Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

spandeli

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. antloukidis, προς το παρών κάνω το εξής. Έχω κλείσει την αντλία που στέλνει στο πάτωμα του ισογείου απο φόβο μήπως κάνω ζημιά στο μάρμαρο με την επαναλαμβαννόμενη συστολή διατολή, και αφήνω ανοιχτή κατά την διάρκεια της ημέρας αυτή που στέλνει στον όροφο που έχει πάτωμα απο λάμινειτ, που λογικά δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς. Το βράδυ όταν κατέβει κοντά στους 28-30 β κελσίου η θερμοκρασία στο θερμοδοχείο, κλείνω και την αντλία αυτή. Πιστεύω κάτι κερδίζω απο θέμα θερμότητας στον χώρο του ορόφου Δωρεάν Όσο για το ισόγειο προς το παρών ικανοποιούμαστε με το τζάκι... Ποιό μετά βλέπω να ανάψουμε κανονικά την ενδοδαπέδια.. Αν δεν σφίξουν φυσικά κι άλλο τα ζωνάρια εδώ στην Κύπρο (ακολουθούμε πιστά τα παραδείγματα της Μητέρας Πατρίδας)..
  2. Dalai, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τανκ αδρανειας υπάρχει, 800 ltr συγκεκριμένα. Επίσης υπάρχει και το solar station, φαντάζουμε είναι αυτό που λεεις ηλεκτρονικη βανα αναμειξης που στέλνει σταθερή θερμοκρασία στο πάτωμα. Απλά επειδή σε κάποιες μέρες χωρίς ηλιοφάνεια, η ακόμα και το βράδυ που η θερμοκρασία του τανκ αδρανειας μου θα κατέβει στους 20 β κελσίου, το σύστημα συνεχίζει να στέλνει στο πάτωμα την χαμηλή αυτή θερμοκρασία, σε σχέση με το κανονικό που είναο 40 β κελσίου. Αυτή είναι η απορία μου για τις αυξομειώσεις που διοχετέυοναται στο πάτωμα με το μάρμαρο, που ο αρμός μεταξύ τους είναι σχεδόν μηδενικός. Ο περιμετρικός αρμός και οι αρμοί διαστολής έχουν τηρηθεί. Μην μας σηκώσει το μάρμαρο πάνω και έχουμε άλλα τρεχάματα μετα
  3. Στο σπίτι μου έχω εγκατεστημένη υποδαπέδια θέρμανση μου η οποία υποστηρίζετε απο ηλιακά πλαίσια και με boiler LPG. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή η λειτουργία της έχοντας σβηστό το boiler (λόγω κρίσης), λαμβάνοντας υπόψην ότι οι θερμοκρασίες εδώ στην Κύπρο είναι ακόμα ψηλές. Το έχω δοκιμάσει εδώ και 2 βδομάδες και παρατήρησα ότι το σπίτι αποκτά και διατηρεί την ζητούμενη θερμοκρασία. Η ανησυχία μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στο πάτωμα μου (μάρμαρο στο ισόγειο, laminate στον όροφο), με την συστολή διαστολή. Δηλαδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που θα στέλνει το σύστημα την ημέρα με ηλιοφάνεια, απο το βράδυ, η σε ημέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια. Απότι έχω παρατηρήσει οι αντλίες που στέλνουν το ζεστό νερό απο το buffer στο πάτωμα του σπιτιού, στέλνουν νερό όταν ζητηθεί απο το όλο σύστημα, ασχέτως εάν η θερμοκρασία στον κύλινδρο αποθήκευσης buffer, είναι 20 βαθμοί.
  4. Πλακάκι, ή μάρμαρο, έτσι στα γρήγορα λόγω πείρας... Βέβαια πρέπει να γίνει και η ανάλογη μελέτη για τα φορτία πριν πάρεις και την τελική σου απόφαση για το τί είδος θα επιλέξεις τελικά.
