Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

georges81

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    178
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

995 profile views
  1. αναγκαστικά όταν είναι πολύ χαμηλά ο ήλιος θα κάνει για λίγη ώρα σκιά. το θέμα είναι αν υπάρχει σε κάποιο νόμο ή τεχνική οδήγία κάποιος περιορισμός. βασικά άκυρο αφού ο ηλιακός τοποθετείται με νότιο προσανατολισμό. Οπότε όταν είναι χαμηλά ο ήλιος θα είναι είτε απο τα ανατολικά είτε από τα δυτικά του ηλιακού, οπότε δέν θα επηρεάσει τον άλλο που βρίσκεται πίσω του.😉 Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  2. υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον μπροστινό κ τον πίσω ηλιακό?
  3. ρυθμίζεται η απόκλιση του θερμοστάτη, αν και είναι λίγο οτι να ναι το χειριστήριο στο θέμα αυτό. Αν θυμάμαι καλά στις επιλογές controler.
  4. πάντως κ εγώ με μαι hitachi s-80 τα ίδια έχω !!!!
  5. το τι θα πρέπει να γίνει, τι μπορεί τεχνικά να γίνει κ τί συμφέρει να γίνει δεν μπορώ να στο πώ χωρίς να έχω εικόνα εγκατάστασης, σωληνώσεων κλπ. θα πρέπει να βρείς σωστό τεχνίτη να φτιάξει αυτά που περιγράφω.
  6. αυτα ειναι μπουρδες κ απομειναρια των λεβητων πετρελαιου που εφταναν 80 βαθμούς τα νερά. Ο σωστός ο μάστορας θα συμβουλέυσει τον πελάτη του να το κάνει σωστά με 3οδη κα ανεξάρτητα από τα σώματα. όταν πχ έχεις ηλιακό τριπλής. κ έχει φτάσει τα νερά 70 βαθμούς κ περνάει το νερό της αντλίας 40-45 βαθμούς. το κρυώνει το νερό. Μαστόρια του 1950!!!!!!!🤬🤬 Στο δια ταύτα στο σημείο που είσαι, απομονώνεις το boiler κ έχεις το ηλιακό να σ κατεβάζει νερό κ μια στο τόσο π δν θα έχεις ήλιο ανάβεις 15-20 λεπτά το ηλεκτρικό κ τέλος.
  7. πρώτα απ όλα θα χρειαστείτε ενυπόγραφη εκτίμηση μηχανικού για τη πηγή του προβλήματος. Ακολούθως εάν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα, σε συνεργασία με ένα νομικό θα προβείτε στις νόμιμες ενέργειες.
  8. θα πρεπει να το δει ο τεχνικος να σας πει. εξαρταται πως εχει τοποθετηθει το κουφωμα κ αν εχει γυρισει η θερμπροσοψη στο λαμπα.
  9. ΜΕΤΡΗΣΗ αντλια DAIKIN EBLA 9KW πρέβεζα 7 αρα μονωση ενεργριακη κλαση Β+ 70 Τ.Μ.. 1132 kwh από 7/12 έως σμρ.
  10. καλά εκεί φταίνε καμιά φορά κ οι πελάτες γιατί γκρινιάζουν οτι τα σώματα δέν καίνε.😂🤣🤣 Βέβαια το πιο συνηθισμένο που βλέπω η σύνδεση του ηλιακού σαν σώμα👿 που αρχίζω τα βριισίδια.
  11. το madoka είναι θερμοστάτης. η παραμετροποίηση γίνεται απο άλλο χειριστήριο. το έχω στην αντλία της μητέρας μου. ενας όμορφος ακριβός θερμοστάτης. για να συνθεθεί φαντάσου με κιν. θέλει συσκευούλα που μπάινει στο χειριστήριο, οχι στο θερμοστάτη.
  12. επίσης ναι μεν τα στοιχεία του ΕΜΠ είναι αδιάσειστα εντούτοις, αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις κατόχων αντλιών θερμότητας που λόγω απειρίας ή κ μή γνώσης ή ωχαδελφισμού των συνεργείων έχουν καταναλώσεις τρελές. Με τη γνώση που απέκτησα από δω μέσα μπορώ να πώ οτι γλύτωσα απο κάτι τέτοιο.
  13. καλησπε΄ρα δικές μ μετρήσεις: 1487kwh από 06/12 έως σήμερα 81 τ.μ. διαμέρισμα ενδιάμεσο στη πρέβεζα με 7 άρα μόνωση κ συρόμενα ενεργειακά κουφώματα. αντλία hitachi s-80 14 kw. 21-22 βαθμοί ακατέβατα. με σώματα panel.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.