Μετάβαση στο περιεχόμενο

cfegg

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cfegg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Οικόπεδο που τέμνεται από το όριο οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων με τμήμα εντός 310τ.μ. και ολική επιφάνεια 592τ.μ. έχει κλίση μεγαλύτερη του 50% και πρόσωπο 20μ σε δρόμο πλάτους > 4 μ. 1) Στο σκαρίφημα που επισυνάπτεται είναι λανθασμένη η θέση του σε σχέση με το ύψος διότι στην πίσω όψη του η απόσταση της οροφής του Α ορόφου από το Φ.Ε. είναι μεγαλύτερο του 7,50? Αν ναι υπάρχει τρόπος μέσω Σ.Α. να γίνει αυτό δεκτό? Το αίτημα του πελάτη είναι η είσοδος στον Α΄ όροφο να είναι στο ίδιο ύψος με τον δρόμο θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο? 2)Η προβολή στο δρόμο εδώ θεωρείται 3 μ ή συμπεριλαμβάνεται και η στέγη? 3)Η γραμμή δόμησης εδώ θεωρείτε ότι πρέπει να μπαίνει 2,50 μ από το δρόμο σύμφωνα με την συνολική επιφάνεια του γηπέδου ή πάμε με το εντός τμήμα?
  2. Καλησπέρα σας, Γήπεδο εκτός σχεδίου μεταβιβάστηκε με Σ.Ε. Αγοραπωλησίας του 2007 με επιφάνεια 10.010 τ.μ. Το 2010 εκδόθηκε ο.α. επί του ακινήτου με επιφάνεια τοπογραφικού διαγράμματος άδειας 10.400 τ.μ. & το 2018 εκδόθηκε νέα ο.α. προσθήκης με την ίδια επιφάνεια γηπέδου 10.400 τ.μ. με αναφορά σε πράξη χαρακτηρισμού επί αυτού. Σήμερα μετά την αποτύπωση του ακινήτου και τους κυρωμένους δασικούς χάρτες η έκταση προκύπτει 10.350 τ.μ. καθώς μία λωρίδα 150 τ.μ. χαρακτηρίζεται δασική μορφής ΠΔ στο χάρτη (απόκλιση μικρότερη του 2% αλλά όχι 0,40μ μήκους) Θεωρείται ότι η άδεια του 2018 χρήζει αναθεώρησης? (Η άδεια σήμερα δεν είναι σε ισχύ). Θα δημιουργηθεί ζήτημα κατά την μεταβίβαση του ακινήτου ή μας καλύπτει η απόκλιση του +10%? (10350-10010=340 < 10%) Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι Σε οικόπεδο εντός οικισμού με δύο κατοικίες, σε επαφή η μία με την άλλη, εντός αυτού πραγματοποιήθηκε το 2008 σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών. Η μία κατοικία υφίσταται νόμιμα και η άλλη είναι αυθαίρετη. Οι κάθετες ιδιοκτησίες, ο τρόπος δηλαδή που χωρίστηκε το οικόπεδο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς «κόβετε» ο διάδρομος της μίας κατοικίας στη μέση και έτσι στη μία κάθετη υπάρχει όλη η αυθαίρετη κατοικία και τμήμα της νόμιμης, ενώ στην άλλη κάθετη υπάρχει μόνο ένα τμήμα της νόμιμης κατοικίας και ένας Α.Η.Χ. Σήμερα οι δύο ιδιοκτήτες επιθυμούν να προβούν σε τροποποίηση της σύστασης και σε κατεδάφιση της αυθαίρετης κατοικίας. Σύμφωνα με το άρθρο 106 περ ββ μπορεί να γίνει δήλωση υπαγωγής τμήματος αυτού στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων οπότε διατηρείται για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στον νόμο κατόπιν κατεδάφισης του υπολοίπου με έγκριση εργασιών κατεδάφισης. Θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει μία κοινή δήλωση για το σύνολο των ιδιοκτησιών και ακολούθως να εκδοθεί και η έγκριση εκτέλεσης εργασιών προς κατεδάφιση για το σύνολο του οικοπέδου????
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε οικόπεδο εντός οικισμού ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε χωρίς ο.α. την κατασκευή όπως φαίνεται στις εικόνες προ τριών μηνών. Την Δευτέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο της αρμόδιας ΥΔΟΜ, η οποία του είπε ότι πρέπει να εκδώσει άδεια μικρής κλίμακας έτσι ώστε να απαλλαγεί από το πρόστιμο και ότι η ίδια δεν βεβαίωσε αυθαίρετη κατασκευή στην αυτοψία της. Σε αναζήτηση που έκανα στο ΦΕΚ των ΕΕΔΜΚ δεν εντόπισα κάποια παράγραφο η οποία να συμφωνεί με την κατασκευή αυτή όπως διαμόρφωση εδάφους ή κατασκευή πλάκα εδάφους, κ.λπ. Γνωρίζετε εσείς αν θα μπορούσε να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για αυτή τη κατασκευή και σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο από πλευράς ΥΔΟΜ; Ευχαριστώ.
