Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasiliskap

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονικη

vasiliskap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο και τι πάχος έχει ο πάτος? Αν είναι πάνω από 100-150 λίτρα εφαρμόζεις σάντουιτς με τον εξής τρόπο που φαίνεται στην φώτο ( κόκκινη διακεκομμένη είναι η ρωγμή ) : κάτω μέρος του πάτου 1) Μπλε : γαζί σιλικόνης πάνω στη ρωγμή χωρίς την ειδική μύτη στο φυσίγγιο για να βγει όσο πιο πολύ σιλικόνη 2) Πράσινο & κίτρινο : χοντρά γαζιά σιλικόνης 3) Κόκκινο : γαζί που κλείνει το κενό που είχαμε αφήσει για να φύγει ο αέρας. πάνω μέρος του πάτου 4) Μπλέ χοντρό γαζί 5) Κολλάμε την τσόντα του τζαμιού (μπλε διακεκομμένη) απο τη μέσα μεριά με την ίδια φιλοσοφία που κολλήσαμε την πάτο. Αν είσαι κάτω από 100 λίτρα κάνε μόνο τα βήματα 1 , 2 , 3 . Πες μου όμως και τα λίτρα να σου πω για τα πάχη των τζαμιών. ρωγμή.pdf
  2. Ύστερα από επικοινωνία με το ΤΕΕ Θεσσαλίας (γιατι το ΤΚΜ ειναι πολυασχολο τις τελευταιες βδομαδες ) , με ενημέρωσαν ότι μπορεί να μπει η ανάκληση και η υπερβαση δόμησης στην ίδια δήλωση.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση ανάκλησης άδειας κατοικίας , στην οποία έχει κατασκευαστεί εσωτερικά πρόσθετο πατάρι. Έκανα μια δοκιμή στο σύστημα βάζοντας σε ενα φύλλο καταγραφής την άρση ανάκλησης ( π.χ. 70 τ.μ. χωρίς υπέρβαση δόμησης + άρση ανακλησης ) και σε δεύτερο φύλλο καταγραφής την υπερβάση δόμησης για το πατάρι ( 25 τ.μ. + υπέρβαση δόμησης<50% ) . Το πρόστιμο που προκύπτει , είναι μονο από την υπέρβαση δόμησης του παταριού ( έστω 1200 ευρω ) με παράβολο 1000 ευρω. Συνεπώς το υπόλοιπο για τον πελάτη είναι 200 ευρώ . Με αυτό τον τρόπο δεν πληρώνεται όμως το παράβολο που πρέπει να πληρωθεί για την ανάκληση της άδειας. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να περαστούν δύο ξεχωριστές δηλώσεις ή θα είμαι καλυμένος αν μπουν όλα σε μία ?
  4. Και σε μένα έχουν κολλήσει στην πολεοδομία , σε αναθεώρηση που κατέθεσα μέσα στο μήνα για άδεια που εκδόθηκε τον σεπτέμβριο του 11 η οποία έχει αύξηση συντελεστή δόμησης. Η οικοδομή δεν έχει ξεκινήσει και δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάγομαι στην §1 ή §3 (στις μεταβατικές διατάξεις) του 289/11 . Από την πολεοδομία περιμένουν απάντηση από το ΥΠΕΚΑ... όλο προχειρότητες
  5. Ύστερα από επικοινωνία που είχα σήμερα με τη ΔΕΗ ανατολικής Θεσσαλονίκης για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη σύνδεση , μου είπαν ότι εκτός από τη βεβαίωση του συστήματος πρέπει να τους καταθέσει ο ιδιοκτήτης και τοπογραφικό (ή της άδειας ή σφραγισμένο απο μηχανικό) για να φαίνεται η θέση του κτίσματος καθώς επίσης και την δήλωση που βγάζει το σύστημα για τους χώρους που έχουν δηλωθεί. Αυτά , για να γίνει η αίτηση στην ΔΕΗ και να πραγματοποιηθεί η επισκόπηση... για να δώσουν ρεύμα θα πρέπει να τους σταλούν διευκρινήσεις από το ΥΠΕΚΑ είπαν.