  5. Σας ευχαριστώ όλους σας για τη ανταπόκριση. Καταρχήν αφού μπάινουμε πλέων στην καλοκαιρινή περίοδο και λογικά οτιδήποτε υγρασία στην τοιχοποιία και στο θερμομπετόν, θα εξατμιστεί, αφήνοντας περισσότερο τα παράθυρα ανοιχτά. Την επόμενη χειμερινή περίοδο αν εμφανιστούν ξανά τα ίδια συμπτώματα θα πρέπει να φωνάξω πλέων ειδικό.\ Όσο αφορά την θερμομόνωση του κουβουκλίου, σκέφτουμε του χρόνου να τομοθετήσω στην είσοδο του, δλδ στο επίπεδο της οροφής του σπιτιού, μια υψοσανίδα επενδυμένη με πολυστερίνη απο άνω. Δλδ να απομονώσω εντελώς το κουβούκλιο απο την υπόλοιπη οικία. Τώρα το τι θα αναπτυχθεί στον κλειστό εκέινο πλέων χώρο του κουβουκλίου, με αθερμομόνωτες εξωτερικές επιφάνεις, με όγκο περίπου 1χ0,7χ ύψος 1μέτρο,που θα έχει και το παράθυρο έστω και κλειστό, δεν ξέρω... (μύκητες, μούχλα κτλπ) alfisti είμαι περίεργος να ακούσω την δική σου θεωρία όσων αφορά την ενδοδαπέδια με laminate απο πάνω. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει αυτά της tarkett με thermal resistance 0,070 m2 k/w http://www.elnia.com...20Datasheet.pdf
  6. Ναι βάλαμε λαμινειτ αλλά τηρεί όλες τις προυποθέσεις για αν τοποθετηθεί πάνω απο ενδοδαπέδια... Γνωρίζω ότι δεν ήταν και η ποιό σοφή επιλογή αλλά έγινε. Ναι ο μηχανικός μου ήταν άπειρος, φίλος απο τα φοιτητικά χρόνια.. Πως αλιώς να δικαιολογείται το ότι χτίζει σπίτι, και βάζει πρόνεια για θερμομόνωση μόνο στην τοιχοποιεία (τούβλο-5cm πολυστερίνη-τούβλο) και αγνοά τα υπόλοιπα στοιχεία (δοκών και κολώνων) και αναγκαζόμαστε μετά να την βάλουμε εσωτερικά. Η ενδοδαπέδια επιλέγηκε για διάφορους λόγους, αισθητικής αλλά κυρίως γιατί έχει συνδιαστεί με ηλιακά πλάισια και έχω επιδοτηθεί απο το κράτος το 55% της ηλιοθερμικής μου επένδυσης. Κώστα, δεν έχει γίνει καμιά υγρομόνωση στην τοιχοποιέια του κουβουκλίου, εκτός απο την μικρή της πλάκα.
  7. Φίλε μου, νομίζω αναφέρεσαι στον σουβά της Durostick. Αυτός κατασκευάζεται μόνο στο εργοστάσιο της Κύπρου, που ονομάζεται Durolight. http://www.durocyprus.com/ και τα προιόντα που αναφέρεσαι είναι τα http://www.durocyprus.com/thermomonotika.html. Τον έχει χρησιμοποιήσει κάποιος φίλος μου και είναι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και 3 χρόνια, με την ανθεκτικότητα και τις θερμομονωτικές ιδιότητες. Εγώ αν έχτιζα σήμερα θα πήγαινα σε εξωτερική θερμομόνωση.
  8. Έχω τομοθετήσει ένα δοχείο διαστολής 150λτ, αλλά θα τα καλήψω για παν ενδεχόμενο με καραβόπαννο, ή με πολυστερίνη. Άλλη ΄λυση που την έχουν εφαρμόσει 2 φίλοι μου, είνια να στέλλουν το νερό στην πισίνα.. αλλά εγώ o κακομοίρης δεν.....
