Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Max27

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Max27's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Επανέρχομαι μετά από καιρό για την παραπάνω υπόθεση απλά για να ενημερώσω πως το αντιμετώπισα τελικά. Επικαλέστηκα την Θεά τύχη και μετά από έρευνα στο υποθηκοφυλακείο της περιοχής βρήκα μία έγγραφη υποθήκη από την Αγροτική Τράπεζα χρονολογίας 1969 που περιέγραφε το γήπεδο των 5250 τ.μ. λεπτομερέστατα και έτσι απέδειξα στον υπάλληλο της ΥΔΟΜ ότι είναι προϋφιστάμενο της 17/10/1978 άρα και άρτιο κατά παρέκκλιση ! Οπότε η συνένωση έγινε κανονικά βάσει του ν.4759/2020. Τέλος καλό όλα καλά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  2. Καλησπέρα συνάδελφε. Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο ακριβώς θέμα. Ο ελεγκτής του Δ.Κ. της οικείας ΥΔΟΜ μου αναφέρει ότι η πυλωτή πρέπει να είναι ενιαία. Παραθέτω σκαρίφημα της δικιάς μου περίπτωσης. Αν έχεις κάποιο νέο σχετικά με την αντιμετώπιση του παραπάνω θα ήθελα πολύ να το ακούσω.
  3. Συνάδελφοι ευχαριστώ ειλικρινά για όλες σας τις παρεμβάσεις. Η στρατηγική μου εδώ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτή που περιγράφει ο @tetris. Οπότε, λέω να προχωρήσω στην διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης αρτιότητας επίσημα από την Υ.ΔΟΜ. με τοπογραφικό που να δείχνει το συνενωμένο γήπεδο (άρτιο κατά τον κανόνα) που έχει προκύψει από τα δύο συμβόλαια που προανέφερα και τεχνική έκθεση που να εξηγεί τον συλλογισμό μου. Από εκεί και ύστερα βλέπω πως θα κινηθώ . Δεν μας φτάνει η ακρίβεια των υλικών και η τρομερή πίεση στο μέσο εισόδημα που έχει κατακεραυνώσει την οικοδομή έχουμε και τις συνεχείς τρικλοποδιές από το κράτος.
  4. Δυστυχώς συνάδελφε δεν έχω κάτι τέτοιο . Τώρα θέλω να καταθέσω για άδεια οικοδομής και ψάχνω να βρω λύση στο πρόβλημα της αρτιότητας . Μετά τον ν.4759/2020 το παζλ της οικοδόμησης στα εκτός σχεδίου έχει γίνει ακόμα πιο περίπλοκο δυστυχώς .
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Άρα εν κατακλείδι είναι σωστό να θεωρήσω ότι από το 2016 (έτος αγοράς του δευτέρου γηπέδου) ο πελάτης έχει στην κατοχή του ένα γήπεδο εμβαδού 7.450 τ.μ. με πρόσωπο 60,30 μ. άρα άρτιο κατά τον κανόνα (έχω και την απαίτηση του βάθους που ανέφερε ο @tetris) , το οποίο έχει προκύψει από τα δύο συμβόλαια που προανέφερα ;
  6. Συνάδελφοι σας χαιρετώ, Γράφω πρώτη φορά στο forum καθώς είμαι σχετικά νέος μηχανικός. Περιγράφω την εικόνα του προβλήματος που αναζητώ λύση. Έχουμε δύο όμορα αγροτεμάχια τα οποία έχουν πρόσωπο και τα δύο σε παλαιά Εθνική οδό(Τριτεύον Εθνικό δίκτυο).Συνοπτικά: 1) Αγροτεμάχιο εμβαδού 5.250 τ.μ. και προσώπου 32.30 μ.(<45.00 μ.) το οποίο κατέχει ο πελάτης από Γονική Παροχή του έτους 2006. Στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι το παρόν αγροτεμάχιο έχει περιέλθει στον πατέρα του πελάτη από κληρονομιά του πατέρα του (παππού του πελάτη) o οποίος πέθανε το έτος 1930 και από τότε κατέχει εξωδίκως και με άτυπη διανομή μεταξύ των κληρονόμων (3 αδέρφια) το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο με έκτακτη χρησικτησία. 2)Αγροτεμάχιο εμβαδού 2.200 τ.μ. και προσώπου 28 μ. αγορασμένο με συμβόλαιο του 2016 από τον πελάτη . Ο πωλητής κατέχει το αγροτεμάχιο από αποδοχή κληρονομιάς του έτους 2016 που κάνει ακριβώς πριν προβεί στην πώλησή του . Η αποδοχή κληρονομιάς αναφέρει ότι το αγροτεμάχιο έχει περιέλθει στον πατέρα του πωλητή από χρησικτησία. Ο πατέρας του πωλητή πεθαίνει το 1990 και στο συμβόλαιο της αποδοχής αναφέρεται ότι το αφήνει στον υιό του βάσει Δημόσιας Διαθήκης του έτους 1989. Ζητείται η συνένωση των δύο για έκδοση οικοδομικής αδείας. Βάσει του ν.4759-2020 η συνένωση γίνεται μόνο αν το προκύπτουν γήπεδο είναι >4.000 τ.μ. και εάν τουλάχιστον ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Μετά από επίσκεψη στην Υ.Δομ. της περιοχής , ο υπάλληλος με παρότρυνε να ζητήσω την βοήθεια κάποιου δικηγόρου, συμβολαιογράφου κλπ. ώστε να βρούμε κάποιον τρόπο να αποδείξουμε την παλαιότητα τουλάχιστον ενός αγροτεμαχίου από τα δύο ώστε να πάμε σε κάποια από τις παρεκκλίσεις του Π.Δ. 24-5-85/ΦΕΚ 270Δ (προ του '78,'63,'62) καθώς τα συμβόλαια που επικαλούνται χρησικτησία δεν αποδεικνύουν την παλαιότητα των αγροτεμαχίων. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μπορώ να θεωρήσω τα δύο αγροτεμάχια ήδη συνενωμένα βάσει του (Εγγ 31828/1340/25-6-90) από την στιγμή που το δεύτερο αγροτεμάχιο αποκτήθηκε το έτος 2016 δηλαδή πριν την ισχύς του ν.4759-2020 ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγγνώμη για την μακροσκελή ανάρτηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.