  6. Μπορεί να είναι πλασματικό αλλά σύμφωνα με τις ερωτ(ικ)οαπαντήσεις , συγκρίνεις με το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος.
  7. Τον τρόπο Νο 3 θεωρώ ορθότερο (και πιο δίκαιο κατ' εμέ) . Παρόλα αυτά χρησιμοποιώ τον τρόπο Νο 1 επειδή αυτό μας υπέδειξαν από το ΤΕΕ-ΤΚΜ. Επιπλέον υπάρχει και η Θ4 : " ....Για τον εντοπισμό των συντελεστών (ποσοστό) επιβάρυνσης ανα φύλλο καταγραφής ....συγκρίνονται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου ... (μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος δεδομένο , μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση μεταβαλλόμενη ανάλογα με την επιφάνεια του οικοπέδου-αγροτεμαχίου).
  8. Παρόμοια περίπτωση με τον tzelias1 ... Σε τακτοποίηση οικίας που βρίσκεται σε στάδιο προσωρινής υπαγωγής και έχει εξοφληθεί το ειδικό πρόστιμο . Ύστερα από διορθώσεις σε παραβάσεις που είχαν καταγραφεί προκύπτει μικρότερο ειδικό πρόστιμο . Παρότι στις οδηγίες του συστήματος μιλάει για διόρθωση προστίμου , σε επικοινωνία με το ΤΕΕ ΤΚΜ είπαν ότι δεν υπάρχει μέχρι ώρας τρόπος να επιστραφούν χρήματα και συμπλήρωσαν "γιατί να επιστραφούν ; " (χαριτολογώντας) . Αν είναι να επιστραφούν είπαν ότι μάλλον θα γίνει μέσω εφορίας (του αγίου ... ανήμερα , συμπληρώνω εγώ). Απ' ότι φαίνεται ή δεν πρέπει να δηλώνουμε αυθαίρετα μέχρι να είναι καθ' όλα έτοιμο το σύστημα ή να δηλώνουμε λιγότερους συντελεστές για να είναι καλυμένος ο πελάτης. Σκέτη απογοήτευση είναι το "σύστημα" ...
  9. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Άντε να δούμε τι έλεγχο θα κάνει...
  10. Ωραία... πάμε για ανυπόστατη μελέτη Ως προς τη νομιμότητα του κτίσματος , υπάρχει πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος από την πολεοδομία που δίνεται στα προ του 55. υ.γ. ο έλεγχος θερμομονωτικής επάρκειας θα περιλαμβάνει και θερμογέφυρες σωστά ? πολύ μαγείρεμα έχει να γίνει...
  11. Καλημέρα συνάδελφοι ! Σε μια άδεια που έχω καταθέσει σε μία από τις πολεοδομίες της Χαλκιδικής και αφορά προσθήκη κατ΄επέκταση σε κτίριο προϋφιστάμενο του 55 [ έχουμε ενοποίηση προσθήκης (10 τ.μ.) και προϋφιστάμενου (120 τ.μ.)] , ο ελεγκτής ζήτησε μελέτη θερμομόνωσης (γνώστης ΚΕΝΑΚ δεν είναι) για όλο το κτίριο. Απορώ τώρα εγώ αν δικαιούται να τη ζητά ... δηλαδή είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να μονώσει τους πετρόχτιστους τοίχους στα 120 τ.μ. έτσι ώστε να πιάνουν το Umax και να αντικαταστήσει τα κουφώματα για τον ίδιο λόγο , ή ο μηχανικός θα πρέπει να του κάνει το χατίρι και να κάνει μία ανυπόστατη μελέτη που δε θα εφαρμοστεί?
  12. Μαιζονέτα είναι η οποία εκτός από την εσωτερική σκάλα θα έχει και "αρχιτεκτονική τρύπα".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.