Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

iliasrules

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μαρούσι Αττικής
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

666 profile views

iliasrules's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω εδω και κάποιους μήνες ένα περίεργο φαινόμενο και δεν ξέρω που οφείλεται. Ακούω κατα σύντομα χρονικά διαστήματα (ανα 10 λεπτά ίσως) τα σώματα καλοριφέρ στο σπίτι να τρίζουν και να "χτυπάνε" αρκετά δυνατά με αποτέλεσμα αυτό να έχει γίνει αρκετα εκνευριστκό. Δεν υπάρχει διάρκεια σε αυτό το γεγονός είναι ακαριαίο. Σκέφτομαι ότι αυτό ίσως οφείλεται σε διάφορες μεταβολές της θερμοκρασιας του νερού που διαρρέει τους σωλήνες και τα καλοριφέρ ή αλλίως να οφείλεται σε διαφορά πίεσης. Γνώριζετε τι μπορεί να φταίει? Κάθε ιδέα-γνώμη δεκτή.
  2. Είναι όμως λιγότερη η ρύπανση στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα (?) γιατί η ρύπανση δεν γίνεται στην πόλη αλλά γίνεται κάπου αλλού απομακρυσμένα, οπώς ανέφερε και ο συνάδελφος. Το θέμα των απωλειών που διαβασα παραπάνω είναι εξίσου ΠΟΛΥ σημαντικό για το υπάρχων ηλεκτρικό δίκτυο το οποίο πάσχει αυτή τη στιγμή αλλά και για το περιβάλλον με την ενίσχυση των θερμικών απωλειών στους αγωγούς μεταφοράς, μετασχηματιστες, κτλ. Επίσης στο μέλλον με καθημερινή χρήση φορτιστών για την φόρτηση των μπαταριών των EV το δίκτυο θα είναι σε μόνιμη κατάσταση υπερφορτισμένο! Πάμε τώρα στις απαραίτητες και προγραμματισμένες συντηρήσεις του δικτύου. Τι έχει προβλεφθεί για αυτό? θα υπάρχει καποιο Η/Ζ που θα "κρατάει" στη ζωή τα νοικοκυριά αλλα και τα αυτοκίνητα? Το αναφέρω αυτό διότι θεώρω οτι κανεις δεν θα ήθελε να ακινητοποιηθεί επειδή δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Τα παραπάνω τροφή για σκέψη.
  3. Πήγε στο ΤΣΜΕΔΕ η αδερφή μου για οριστική εγγραφή και της είπαν σε 3 μήνες........δεν έχω λόγια.
  4. Ευχαριστουμε πολύ για την πληροφορία αυτή συνάδελφε!
  5. Μεγαλύτερη Επιφάνεια σημαίνει και καλύτερη γείωση. Στο θέμα σου βεβαια δεν αναφέρεις για τι είδους ταινία μιλάς, υπάρχουν πολλές ταινίες για διάφορες χρήσεις. Όπως για παράδειγμα χαλκοταινία, χαλυβδοταινία, κτλ... Γενικά 30χ3,5mm είναι η πιο συνηθισμένη όπως πολύ σωστά λες αλλά πολλές φορές μια μελέτη μπορεί να σου επιδεικνύει κάποιο άλλο τύπο για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.
  6. καλησπέρα και απο μένα, Θεωρώ οτι μια τέτοια κατασκευή στο συγκεκριμένο μέγεθος ίσως να μην είναι και τόσο ασφαλής απο την άλλη... Αλλά πολύ πρωτότυπη ιδεα! Το σκεφτόμουν και εγώ παλαιότερα για την κατασκευή κάποιου τροχόσπιτου ή κάτι σαν αυτό αλλά έμεινε μόνο στην σκέψη. Πραγματικά σου εύχομαι να βρεις κάποια άκρη με την τόση γραφειόκρατεία αν όντως ασχοληθείς!
  7. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι για γέλια η για κλάματα.... "Ήταν 15 μέτρα από το κύμα, απλώς τώρα προχώρησε ή θάλασσα .Αυτή θα είναι ή νομότυπη δικαιολογία." 😆
  8. Καλησπέρα σας, Το link δεν λειτουργεί, θα μπορουσε κάποιος συντονιστής να βοηθήσει? (Offtopic) ευχαριστώ
  9. Δεν έχει να κάνει μονο με την ειδικότητα αλλά και με την όρεξη του καθενός να ασχοληθεί με εγκατάστασεις και να σκάψει κιόλας αν θέλει. Προσωπικά εγώ το κάνω γιατί ακόμα και από αυτό κάτι μαθαίνω. Με ότι και να ασχολείσαι μαθαίνεις αν εχείς τα μάτια και αυτία σου ανοιχτά. Βγαίνουμε βέβαια εκτός θέματος αλλά...καμια φορά καλό να τα λέμε και αυτά. Η δουλεία δεν είναι ντροπή και όσο ζεις μαθαίνεις...
  10. Από όσο έχω καταλάβει αφορούν θέματα επικυνδυνότητας οι καταγγελίες αλλά ας μας απαντήσει καλύτερα ο md11-4.
  11. Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διατήρησαν τις πρώτες δυο θέσεις με $3,14 δις. και $831 δις. αντίστοιχα, ενώ.. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος? μου φαίνεται τεράστιο το ποσό 831$ b!!! Τέτοια διαφορά η πρώτη με τη δεύτερη θέση ??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.