχύος από τον πραγματικά απαιτούμενο. Δέν θα αφαιρέσω όλα τα σώματα αλλά το ένα. Άσε που σκέφτομαι οτι εάν βάλω πολύ μεγαλύτερο fan coil ap;o το απαιτούμενο, θα δημιουργήσω θερμική ανισορροπία ανάμεσα στα δωμάτια. δλδ να έχω ένα σαλόνι που θα κλέινει ο θερμοστάτης λόγω ζέστης και τα δωμάτια να μην έχουν προλάβει να ζεσταθούν.
 7. Καλησπε΄ρα σας θα ήθελα βοήθεια στην επιλογή μου μέσω 3 ερωτήσεων. θέλω στο σαλόνι μ να αντικαταστήσω ένα σώμα πανελ με φαν κοιλ. μονο για θερμανση το σωμα ειναι διστηλο 90*90. Ψάχνωντας τις θερμίδες κ βλέπωντας οτι τα φαν κοιλ ειναι μετρημενα στους 50 βαθμους βρηκα απο προγραμματακι οτι οι θερμιδες του σωματος ειναι 1037. με αντιστοιχια 1,206 kw σε διαφορους εμπορους π ρωτησα με κατευθυναν σε μοναδες 3-5 kw. ποιό είναι εν τέλη το σωστό. 2. τύπος μονάδας: είδα μονάδες επιτόιχιες π είναι πιο ακριβές κ δαπέδου που μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή. πιο οικονομικές. Στη β περίπτωση που ανέφερε ενας οτι δεν θα λειτουργησει και να πάρω μόνο επιτόιχια. 3. Ποιότητα θέρμανσης. Από τν εμπειρία ΣΑς αλοιώνει το φαν κοιλ τν ποιότητα θέρμανσης? <<ζέσταμα δομικών στοιχείων, να κρατάει ο χώρος την θερμοκρασία κλπ>> Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. λογικά για να περνάει τόσο εύκολα το νερό μέσα άμεσα εάν κατάλαβα καλά σίγουρα θα υπάρχουν κενά στο σοβά από όπου εισέρχεται. Εξετάστε πρώτα προσεκτικά τον σοβά για ριγματώσεις κλπ κ φραξτε εαν υπαρχουν. το ελαστομερες μπορει να κρατησει αλλα μεχρι ενα σημειο.
 9. Επανέρχομαι στα fan coil μιας κ ψιλοψ'ηνομαι να αντικαταστήσω ένα σ΄ώμα για λόγους αισθητικούς-χοροταξικούς με ένα fan coil τοίχου. Από ποιότητα θέρμανσης μιας κα έχεις κ σώματα πώς σ φαίνεται? από θέμα να σ κρυώνει γρήγορα τον χώρο όταν το κλείνεις? αίσθηση <<ρεύματος αέρα?>> βέβαια για το τελευταίο θα το λειτουργώ στη χαμηλότερη σκάλα. Σε γενικές γραμμές σώματα ή φαν κοιλ κατά την άποψή σου?
 10. Σε ειδικό για μονώσεις π είχα απευθυνθεί για παρόμοιο προβλημα (μυκητες) μ είχε πεί όχι χλωρίνη γιατί απλλά εξαπλώνει το μύκητα κυκλοφορο΄θν ειδικά προιόντα γι αυτό το λόγο.
 11. κατα την περάτωση του έργου δν κατατίθεται στην πολεοδομία κάποιο έγγραφο- δήλωση του μηχανικού οτι όλα έχουν γίνει σωστά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ?
 12. καλησπέρα, ο μηχανικός του εργολάβου δέν έχει ευθύνη για την κατάσταση? Επίβλεψη δέν κάνει?
 13. μιας κ θα λαβετε επιδοτηση γιατι δν βαζετε συμπηκνωσης που είναι κ απείρως αποδοτικότερος? τα λεφτά θα τα βγάλετε πολύ σύντομα, από το κόστος χρήσης.
 14. απ ότι ξέρω οι lg κ γενικά οι νέες αντλίες υποστηρίζουν αντιστάθμηση. το θέμα είναι εάν ο εγκαταστάτης γνωρίζει να τη ρυθμίσει. Αλλιώς, διάβασμα, το μάνουαλ στο χέρι κ κάνεις πειραματισμούς, τοποθετώντας kwmetro μόνο για την αντλία, για να βρείς την ιδανική καμπύλη για το σπίτι σου.
 15. κάποια στιγμή που ε κάποιο boiler δέν σήκωνε θερμοκρασίες το πρόβλημα ήταν η αντίσταση. Ο ηλεκτρολόγος μου έδωσε τη λύση κ αντικαταστήσαμε την αντίσταση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.