Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

annavra

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by annavra

  1. Ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ με ξεμπλόκαρες..
  2. Δημήτρη σε παρακαλώ θερμά βοήθησε με σε αυτό: έχω ένα αγροτεμάχιο από θεία που ζει στο εξωτερικό η οποία μου έκανε πληρεξούσιο να έχω την πλήρη διαχείριση του κτήματος δηλ. το καλλιεργώ εδώ και 20 χρόνια, το δηλώνω για επιδότηση, το επινοικιάζω σε άλλον και ότι άλλο θέλω εκτός από το να το πουλήσω, γράφει το πληρεξούσιο μου. Στο τεχνικό γραφείο που πήγα για πληροφορίες για το Δ1 για να το δηλώσω στο κτηματολόγιο (ως πληρεξούσιος και με ιδιοκτήτη την θεία) μου είπε ότι μπορώ να το κάνω με το πληρεξούσιο που έχω αλλά ότι κατ ουσίαν επειδή έχει παρέλθει η 9ετία από την ημέρα που έγινε έχει λήξει και πρέπει να γίνει νέο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Το πληρεξούσιο δεν προσδιορίζει διάρκεια γιατί η θεία δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ και με αυτή τη λογίκή η συμβολαιογράφος δεν έγραψε πχ εξουσιοδοτώ για 5 χρόνια, δεν έχει χρονικό περιορισμό. Υπάρχει περίπτωση να έχει λήξει χωρίς ανάκληση από τη θεία; Η να το καταθέσω ως έχει και να δηλώσω το κτήμα; Μήπως είναι άκυρο μετά την 9ετια που μου είπε το τεχνικό γραφείο και βρεθώ με ψευδή δήλωση; Ενας δικηγόρος που ρώτησα που ειπε ότι δεν λήγει παρά μόνο με θανατο ή ανάκληση, αυτό που λες κι εσύ. Μια συμβολαιογράφος άλλη μου είπε λήγει. Συγνώμη για το ζάλισμα αλλά πρέπει να πρήξω και τη θεία αν έχει λήξει... ουφφφ έχεις δίκιο ότι δεν έγινε τίποτα αλλά επειδή είναι ηλικιωμένη χωρίς συγγενείς δεν θέλω να την δυσκολέψω να τρέχει χωρίς λόγο
  3. Δεν είπε κανείς να μας προσφέρει ο ειδικός δωρεάν τις υπηρεσίες του βρε παιδιά αλλά με έτοιμα τοπογραφικά, συμβόλαια και χάρτες (δηλ να μην ασχοληθεί καν να βρει συντεταγμένες που είναι χρονοβόρο) και απλά να συμπληρώνει το Δ1, δηλ το να συμπληρώσει 10 φόρες ένα τοπωνύμιο και το εμβαδόν του και φυσικά χωρίς να φέρει καμία ευθύνη περαιτέρω (όπως αντίθετα υποστηρίζει ο φίλος yian περί ευθύνης), μιας και δηλώνεται ότι χωρίς τοπογραφικά οποιαδήποτε χαρτογραφική πληροφορία προσκομίζεται φέρει την ευθύνη ο ιδιοκτήτης και η ψηφιακή αποτύπωση είναι κατά προσέγγιση, με ότι συνεπάγεται αυτό νομικά από κυρώσεις ή επιπλέον μελλοντικό κόστος, δεν είναι απαραίτητο να πάρει 500 ευρώ επειδή ο άλλος είναι ηλικιωμένος και φοβάται να μην κάνει λάθος ή μπλέξει ή δεν ξέρει ή ότι. Ελεύθερη αγορά είναι φυσικά, ο καθένας παίρνει ότι νομίζει αλλά πάντα να υπάρχει κι ένα μέτρο στην αναλογία υπηρεσίας τιμής. Για μένα ως πολίτης περισσότερη αξία θα είχε να με συμβουλεύσει ο ειδικός να δώσω αυτά τα λεφτά επενδύοντας σε τοπογραφικά όπου δεν έχω, έστω και σταδιακά και να με έχει και πάντα πελάτη ή να του πάω συστάσεις από το να με γδάρει στην ανάγκη και να μην ξαναπατήσω επειδή είναι σχεδόν μοναδική μου διέξοδος. Ούτε τιμές κόβουμε εδώ προς θεού, απλά ανταλλάσσουμε απόψεις και πάτα μιλώντας για την υπερβολή. Και γενικά πιστεύω ότι κανένας κλάδος δεν θέλει να είναι ο σφαγέας χωρίς να προσφέρει ανάλογη υπηρεσία. Εγώ προσωπικά βρήκα χρήσιμο αυτό τον διάλογο και νομίζω ότι θα βοηθήσει και άλλους. Μόλις πριν με πήρε τηλ ο άνθρωπος, πήγε σήμερα στο κτηματολόγιο και του είπαν ότι θα τον βοηθήσουν να συμπληρώσει τα Δ1, να πάει αύριο πρωί... Ξέρει κάποιος την διαδικασία, αν υπάρχει ενημέρωση από το κτηματολογικό αν πχ κάποιος γείτονας προσκομίσει έστω άθελά του επικαλυπτόμενα τμήματα; Μας ενημερώνουν, ασχολούνται στο Κτηματολόγιο με τέτοιους ελέγχους ή πρέπει κάπως να το παρακολουθούμε εμείς; Κι επειδή ο καθείς και ο πόνος του, μήπως κάποιος γνωρίζει αν τα πληρεξούσια για πλήρη διαχείριση πλην πώληση, λήγουν στην 9ετία που μου είπε κάποιος; Δεν μπορώ να βρω άκρη με αυτό.