  9. geor1234, το σπίτι μου είναι 190 τετραγωνικά καθαρά. έχω χρησιμοποιήσει 8 πλαίσια των 2.5 τετραγωνικών, παρόλο που η μελέτη μου έλεγε για 16 τετρ σύνολο (8χ2). Ο buffer (κύλινδρος αποθέκευσης νερού)είναι των 800 λίτρων. Τα πλαίσια για το νερό χρήσης είναι ξεχωριστά, 2χ2.5 τετρ, και ο κύλινδρος πάλι ξεχωριστός, 300 λιτρα. Το LPG είναι κύλινδρος των 500 λίτρων και δεν αλλάζεται απλά έρχεται η εταιρεία και μου το γεμίζει, περίπου με επισκέπτεται κάθε ενάμιση μήνα και απλά προσθέτει μέχρι το 90%, όπως γίνεται με εστιατόρια κτλπ.
  10. mene, αν ακόμα είσαι στην φάση να αποφασίσεις για την θέρμανση σου προτείνω ανεπιφύλακτα ενδοδαπέδια με ηλιακά πλαίσια, και καυστήρα FEROLLI LPG. Είμαι κι εγώ Κύπρο, Λευκωσία. Μόλις τέλειωσα το σπίτι μου, λειτούργησα την θέρμανση η οποία μου στοίχισε συνολικά 23000 όλο το σύστημα περίπου, ενδοδαπέδια, μηχανοστάσιο, ηλιοθερμικό σύστημα, και επιπλέων χορηγήθηκα πίσω 7000 απο το ίδρυμα Ενέργειας. Μιλούμε για μηδαμινές καταναλώσεις. Υπολογίζω να βγάλω την χρονιά με περίπου 500 Ευρώ. Και σημείωσε είναι η πρώτη χρονιά του σπιτιού που συνήθως υπάρχει πάντα ψηλώτερη κατανάλωση. Αν θες κάτι στο συγκεκριμένο σύστημα επικοινώνα μαζί μου να σε στείλω στους σωστούς ανθρώπους και όχι να πας στους "επαγγελματίες πολυτελείας" οι οποίοι μου έδιναν προσφορές για 37000 συν ΦΠΑ για το ίδιο σύστημα.
  11. Χαίρετε, Το σπίτι μου έχει τελειώσει εδώ και 6 μήνες. Οφείλω να ομολογίσω ότι έγιναν τραγικά λάθη κατά την διάρκεια της ανέγερσης, άλλα απο ερασιτεχνοσύνη του αρχιτέκτονα και άλλα δικά μου. Καταρχήν η τοιχοποιία μου είναι διπλό τούβλο με πολυστερίνη στην μέση, ενώ δεν είχε προβλεφθεί εξωτερική θερμομόνωση των δοκών και κολώνων και αυτό έγινε μετά με προσκόλληση πολυστερίνης στην εσωτερική μεριά των στοιχείων. Δεν ξέρω αν αυτό επιφέρει οποιονδήποτε πρόβλημα. Τώρα έχω πρόβλημα με τις υγρασίες. Μετά την λειτουργία της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, παρατηρώ υγρασια και μούχλα κάτω απο τα αλουμίνια,(δεν είναι της σειράς thermal), μόνο στον όροφο όμως που έχει πάτωμα απο laminate παρκέ, και όχι στο ισόγειο οπυ είναι μάρμαρο. Η υγρασία του χώρου κυμαίνεται απο 60-70% μετρημένη με ερασιτεχνικό μετρητή. Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως που αντιμετοπίζω είναι το εξής. Κατά την διάρκεια της κατασκευής της οροφής (και αυτή είναι θερμομονωμένη) άφησα ένα κενό 70x100cm με σκοπό να χτιστεί ένα κούφωμα για να εφαρμοστεί μελλοντικά σκάλα ανακλυνώμενη και να έχω εύκολη πρόσβαση στην ταράτσα της οικείας μου. Τώρα αυτό το κούφωμα (φωτό) όταν χτίστηκε εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, ο εργολάβος αμέλησε να θερμομονώσει την τοιχοποιοία και την μικρή πλάκα της κατασκευής, απλά έγινε μόνο υγρομόνωση. Το αποτέλεσμα είναι να έχω τώρα μονίμως υδρατμούς στο παράθυρο, που δεν είναι και ότι ποιό εύκολο να ανοίγω για αερισμό καθημερινά, όπως και η δημιουργία μούχλας και φουσκώματος στον σουβά. Ο θερμός αέρας μένει στάσιμος προφανώς στο κουβούκλιο αυτό και έρχετε σε επαφή με την αθερμομόνωτη τοιχοποιία με τα αποτελέσματα που φαίνονται. Ήδη καθάρισα ακόμα μια φορά με αντιμουχλικό την τοιχοποιία πριν ένα μήνα και πάλι ξεκίνησε το φαινόμενο. Και όλα αυτά σε διάστημα 3 μηνών λειτουργίας της θέρμανσης. Δλδ τι θα γίνει μετά απο 3-4 χρόνια.... Είμαι σε απόγνωση και δεν ξέρω τι θα κάνω, ακόμα και να κατεδαφίσω την όλη κατασκευή (που δεν είναι και ότι ποιό εύκολο).
