Μετάβαση στο περιεχόμενο

EVAIER

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EVAIER's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ήταν μια λύση η παραπάνω προσέγγιση με ενημέρωση ταυτότητας και μια μικρής κλίμακας για τα μερεμέτια κλπ. Σε ότι αφορά την τακτοποίηση σαν ΚΥΕ, επειδή όπως προανέφερα είναι προ του 1983 και ως τέτοιο τακτοποιείται, ενώ ο όρος υγειονομικού ενδιαφέροντος εισήλθε μετά το 85 ή 87 αν δεν κάνω λάθος είπα μήπως είναι λίγο τραβηγμένο.
  2. θα έπρεπε να θεωρηθεί αυτονόητο λοιπόν ότι τακτοποιείς μεν,μπορείς να αλλάζεις χρήση αλλά αν δεν πληρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις (και μέχρι ποιο βαθμό διερωτώμαι ?) τότε δε μπορείς τελικά; και αν για παράδειγμα είχα ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, αλλά το εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο ήταν και σε μη σύννομη θέση πάλι το ίδιο δε θα ήταν ουσιαστικά? Πάλι το ίδιο δίλημμα θα υπήρχε. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ενώ θα περίμενε κανείς στην ΥΔΟΜ να το απορρίπτουν, απεναντίας δε το βλέπουν να απαγορεύεται κάπου. Και ποια είναι η θέση του μηχανικού απέναντι στον πελάτη?
  3. Τα ΗΜ δεν αλλάζουν. Μόνο επισκευαστικές εργασίες στις όψεις πρόκειται να γίνουν, με μικρής κλίμακας. Και εμένα ως πρώτη σκέψη μου φαίνεται εξωφρενικό να κάνω αλλαγή χρήσης σε μη άρτιο , όμως διαβάζοντας παντού αυτό που βλέπω να προκύπτει ως συνθήκη είναι α) τακτοποιημένο αυθαίρετο β) να επιτρέπεται η χρήση στην περιοχή. Δεν προέβλεψε ο νομοθέτης πως θα γίνει η λεγόμενη αλλαγή χρήσης όπως λένε στο άρθρο 25 την περίπτωση τακτοποιημένου που δεν νομιμοποιείται? Στην οικεία ΥΔΟΜ πάντως δεν είναι σε θέση να μου απαντήσουν σίγουρα αν γίνεται η δε γίνεται Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
  4. Καλησπέρα σε όλους. Σε σχέση με όλα όσα γράφονται παραπάνω να αναφερθώ κι εγώ σε ένα σχετικό ζήτημα που διαχειρίζομαι αυτό το διάστημα. Τακτοποιώ ένα κατάστημα εξ 'ολοκλήρου αυθαίρετο προ του 1983 μέσα σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης. Το κατάστημα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ως ΚΥΕ, σήμερα όμως ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί μετά την ένταξη κλπ να το χρησιμοποιήσει ως κομμωτήριο (ΚΥΕ). Θεωρείτε αποδεκτό να κάνω άδεια αλλαγής χρήσης απο απλό κατάστημα σε ΚΥΕ σε τακτοποιημένο αυθαίρετο που βρίσκεται σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο? Προβλέπεται διαδικασία με άδεια μικρής κλίμακας γιατί εγώ δεν έχω βρει αυτη τη δυνατότητα .... Επιπροσθπέτως να αναφέρω πως για την συγκεκριμένη κατηγορία ΚΥΕ δε θα χρειαστούν περαιτέρω επεμβάσεις στο κτίριο εννοώ ΗΜ κλπ πάρα μόνο κάποιες επισκευαστικές εργασίες αποκατάστασης των επιχρισμάτων , βαψίματα κλπ. Έχω αναζητήσει και βρει όλα τα σχετικά άρθρα των νόμων τα οποία αναφέρονται και πιο πάνω καθώς και κάποιες διευκρινιστικές απαντήσεις της ΔΟΚΚ προς ΥΔΟΜ χωρίς όμως να δίνεται με σαφήνεια απάντηση για μία τόσο ειδική περίπτωση. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω τις εξής ερωτήσεις επί του θέματος: 1)Αν έχεις πηγάδι στη θέση Α το οποίο με φυσική ροή και χωρίς μοτέρ ή άλλη διάταξη αρδεύει άλλη έκταση στη θέση Β και έστω ότι οι 2 θέσεις απέχουν 500 1000 ή 2000 μέτρα, υπάρχει κάποιος περιορισμός στη δήλωση του συγκεκριμένου τρόπου χρήσης του εν λόγω πηγαδιού? 2) Τελικά ο ορθοφωτοχάρτης ή ο 5άρης χάρτης είναι αρκετοί? 3) Στην υπηρεσία της περιφέρειας που εδρεύω ζητούν πλήθος άλλων δικαιολογητικών όπως φωτογραφίες, τεχνική έκθεση και σύνταξη ενός πίνακα όπου να αναφέρονται όλα κυριολεκτικά όλα τα στοιχεία λειτουργίας του μοτέρ του πηγαδιού όπως ίπποι, δυναμικότητα καθώς και άλλα στοιχεία όπως παροχή εκμετάλλευσης πηγαδιού , στάθμη της στιγμή της μέτρησης, διάμετρος, βάθος, ημερήσιες ώρες λειτουργίας και πολλά άλλα που σε αρκετές περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει. Ξέρετε αν ισχύει αυτό και σε άλλες υπηρεσίες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει και για το τέλος έχει ακουστεί κάτι για παράταση??