  4. Δημήτρη δεν αναφέρομαι σε δήλωση μόνο, έχω αγροτεμάχιο με πληρεξούσιο παντός δικαιώματος (εκτός από πώληση) σε συμβολαιογράφο με κάτοχο από το εξωτερικό και κάποιοι μου λένε ότι δεν ισχύει γιατί παρήλθαν 9 χρόνια κι άλλοι ότι εφόσον δεν αναγράφει μέσα διάρκεια δεν λήγει. Και η γιαγιά είναι σε γηροκομείο στο εξωτερικό τρέχα γύρευε δεν υπάρχει δυνατότητα για χαρτούρα από αυτήν γι αυτό ρωτάω. ευχαριστώ για το λινκ αλλά τα έχω διαβάσει εξονυχιστικά (δεν επανέρχομαι )
  5. Μήπως ξέρει σίγουρα κάποιος αν λήγουν τα πληρεξούσια όταν δεν αναγράφεται διάρκεια; Κάποιοι συμβολαιογράφοι μου είπαν δεν λήγουν αν δεν το ακυρώσει ο ο ιδιοκτήτης και κάποιοι άλλοι οτι λήγουν σε 9 χρόνια όπως και να έχει.
  6. σε ευχαριστώ θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες. μια ακόμα χαζή ερώτηση: η σύσταση δηλ είναι η διαίρεση σε 2 ιδιοκτησίες από ότι καταλαβαίνω, αλλά αυτό πώς μπορώ να το ξέρω; αναγράφεται κάπου στο συμβόλαιο ή έχει πχ ξεχωριστά τοπογραφικά; Επίσης γιατί με τους τεχνικούς όρους δεν είμαι βέβαιη ότι κατάλαβα, για να δηλώσω ένα σπίτι μονοκατοικία 50 τμ το δηλώνω ως οριζόντια ιδιοκτησία και μόνο αν περιέχεται σε αγροτεμάχιο ως γεωτεμάχιο;;
  7. Καλημέρα κι από μένα παιδιά, επειδή σκέφτομαι να κάνω την αίτηση online, για να δηλώσω έναν ελαιώνα με ένα μικρό σπίτι μέσα πως πρέπει να το δηλώσω; μία φορά ως γεωτεμάχιο και μία ως οριζόντια ιδιοκτησία (συγχωρέστε με αν λέω εντελώς βλακείες) ή ως ένα; Το συμβόλαιο είναι ένα. Και γενικότερα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει το σπίτι (μονοκατοικίες σε χωριό) το δηλώνουμε ως οριζόντια ιδιοκτησία και τα αγροτεμάχια ως γεωτεμάχια; (έτσι μου είπαν χτες στο τηλ στο κτηματολόγιο της αργολίδας αλλά δεν ξέρω αν ισχύει, δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη). Επίσης έναν ελαιώνα που ο πατέρας μου ενοικιάζει στη μητέρα μου πρέπει να δηλωθεί μόνο από τον πατέρα μου; και πρέπει να αναγραφεί ότι είναι προς ενοικίαση κάπου στη δήλωση ή δεν αφορά καθόλου το κτηματολόγιο αυτό; Και κάτι ακόμα, ο θείος μου έχει 12 μη εκμεταλευσιμα πολύ μικρά αγροτεμάχια σε διαφορετικά σημεία στο Αργος, του ζήτησε ένα τεχνικό γραφείο που κάνει δηλώσεις για το κτηματολόγιο 40€*11 (δεν μιλάω για τα 35 του παράβολου), σας φαίνεται λογική αυτή η τιμή; Για όσα τεμάχια δεν έχει τοπογραφικά, έχει ήδη χάρτες κτηματολογίου από άλλη περίπτωση που τους χρειάστηκε και φυσικά για όλα εχει συμβόλαια. Γιατί εμένα μου φάνηκε πολύ υψηλή και ο άνθρωπος δεν παίρνει ούτε σύνταξη, 2 χρόνια ακόμα περιμένει. Δεν μπορεί να δώσει τόσα χρήματα. Αν έχετε κάποιον να μου συστήσετε στην περιοχή να του πω με μεγάλη χαρά.Και από ότι κατάλαβε του είπε ότι δεν θα του κάνει την αίτηση online, ότι θα του την κάνει στο έντυπο και θα του τα δώσει να τα πάει μαζί με τους τίτλους στο κτηματολόγιο ο θείος μου. Δηλ για μια συμπλήρωση του Δ1 παίρνει 40 ευρώ ανά τεμάχιο; Όντως τόσο παίρνουν; Αν κάποιος κάνει την αίτηση μόνος του σε χαρτούρα, τυπώσει το Δ1 συμπληρωμένο (πχ να του το κάνω εγώ) μπορεί να το προσκομίσει στο Κτηματολογικό της περιοχής του και να ξεμπερδεύει (δηλ κάνουν εκεί την καταχώρηση την ηλεκτρονική ως υπηρεσία) ή αναγκαστικά πρέπει να γίνει online η δήλωση από τον πολίτη ή τεχνικό γραφείο; Η αν πας τα χαρτιά στα κάνουν στην υπηρεσία του Κτηματολογίου; Εν αγωνία και εν απουσία εισροών συγχωρέστε με για τις πολλές ερωτήσεις και την σύγχυση στην οποία τελώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.