Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

IceCool

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

IceCool's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να συμβεί με έναν εργοδότη που σου καλύπτει τόσα άλλα έξοδα. Ακόμα και η αρχική αμοιβή, της δοκιμαστικής περιόδου, είναι συνήθως πολύ ικανοποιητική. Αν αντιμετωπίζετε τέτοια ζητήματα τότε μάλλον η θέση την οποία σας πρότειναν πολύ πιθανόν να μιλάει για μηχανικό αλλά μάλλον δεν αναφέρεται στον problem solver και desicion maker που αντιλαμβανόμαστε εμείς όταν λέμε μηχανικός. Μάλλον θα είναι θέσεις που θα μπορούσαν να καλυφθούν και από άτομα με πολύ χαμηλότερα προσόντα. Ψάξτε καλά τι ζητάνε καθώς συνήθως οι εργασίες είναι πολύ καταμερισμένες και συγκεκριμένες για κάθε θέση. Αυτό κατά την γνώμη μου παίζει και τον κυρίαρχο παράγοντα στην αναζήτηση. Να αναγνωριστούν οι περιπτώσεις που πραγματικά σας αφορούν και να αποκλειστούν οι υπόλοιπες και φυσικά στη συνέχεια να υποστηριχθεί η αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου σωστά με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και τα αντίστοιχα προσόντα και προϋπηρεσία.
  2. Παρατηρώ μια εμμονή στην αμοιβή. Δεν διαφωνώ με όσα αναφέρθηκαν ως τώρα απλά να προσθέσω ότι πέρα από την χρηματική αμοιβή υπάρχουν και άλλες παροχές. Πολλές εταιρείες καλύπτουν, στέγαση, σήτιση, παρέχουν αυτοκίνητο, κινητό, ιδιωτικη ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και συνταξιοδοτικό.
  3. Έχω την εντύπωση συνάδελφοι ότι έχει γίνει πολύ μικρή αναφορά στην σημαντικότητα της αμμοβολής. Όσο καλής ποιότητας και να είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, αν δεν έχει γίνει σωστή αμμοβολή και με ιδιαίτερη προσοχή στα "δύσκολα" σημεία η βαφή θα έχει πρόβλημα. Για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται συμφωνώ απόλυτα με τον AlexisPap. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι η εφαρμογή πυράντοχης βαφής είναι ανάγκη που προκύπτει από το είδος του έργου, την χρήση του και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί σύμφωνα με κανονισμούς τους πυροπροστασίας. Ο πελάτης και τελικός χρήστης του έργου δύσκολα θα ζητήσει προσαύξηση σε αυτά τα μέτρα, ειδικά αν ενημερωθεί για το κόστος. Ο δείκτης πυραντίστασης που προβλέπει η μελέτη είναι αυτός που θα καθορίσει το κόστος. Φυσικά, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής της πυράντοχης βαφής, της ευαισθησίας της και του τεράστιου κόστους για touch up επιβάλεται η εφαρμογή της on site, κάτι που προτιμώ και για το τελικό χρώμα της απλής βαφής. Το γαλβάνισμα σε μεγάλα έργα είναι πρακτικά αδύνατο καθώς δεν υπάρχουν δεξαμενές (μπάνια) που θα μπορούσαν να χωρέσουν τα τεμάχια, το γαλβάνι θα υποστεί μεγάλες ζημιές κατά την μεταφορά και την ανέγερση και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Ενδεικτικά αναφέρω σε πρόσφατο έργο που απαιτήθηκε να γαλβανίσω μέρος της κατασκευής το κόστος ήταν περίπου 0,50€/kg.