  5. Στο ΦΕΚ 270/Β/2010 στον επισυναπτόμενο πίνακα δεν αναφέρει συγκεκριμένα κατασκευές για την εγκατάσταση του εξοπλισμού πυροπροστασίας. Οι κατασκευές έγιναν αποκληστικά για την προστασία του εξοπλισμού από την φυσική φθορά λόγω καιρικών συνθηκών. Οπώς προανέφερα στο ένα στεγάζονται οι σωληνώσεις και υπογείως αυτού η δεξαμενή και στα άλλα δύο (τα οποία είναι με ανοιχτές τις τρείς πλευρές τους) υπάρχουν υλικά πυρόσβεσης όπως άμμο, τσεκούρια κ.λ.π. Αν συνδυάσω την χρήση τους με την ζωτική σημασία αυτών, προκύπτει ότι σε ένα ενδεχόμενο σεισμό ο οποίος θα επιρρεάσει τα αυθαίρετα κτισματα (Σ2) αλλά όχι το κεντρικό κτίσμα (Σ3) δεν θα επιρρεάσει την ζωτικής σημασίας λειτουργία του σταθμού.
  6. Το κεντρικό ισόγειο κτίσμα έχει χρήση υποσταθμου ανύψωσης και τα τρία αυθαίρετα κτίσμα συμμετέχουν στην εγκατάσταση πυροπροστασίας αυτού.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο υποσταθμός δεν αποτελεί ιδιοκτησία ΔΕΗ και υπάρχει συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του ακινήτου με μεταγεγραμμένο τίτλο απόκτησης αυτού. Επομένως το ακίνητο είναι ιδιωτικό. Αφού παρέλαβα την στατική μελέτη της άδειας συμπέρανα ότι το κεντρικό κτίσμα λύθηκε με σπουδαιότητα Σ3 και η αυθαίρετες κατασκευές δεν περιγράφονται κάπου. Ο προβληματισμός μου αφορούσε στο αν μπορούσα να θεωρήσω τις εγκαταστάσεις πυρόσβεησς σπουδαιότητας Σ2 ενώ το κεντρικό κτίσμα είναι σπουδαιότητα Σ3. Δηλαδή το αν η σπουδαιότητα αφορά το κάθε κτίσμα και όχι το γήπεδο συνολικά.
  8. Καλημέρα, ναι είναι η ίδια περίπτωση απλά δεν έλαβα κάποια απάντηση. Με συγχωρείτε αν δημιουργώ σύγχυση με τοποθέτηση διαφορετικών ερωτημάτων αλλά επιβεβαίωσα ότι ο υποσταθμός μελετήθηκε ως κατηγορία σπουδαιότητας Σ3 ενώ οι εγκαταστάσεις πυροπροστασίας είναι εξολοκλήρου αυθαίρετες. Καλημέρα και πάλι για κάποιο λόγω δεν φαινόντουσαν οι προηγούμενες απαντήσεις. Όπως ανέφερα και προηγουμένως τα τρία κτίσματα είναι στατικά ανεξάρτητα μεταξύ τους και με το κεντρικό κτίσμα. Η χρήση τους χαρακτηρίζεται ως βοηθητική καθώς απλά χρησιμοποιούνται για την στέγαση των εγκαταστάσεων πυρόσβεσης.
  9. Εγκαταστάσεις πυροπροστασίας σε γήπεδο με κτίσμα σπουδαιότητας Σ3 Καλημέρα σας, σε γήπεδο εκτός σχεδίου εκδόθηκε άδεια για κτίσμα σπουδαιότητας Σ3 και καυασκευάστηκαν αυθαίρετα, προ του 2011, τρία ανεξάρτητα κτίσματα που συμμετέχουν στην μελέτη πυροπροστασίας (στο ένα υπάρχουν οι σωληνώσεις πυρόσβεσης και στα άλλα δύο άμμος και εξοπλισμός πυρόσβεσης). Τα αυθαίρετα κτίσματα το καθένα έχουν επιφάνεια 10 τ.μ. Θεωρείται ότι μπορεί να εφαρμοστεί η παράγραφος η) στατικά ανεξάρτητοι βοηθητικοί χώροι κατηγορίας σπουδαιότητας Σ2 και εμβαδού κάτοψης μέχρι 25m2 έκαστος και να μην απαιτείατι ΜΣΕ?