  6. Ισόγειο προ του 1955 προσθήκη στον όροφο το 2007. Για να γίνει αυθαίρετη προσθήκη ορόφου σε αυτό το 2007 καθαιρέθηκε η παλιά χωμάτινη (με ξύλινα δοκάρια) ταράτσα και κατασκευάστηκε νέα θεωρείται ότι εξακολουθεί να είναι νόμιμο το ισόγειο προ του 1955??
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ίσως κάποιος παλιός μηχανικός μπορέσει να βοηθήσει. Σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων υπάρχει σήμερα πηγάδι και δίπλα του πετρόχτιστο αντλιοστάσιο 4μ2. Ο ιδιοκτήτης διατίνεται πως το εν λόγω ανλιοστάσιο προϋπάρχει το 1955 όμως σε συμβόλαιο του 1964 που μου παρασχέθηκε αναφέρεται μονάχα πηγάδι (φρέαρ ) κι όχι κάποιο κτίσμα. Άλλος συνάδελφος μου είπε ότι ο νόμος προέβλεπε την κατασκευή τέτοιων ανλιοστασίων χωρίς άδεια μέχρι κάποια τετραγωνικά . Ερωτώ αν γνωρίζει κάποιος τέτοια νομοθεσία διότι δεν βρήκα κάτι σχετικό όπου έψαξα. Διαφορετικά δε θα μπορέσω να εκδόσω βεβαίωση για μεταβίβαση του αγροτεμαχίου. Παρακαλώ όποιον γνωρίζει ας βοηθήσει.
  8. Συνάδελφοι τη βοήθεια σας ζητώ. Πρόκριται για υπέρβαση δόμησης και κάλυψης στο ισόγειο κτιρίου το οποίο συνόδευε άδεια του 1972. και ερωτώ: όταν το αυθαίρετο τμήμα έχει ακουμπήσει στο πίσω και στα πλάγια όρια τελείως εκτός από ένα σημέιο όπου αφήνει ακάλυπτο ένα χώρο 1,4*0,70 τίθεται θέμα παραβίααης πλάγιας απόστασης Δ? Τον χλωρο 1,4*0,70 θα τον προσμετρήσω στην υπέρβαση δόμησης και κάλυψης? Μέχρι σήμερα εισάγω ολόκληρη την υπέρβαση του ισογείου μαζί και αυτόν τον ακάλυπτο χρίς να προσμετρώ συντελεστή υπέρβασης πλαγιας απόστασης.. διαβάζοντας όμως τον Γοκ του 1973 έχω μπλέξει πολύ ασχημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε ιδέα θα μπορούσε να βοηθήσει.
