Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Esss

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου! Δε γνώριζα αυτό που αναφέρεις για τη "μελέτη εφαρμογής", το σημειώνω. Δεν είπα σε καμία περίπτωση πως θα παρακάμψω τον Αρχιτέκτονα. Ο προβληματισμός μου ήταν για το αν την επίβλεψη πρέπει να την αφήσω στον Αρχιτέκτονα ή στον Πολιτικό Μηχανικό που θα αναλάβει το έργο. Αρχιτέκτονας θα βγάλει τα σχέδια και μάλιστα ήδη έχω ραντεβού με 4 γραφεία για προκαταρκτική κουβέντα/γνωριμία.
  2. Σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Εννοείται πως θα πληρωθούν όλοι για τη δουλειά τους. Μην μιλάμε για τα αυτονόητα!! Δεν θέλω να κάνω τσιγκουνιές. Αυτό που θέλω είναι να γίνει σωστή δουλειά, όσο πιο λογικά/οικονομικά γίνεται και να μη με 'δαγκώσουν'
  3. Έτσι είναι, Πολιτικός Μηχ. είναι με τεχνικό γραφείο που ειδικεύεται σε ανακαινίσεις. Μέσα στη βδομάδα θα γίνει ένα ραντεβού, γιατί μετά το ξήλωμα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις εγκαταστάσεις υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών. Οι οποίες σωστά μαντεύεις ότι θα γίνουν στα πλαίσια του smart home. Σαφώς! Μέσα στη βδομάδα θα κάνω ραντεβού ώστε να τεστάρω και τα νερά. Όπως ανέφερα δεν έχω καθόλου εικόνα, αλλά σκοπεύω να ασχοληθώ σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποκτήσω άποψη και να μπορέσω να αποφύγω τις κακοτοπιές. Επειδή μιλάμε για ριζική ανακαίνιση, το συνολικό κόστος κάθε άλλο παρά αμελητέο θα είναι και δεν σκοπεύω να ξοδέψω χαβαλέ χρήματα.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω πως τα ερωτήματα που θέτω είναι σαφή. Αν κάποιος θέλει να μου πει την άποψη του, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Απόψεις ζητάω, γιατί δεν είμαι γνώστης.
  5. Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να κάνω μια ριζική ανακαίνιση σε ένα παλιό διαμέρισμα που έχω Θα αλλαχτούν τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενων και των ηλεκτρολογικών-υδραυλικών εγκαταστάσεων, χωρίς όμως να πειραχτεί δομικά το διαμέρισμα. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. -Ποια η εμπλοκή του αρχιτέκτονα και ποια του μηχανικού που θα αναλάβει την εκπόνηση? -Έχω λόγο να αφήσω την επίβλεψη στον αρχιτέκτονα, εφόσον ο μηχανικός είναι άτομο της εμπιστοσύνης μου? -Πόσα χρήματα είναι λογικό να δώσω σε αρχιτέκτονα που θα μου κάνει τα αρχικά σχέδια συν τα φωτορεαλιστικά? Το σπίτι είναι λίγο παραπάνω από 150τ.μ. Η επιλογή και η αγορά των υλικών θα γίνει απευθείας από μένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.