  4. Αν δεν κάνω λάθος μέχρι πρόσφατα αυτά τα εκπαιδευτικά βίντεο δεν ήταν διαθέσιμα χωρίς να κάνεις login με κωδικό ο οποίος σου δινόταν με την αγορά του λογισμικού.
  5. Ας είμαστε ρεαλιστές. Με την κρίση υπάρχουν στην πιάτσα πολλοί έμπειροι σχεδιαστές-detailers πολιτικοί μηχανικοί και με οικονομικές απαιτήσεις που ο κάθε εργοδότης μπορεί να πιέσει να κατέβουν. επομένως δύσκολα θα σου εμπιστευτεί κάποιος που δεν σε ξέρει να δουλέψεις στο tekla. Αλλά σίγουρα είναι ένα επιπλέον προσόν. Το θέμα είναι αλλού: Τι θα ζητήσει κάποια κατασκευαστική εταιρεία (πιθανότατα μέσω μιας αγγελίας στην οποία θα απαντήσεις) ουτως ώστε να καλύπτεις τα κριτήρια με βάση την ειδικότητα σου και να είναι η γνώση του tekla το κάτι παραπάνω που θα σου δώσει την δουλειά έναντι του ανταγωνισμού που σίγουρα θα είναι μεγάλος. Αλλά όπως ήδη είπα αφού έχεις την ευκαιρία να μάθεις να το χρησιμοποιείς να την εκμεταλλευτείς και ποτέ δεν ξέρεις...
  6. Η εκμάθηση του Tekla δεν είναι μια απλή υπόθεση, θέλει πολύ χρόνο και υπομονή. Σε πρώτη φάση λογικά θα σου δείξει κάποιος έμπειρος σχεδιαστής πως από ένα έτοιμο μοντέλο θα παράγεις σχέδια κοπής, σχέδια μοντάζ και σχέδια ανέγερσης. Το να ξεκινήσεις και να κατασκευάσεις ένα μοντέλο από το μηδέν ξεπερνωντας τις όποιες ασάφειες της στατικής μελέτης και να παραγγείλεις υλικά, κοχλίες, να οργανώσεις τις κοπές και το μοντάζ στο εργοστάσιο είναι μεγάλη πρόκληση. Αφού έχεις την δυνατότητα να κάτσεις με γνώστες του λογισμικού και να εκπαιδευτείς σε αυτό πριν ακόμα ξεκινήσεις την καριέρα σου είναι κατά την γνώμη μου μεγάλη ευκαιρία, μην την αφήσεις να περάσει.
  7. 2 διατομές διπλού Τ είναι η μια από τις δύο κομμένη κατά μήκος του κορμού και συγκολλείται πάνω στον κορμό της άλλης.
  8. Για την μεταλλική κατασκευή των ΙΚΕΑ μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν κάποια σχεδιαστικά δεδομένα που τηρούνται. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι τα υποστυλώματα είναι Κοιλοδοκοί και οι δοκοί οροφής και μεσοπατώματος είναι δικτυώματα. Τις στατικές μελέτες στην Ελλάδα τις έκαναν Ελληνικά μελετητικά γραφεία. Το ίδιο ισχύει και για τις μελέτες των Lidl. Ελληνικό μελετητικό γραφείο έκανε και την μελέτη του ΙΚΕΑ στην Σόφια στην Βουλγαρία.
  9. Ούτε εδώ. Βρίσκω μόνο τα αναλυτικά τιμολόγια τριμήνων. Αφιέρωσα περισσότερο από δύο ώρες αναζήτησης στο internet αλλά δεν βρήκα τελικά τίποτα.
  10. Και εγώ θα το εκτιμούσα αν βοηθούσε κάποιος συνάδελφος.
  11. Θα χρειαστείς ΑΦΜ, ασφαλιστική ενημερότητα, ενημερότητα από το ΤΕΕ ότι δεν οφείλεις συνδρομές, την άδεια ακήσεως επαγγέλματος. Θα χρειαστεί να δηλώσεις έδρα και θεωρώ πως θα δηλώσεις το σπίτι σου, επομένως θα σου ζητήσουν ενδεχομένως αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας και αν ο τίτλος δεν είναι στο όνομά σου θα σου ζητήσουν υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι σου παραχωρεί χώρο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.