  12. Χαίρετε, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατή η λειτουργία ενδοδαπέδιας θέρμανσης που θα υποστηρίζετε μόνο απο ηλίακά πλαίσια και δοχείο διαστολής 1000 λίτρα. Το πάτωμα του σπιτιού μου είναι απο μάρμαρο και έχουν τηρηθεί όλοι οι αρμοί διαστολής. Όσον αφορά την θέρμανση στις βροχερές ημέρες, ο σπίτι θα θερμαίνετε και απο τζάκι, το οποίο δεν είναι ενωμένο με το σύστημα ενδοδαπέδιας. Το ερώτημα μου είναι αν δεν ενώσω στο σύστημα λέβητα,και καυστήρα, λόγω οικονομικού, και αν το λειτουργώ αποκλειστικά και μόνο με την ηλιακή ενέργεια, θα έχω πρόβλημα στο πάτωμα με τις συνεχώμενες συστολές και διαστολές του πατώματος λόγω αυξομειώσεως τις θερμοκρασίας στο πάτωμα λόγω της απουσίας λέβητα? Δηλαδή στις μέρες με ηλιοφάνεια θα διοχετέυετε ζεστ'ο νερό στο σύστημα απο τα πλάισια, ενώ στις ημέρες με σύννεφα, όχι. Ευχαριστώ.
  13. SeNNinhA, μου αρέσει το nickname που διάλεξες. Ayrton Senna Da Silva!!!! Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν με λάθη του αρχιτέκτονα μου, ο οποίος δεν προνόησε τις δοκούς και τις κολώνες να επενδυθούν εξ αρχής με θερμομωνοτικό υλικό, κκατά την κατασκευή του σκελετού, οπόταν και το πλάτος αυτών ήταν 25 εκ. Κατά την διάρκεια της ανέγερσης της οικοδομής με επισκέφτηκαν απο το Ιδρυμα Ενέργειας και μετά απο τις συστάσεις τους ότι έπρεπε να μονωθούν και αυτά, η μόνη εφικτή λύση ήταν αν μπει πολυστερίνη στην εσωτερική μεριά των στοιχείων αυτών. Αν έμπεννε εξωτερικά θα ξέφευγε πλέων απο τα 25εκ του πάχους της τοιχοποοίας, και θα φενόταν μια εξωχή πάχους 3 εκ, που θα περιέγραφε το κέλυφος του σπιτιού, το οποίο προφανώς οπτικά θα ήταν ότι χειρότερα. Έτσι αποφασίστηκε ότι ήταν καλύτερα για αισθησιακούς λόγους όπως τοποθετηθεί στη εσωτερική μεριά των στοιχείων αυτών η πολυστερίνη με ειδική κόλλα, και μετά σουβατίστηκε με ειδικό επίχρησμα. Λάθη αρχιτεκτονικά τα πληρώνω εγώ.. Απλά έχω την απορία, αν αυτή η μέθοδος που ακολουθήσαμε σε συνδιασμό με την διπλή τοιχοποιέια τούβλο 10εκ πολυστερίνη 5 εκ και ξανά τούβλο θα αποκόψει τις θερμογέφυρες ή θα λειτουργησει αντίστροφα και θα τις ενισχύσει
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.