  9. Συνάδελφοι, σε περίπτωση αποθήκηας στο δώμα διώροφης οικοδομής σε οικισμό (όπου παραβιάζεται το ύψος των 7,5 μ Ο μπορώ να χρησιμοποιήσω μειωτικό συντελεστή. Εννοείται ότι θα προμετρηθεί και οσυντελεστής υπέρβασης ύψους... Παρακαλώ όποιον το δεί για μια απάντηση
  10. Καλημέρα..σε παρακαλώ συνάδελφε μιας και βλέπω έχεις αποσαφηνίσει το θέμα.Θέλω να εκδόσω βεβαιωση σε αδόμητο αγροτεμάχιο. Θα μπω θα το κάνω ηλεκρονικα και θα δηλώσω την συμφωνηθείσα αμοιβλη όποια κι αν είναι αυτή. Κρατήσεις φεμ κλπ δεν θα πρέπει να πάω να πληρώσω εκτός από το να κόψω απλά την ΑΠΥ? Συμφωνητικό θεωρώ περιττό να κάνω εφόσον δεν υπάρχει καθορισμένη νόμιμη αμοιβη..
  11. Δεν μπορεί να γίνει καμία δικαιοπραξία εν ζωή μεταβίβαση η οτιδήποτε άλλο αν δεν είναι όλοι οι χώροι και οι χρήσεις νόμιμες. Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σημαίνει ουσιαστικά μοιρασμα των ορόφων και των χιλιοστών του οικοπέδου γιατι αυτήν τη στιγμή ουσιαστικά όλα ανήκουν σε όλους εξ' αδιαιρέτου. Το τυπικό είναι να γίνει πρώτα η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών , μετά η σύσταση οριζοντίων και μετά οποια μεταβίβαση χρειαζεται να γίνει. Για 30 χρόνια αναστέλλονται οι κυρώσεις που πιθανόν θα είχατε αν για κάποιο λόγο γίνουν οι αυθαιρεσίες φανερές. Από εκεί και πέρα μετά τα 30 χρόνια και πάλι έχεις ένα μη τακτοποιημένο αυθαίρετο με ότι αυτό συνεπάγεται (κανείς νομίζω δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα ξαναπληρώσεις, είναι όμως πιθανό).Ο υπολογισμός του προστίμου και η εργασία του μηχανικού είναι συνθετη διαδικασία, η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε συνάδελφο για να σας βοηθήσει. Πάντως έχει ήδη καθοριστεί ο τρόπος υπολογισμού του ελάχιστου της αμοιβής μηχανικού.
  12. Συνάδελφοι ζητώ την βοήθεια όποιου γνωρίζει: Σε κτίριο κατάστημα που ειμαστε υποχρεωμένοι για τν υπαγωγή του στο νόμο των αυθαιρέτων να κάνουμε μελέτη στατικής επάρκειας γνωρίζει κάποιος που δηλώνουμε την συγκεκριμένη μελέτη στο σύστημα σε ποια επιλογή μελέτης? έχω βρει μια επιλογή που γραφει ''μελέτη υπάρχοντος σε στατικά φορτια'' άλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι η σωστή επιλογή. Παρακαλω όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.
  13. Ο πελάτης έχει κομμένη ΑΠΥ αλλά το τοπογραφικό δεν έχει δηλωθεί στο σύστημα του ΤΕΕ. το ζήτημα κυρίως είναι που θα το ισχυριστούμε; χρειάζεται να το γράψουμε στις παρατηρήσεις ή απλά να υπάρχε σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε;
  14. Συνάδελφοι μιας και δεν έχω επιχειρήσει ακόμα την έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας μέσω ΤΕΕ παρά μονάχα χειρόγραφη κατά τα πρότυπα θα ήθελα να μου πει αν κανείς έχει ακούσει απάντηση περί ελάχιστης νόμιμης που να αφορά την συγκεκριμένη εργασία . και αναφέρομαι σε αδόμητα αγροτεμάχια . Και το ρωτώ διότι τοπικά παταρτήματα ΤΕΕ ανεπισήμως διαλαλουν ενα ελάχιστο νόμιμης Από επίσημη πηγή το έχουν πει και δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου? Και κάτι άλλο αν γνωρίζει κάποιος: Σε περίπτωση υπαγωγής στο ν. 4014 όπου ο πελάτης προσκομίσει στον μηχανικο πρόσφατο τοπογραφικό διάγραμα ενταγμένο σε ΕΓΣΑ'87 είναι υποχρεωμένος ο μηχανικός που θα κάνει τις υπόλοιπες εργασίες υπαγωγής στον νόμο να δηλώσει αμοιβή τοπογραφικού? ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον δώσει τα φώτα του
  15. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΓΙΝΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡ. ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΕΙΤΑΙ ΜΕ 5.000 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΜΑΔΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.