Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rawf1994

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rawf1994's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @tetris @dimitris GM Ευχαριστω, για τις απαντήσεις! Τετρις ναι θα κάνω update το profile μόλις όντως είμαι τυπικά μηχανικός, προς το παρών θεωρούμαι ακόμα φοιτητής. Παρουσιάζω διπλωματική τον Ιούλιο. Σε γενικές γραμμές όσο αναφορά αυτό που ανέφερα για την κατάτμιση ήταν κάτι που άκουσα από μια συζήτηση "καφενείου" που είχα με έναν άλλον μηχανικό, σήμερα που το έψαξα και ο ίδιος προκύπτει οτι έχεις δίκιο. Συγνώμη και για την μη σωστή χρήση των εννοιών ακόμα μαθαίνω τα βασικά όσο αναφορά αυτά τα πράγματα. Ερώτηση, υπό ποιές προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνει συνένωση; Θέλω να πω ότι με κάποια ερεύνα που έκανα σήμερα κατάλαβα ότι αν ο ένας είναι άρτιος μπόρει να αγοράσει μη αρτια γειτονικά γήπεδα για να βελτιώσει την οικοδομισημότητα του. Η περίπτωση δημιουργίας νέου, στο οποίο συμμετέχουν μόνο μη άρτια γήπεδα υπάρχει; Και αν υπάρχει φαντάζομαι ότι το νέο θα πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα όπως περιγράφεται στον νόμο του 2003 καθώς φαντάζομαι θα θεωρείται νέο με "ημερομηνά γέννησης" το 2021. Αυτό εννοείται δεν λύνει κανένα πρόβλημα στην συγκεκρίμενη περίπτωση καθώς δεν υπάρχει πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό, απλά ρωτάω για να ξέρω σε γενικές γραμμές.
  2. Καλησπέρα, θέλω λίγο τα φώτα από τους πιο έμπειρους της παρέας μιας και είμαι νεος μηχανικός και είναι αρκετά μπερδεμένη υπόθεση (η τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται). Πρόκειται για δικό μου αγροτεμάχιο (γιατί αν δεν ξεμπερδέψεις τα δικά σου πως θα φτιάξεις των αλλονών;). Λοιπόν, έχουμε ένα αρχικό αγροτεμάχιο 13,891.80 τ.μ. (τοπογραφικό 1981) το οποίο άνηκε στην πρωγιαγιά μου, με ενα συμβόλαιο του 1977 δίνει δύο κομμάτια 360 και 360 τ.μ. στα δυο αδέρφια της γιαγιας μου χωρίς να γίνεται σαφής σε ποιό σημείο του οικοπέδου βρίσκονται αυτά. Με συμβόλαιο του 1978 παραχωρεί ΟΛΟ το οικόπεδο στην γιαγιά μου (μαζι και τα προαναφερθέντα τμήματα). Το 1996 γίνεται τεμαχισμός του οικοπέδου σε 3 τμήματα έτσι ώστε να κτισουν απο ένα σπίτι τα παιδιά της γιαγιάς μου. Στο σήμερα λοιπόν, έχουν κτιστεί τα 2/3 τμήματα που προανέφερα και μένει το 3ο. Αγροτεμάχιο 5.416 τ.μ. στο όποιο σύμφωνα με νεότερο τοπογραφικό και με το κτηματολόγιο τα προαναφερθέντα δύο τμήματα των 360 τ.μ φαίνονται να βρίσκονται μέσα και να έχουν συγκεκριμένη θέση. Από αυτά τα 1030 τ.μ είναι δασικά με πράξη χαρακτηρισμού. Τα 736 είναι μη δασικά και τα υπόλοιπα με την πρόσφατη ανάρτηση δασικών χαρτών για την περιοχή της Κρήτης είναι χαρακτηρισμένα ΑΔ, κάτι το οποίο θεωρώ θα λυθεί με την ένσταση που θα υποβληθεί. Ερώτηση 1: Πως γίνεται αυτό με τα συμβόλαια; Είναι κάτι που έχετε ξαναδει; Μου φάνηκε εντελώς κουλό. Ερωτήση 2: Παρόλο που έχουν συμβόλαια και έχουν δηλώσει τα τεμάχια τους στο κτηματολόγιο οι ιδιοκτήτες των 360x2, θεωρούνται ξεχωριστά αγροτεμάχια; Γιατί από όσο ξέρω δεν γίνεται από τεμαχισμό αρτίου να προκύψει μη άρτιο αγροτεμάχιο. Ερώτηση 3: Τα 1030 που είναι ΠΔ, συμπεριλαμβάνονται στην αρτιότητα του τεμαχίου; Σκοπός όλου αυτού του ψαξίματος είναι η πώληση του τεμαχίου επομένως πρέπει να ξέρω τι πουλάω και αυτός τι αγοράζει. Επίσης δεν υπάρχει κάποια διαμάχη με τους ιδιοκτήτες των 360x2 και αυτοί να το δώσουμε θέλουν. Σε όποιον έχει την υπομονή να το διαβάσει και να απαντήσει τον ευχαριστώ από καρδιάς εκ των προτέρων.
  3. Καλησπερα σε ολους, ειμαι φοιτητης στην ΣΑΤΜ στο ΕΜΠ στο 6ο ετος. Στην αρχη δεν ειχα αγαπησει ιδιαιτερα την σχολη μεχρι που αρχισα να ασχολουμαι στο 4ο ετος πιο σοβαρα και αρχισε να με εξιταρει το αντικειμενο παρα πολυ. Κατα κυριο λογω η Φωτογραμμετρια, η Τηλεπισκοπηση και η Γεωδαισια . Λογω του οτι αργησα παρα πολυ να ασχοληθω σοβαρα, υπολογιζω να τελειωσω του χρονου το καλοκαιρι δηλαδη στο τελος του 7ου ετους. Και με ανησυχια για το μελλον και με ορεξη για να ξεκινησω την καριερα μου ως τοπογραφος παραθετω τις παρακατω ερωτησεις. 1. Πως ειναι η αγορα εργασιας στην Ελλαδα για τον ΑΤΜ; Οσο αναφορα τις αμοιβες και το κατα ποσο υπαρχουν δουλειες. 2. Επειδη ειμαι απο μικρη πολη επαρχιας, αν θελω να δουλεψω Ελλαδα με συμφαιρει να παω να μεινω στην πολη μου; Απο αποψη διασυνδεσεων και μικροτερου ανταγωνισμου. 3. Πως ειναι τα πραγματα στο εξωτερικο, σκεφτομαι την προοπτικη ενος μεταπτυχιακου αλλα δεν ξερω ακομα. Ποσο ευκολα μας παιρνουν; 4.Θελω μεχρι να τελειωσω την σχολη να βρω ενα γραφειο στην Αθηνα να παω να αποκτησω εμπειρια και στις εργασιες του ΑΤΜ και στον τροπο με τον οποιο δουλευει ενα τεχνικο γραφειο. Για να αναπληρωσω με καποιον τροπο τον χαμενο χρονο που δεν ασχοληθηκα καθως νιωθω οτι περνανε τα χρονια, Ομως δεν εχω καμια διασυνδεση με καποιον ΑΤΜ δεν ξερω κανεναν. Τι μου προτινετε να κανω; Υπαρχει καποιος εδω μεσα που θα μπορουσε να μου συστησει καποιον που να θελει καποιον φοιτητη στο γραφειο του; Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.