Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νίκος Πέτρου

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Νίκος Πέτρου's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σε όλη την κοινότητα, βρίσκομαι στην κατασκευή οικοδομής στο παραθαλάσσιο Τολό αργολίδας που θα αποτελείται από 8 ενοικιαζόμενα καταλύματα (διώροφη οικοδομή με υπόγειο 150τμ, ισόγειο 200 τμ και α όροφος 200 τμ). Το ισόγειο θα έχει 4 δίχωρα διαμερίσματα (ένα σαλόνι ένα υπνοδωμάτιο) από 40τμ το καθένα, και ο α όροφος άλλα 4 διαμερίσματα ίδιων διαστάσεων. Πάνω από τον α όροφο υπάρχει πλάκα. Έχοντας μιλήσει με αρκετούς μηχανολόγους έχω καταλάβει ότι κανείς σχεδόν δεν συμφωνεί και θα ήθελα την άποψη σας στην επιλογή συστήματος θέρμανσης/ψύξης και ζεστών νερών. Αυτή την στιγμή το σύστημα που προκρίνω είναι: Θέρμανση/ψύξη: 2 αντλίες θερμότητας αέρας νερού με fun coils δαπέδου. Η κάθε αντλία θα εξυπηρετεί τα 4 από τα 8 διαμερίσματα. Επίσης θα υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους ώστε αν η μία χαλάσει, να μπορεί ή άλλη για κάποιες ώρες να κουβαλήσει τα άλλα 4 διαμερίσματα (με μειωμένη απόδοση προφανώς). Επίσης θα μπουν 2 δοχεία αδρανείας, ένας σταθεροποιητής της τάσης του ρεύματος, και ίσως αφαλατωτές. Για τα ζεστά νερά, είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές: α) 3 ηλιακοί από 200 λτ ο καθένας τοποθετημένοι στην πλάκα της ταράτσας, σε συνεχής σύνδεση μεταξύ τους για καλύτερη απόδοση. Επίσης αν ο ένας βγεί off, οι άλλοι 2 θα απομονώνονται και θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Θα συνδυαστεί με ηλεκτρική αντίσταση για τις περιπτώσεις συννεφιάς/υψηλής ζήτησης. β) boiler 600-800 λτ. στο υπόγειο με σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας και ηλιακά πάνελς στην ταράτσα. Θα συνδυαστεί με ηλεκτρικό λέβητα για τις περιπτώσεις συννεφιάς/υψηλής ζήτησης και ίσως και ηλεκτρικής αντίστασης για την περίπτωση που χαλάσει ο ηλεκτρικός λέβητας. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τυχόν λάθη ή ασάφειες στην διατυπώσεις μου, Τοπογράφος είμαι άλλωστε Κάθε γνώμη/πρόταση δεκτή.
  2. Καλησπέρα, χρησιμοποιώντας το e-poleodomia, ψάχνωντας να δω πως πάει η γραμμή των ορίων των οικισμών, παρατηρώ οτι στην εφαρμογή υπάρχει ένα Layer με το όνομα ΄΄Καθορισμένο όριο οικισμού΄΄ που στον χάρτη απεικονίζεται με μία μαύρη γραμμή , και ένα άλλο Layer με το όνομα '' Όριο Πολεοδ. Μελέτης- Εγκεκριμένο σχέδιο'' που απεικονίζεται με μία πράσινη γραμμή και έχει offset από την γραμμή του οικισμόυ προς τα έξω περίπου 20 μέτρα. Ξέρεται ποια είναι η διαφορά των 2 γραμμών αυτών? Αυτό συμβαίνει με όλους τους οικισμους μέσα στο e poleodomia. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω μία εικόνα.
  3. Γεια σας, δεν έχω καταλάβει πλήρως από τα παραπάνω τι ισχυέι και για αυτό θα ήθελα να ξαναρωτήσω για να γίνει σαφές για μένα. Για έκδοση Άδεια μικρής κλίμακας (συγκεκριμένα για εγκατάσταση 10 kw φωτοβολταικού συστήματος σε αγροτεμάχιο), ένα από τα δικαιολογητικά στο σύστημα e-adeies είναι ‘’Δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης διαχείρισης έργου ή/και μελέτης’’ με το σχόλιο δίπλα ‘’με ευθύνη μηχανικού’’ Αυτό σημαίνει ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση από αυτόν που θα αναλάβει το έργο ή από αυτόν που βγάζει την άδεια μικρής κλίμακας από το e-adeies? Είναι διαφορετική η ευθύνη της έκδοσης μιας άδειας μικρής κλίμακας από την ευθύνη της εκτέλεσης του έργου? Εγώ σαν Αγρονόμος - Τοπογράφος μπορώ να βγάλω μικρή κλίμακα, αλλά δεν είμαι σε θέση να πάρω ευθύνη για την διαχείριση και την μετέπειτα ενεργοποίηση του φωτοβολταικού συστήματος. ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.