  10. Καλημέρα σας σε υποσταθμό ανύψωσης 20/150 kv έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα τρεις κατασκευές για εγκατάσταση πυροπροστασίας επιφάνειας ο καθένα 10 τ.μ. Για την μελέτη στατικής επάρκειας μπορεί να εφαρμοστεί η υποπερίπτωση " η) στατικά ανεξάρτητοι βοηθητικοί χώροι κατηγορίας σπουδαιότητας Σ2 και εμβαδού κάτοψης μέχρι 25m2 έκαστος" ή η σπουδαιότητα απευθύνεται στη χρήση γενικά του γηπέδου?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την γνώμη σας για το ακόλουθο καθώς πρώτη φορά ασχολούμαι με βιομηχανικό κτίριο και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εξειδικευμένες διατάξεις. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου έχει εκδοθεί Ο.Α. ανέγερσης ισόγειου κτιρίου το 2010 στην οποία περιγράφεται μόνο το ισόγειο κτίσμα (θέση, δόμηση, κάλυψη, κλπ). Στο γήπεδο, το 2018 εκδόθηκε νέα Ο.Α. για προσθήκη βάσεων η/μ εξοπλισμού και σε αυτή περιγράφονται στο σχέδιο ως υφιστάμενες κατασκευές το κτίσμα, 5 βάσεις η/μ εξοπλισμού, ένας υπαίθριος σταθμός πυρόσβεσής και ένα πλαίσιο χαρακτηρισμένο ως κτιριακή εγκατάσταση. Περιγράφονται και νέες κατασκευές 10 βάσεις η/μ εξοπλισμού. Στα πραγματοποιούμενα στοιχεία δόμησης και κάλυψης προσμετρά μόνο το ισόγειο κτίσμα σε δόμηση και κάλυψη και τις βάσεις σε κάλυψη. Σήμερα μετά την αυτοψία στο ακίνητο εντοπίστηκε ένας κλειστός σταθμός πυρόσβεσης στη θέση της κτιριακής εγκατάστασης και ένας ανοιχτός από τρείς πλευρές και στεγασμένος σταθμός πυρόσβεσης. Υπήρχε κάποια διάταξη προ του 2018 σύμφωνα με την οποία στα βιομηχανικά κτήρια δεν προσμετρούσαν σε δόμηση και κάλυψη κατασκευές που απαιτούνται από τους κανονισμούς πυροπροστασίας? Αν όχι δεν απαιτούνταν να τακτοποιηθούν οι κατασκευές αυτές εφόσον δεν περιγραφόντουσαν στην άδεια του 2010? Ευχαριστώ
  12. Μάλιστα θα το ελέγξω από όλες τις πλευρές επομένως. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας ήσασταν πολύ κατατοπιστικος.
  13. Θα θέσω το ερώτημα και στη πολεοδομία αν και φοβάμαι ότι θα μου πουν ότι δεν είναι αρμόδιοι. Πάντως το κατατμημένο γήπεδο, αν βασιστούμε στο δεύτερο σκεπτικό σας, υποθέτω ότι το κτίσμα θα πρέπει να είναι σε νόμιμη θέση, σωστά?
  14. Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα μπορούσα να πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των ιδιοκτησιών με κάποιον άλλο τρόπο πχ κατάτμηση. Στην περίπτωση αυτή αν τακτοποιήσω το ακίνητο σε γήπεδο επιφάνειας 30000 τ.μ. και ακολούθως πραγματοποιηθεί κατάτμηση το κτίσμα θα "χάσει" την νομιμότητά του καθώς θα αλλάξουν οι διαστάσεις του γηπέδου?
  15. Οι επιφάνειες είναι 80 τ.μ. νόμιμα και 12 τ.μ. αποθήκη/λεβητοστασιο. Άρθρο 98 : 1. Οι διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 1 του ν.δ.1024/1971 (Α232) εφαρμόζονται και επί γηπέδων, που κείνται εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμών και ανήκουν σε έναν ή πλείονες ιδιοκτήτες, επί των οποίων έχουν ανεγερθεί μέχρι τις 28.7.2011 οικοδομήματα νομίμως ανεγερθέντα ή αυθαίρετα, υπαγόμενα στις διατάξεις του παρόντος, με την επιφύλαξη των οριζομένων στις διατάξεις του άρθρου 89 του παρόντος. Υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις επιτρέπεται η σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών επί των ανωτέρω γηπέδων και η μεταγραφή αυτών στα βιβλία μεταγραφών ή η καταχώριση στα κτηματολογικά γραφεία. Υπό τις ίδιες ανωτέρω προϋποθέσεις, θεωρούνται εξ υπαρχής έγκυρες και ισχυρές συστάσεις διαιρεμένων ιδιοκτησιών, οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν κηρυχθεί άκυρες με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Η ανέγερση των οικοδομών μέχρι τις 28.7.2011 αποδεικνύεται από αεροφωτογραφίες που έχουν ληφθεί μέχρι την ημερομηνία αυτήν και βεβαιώνεται από τον μηχανικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Είναι τρεις οι συνιδιοκτήτες σωστά. Σύμφωνα με ποιο σημείο της παραγράφου δεν μπορεί να γίνει σύσταση καθέτων? Η παράγραφος αναφέρει ότι η σύσταση μπορεί να γίνει για κτίρια κατασκευασμένα έως τις 28.7.2011 πως μπορώ να αναγήρω σήμερα και ακολούθως να κάνω σύσταση? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.