Μετάβαση στο περιεχόμενο

tns1991

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

tns1991's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με το Π.Δ. χρήσεων γης ΦΕΚ 29/06/2018. Το συγκεκριμένο Π.Δ. κατηγοριοποιεί τις χρήσεις γης σε 13 γενικές κατηγορίες (μαζί με τις ειδικές χρήσεις που υπάγονται σε κάθε μια), που καλύπτουν τον αστικό και εξωαστικό χώρο. Διαβάζοντας το άρθρο 16 για τους οριοθετημένους οικισμούς < 2000 που δεν έχει γίνει πολεοδομική μελέτη, εκεί επιτρέπεται ένας εύρος ειδικών χρήσεων που είναι μεταβατικές και περιοριστικές (π.χ. ως προς τα τετραγωνικά γραφείων, εστιατορίων κλπ ). Επομένως για τους οικισμούς < 2000 επιτρέπονται πλέον μόνο οι συγκεκριμένες χρήσεις και καμία άλλη από τις υπόλοιπες ειδικές των 13 γενικών κατηγοριών? Τα υφιστάμενα κτίρια που έχουν πχ οικοδομική άδεια ή άδεια από το υγειονομικό και ήταν πχ εστιατόρια 500 τ.μ. ενώ το νέο Π.Δ. λέει μέχρι 300τ.μ. φαντάζομαι πως δεν έχουν πρόβλημα? Στην περίπτωση αλλαγής χρήσης ενός υφιστάμενου κτιρίου από κάποια χρήση σε κάποια άλλη όπου χρειάζεται νέα οικοδομική άδεια (το ζητάει η πολεοδομία) και η νέα χρήση έχει περιορισμό ως προς τα τετραγωνικά μέτρα βάσει του Π.Δ. (π.χ. υφιστάμενο εστιατόριο 400 τ.μ. σε γραφείο που βάσει Π.Δ. είναι μέχρι 300τ.μ.) τι γίνεται? Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες χρήσεων εκτός του άρθρου 14,15 και 16 (απόσο καταλαβαίνω), αφορούν οικισμούς > 2000 κατοίκους?
  2. nbr συγνωμη για τις ασαφειες καθως ειμαι νεος στο χωρο και δυσκολευομαι καπως να μεταφερω το τι εννοω. Προκειται για περιοχη εκτος σχεδίου, εκτος οικισμου με αυθαίρετα η οποια προταθηκε απο μελετη να αποτελεσει νεο παραλιακο οικισμο β κατοικιας (με μια προτεινομενη οριοθετηση στο χαρτη) καθως η υπαρχουσα ΖΟΕ στη συγκεκριμενη περιοχη δινει χρησεις παραθερισμου. Η απορια μου αφορα το προτεινομενο οριο οικισμου που αποσο εχω καταλαβει εχει καποιους περιορισμους στον σχεδιασμο του σύμφωνα με το Π.Δ του 1985 (ΦΕΚ 03/05/1985) οπως πχ να μην περιλαμβανει δαση και δασικες εκτασεις, ζωνες πλατους 50μ απο σιδηροδρομο κλπ κλπ. Το οριο αυτο δεν εχει σεβαστει σιδηροδρομικη γραμμη που ειναι απο πανω και σχεδον εφαπτεται αυτης. Δεν θα πρεπει να υπαρχει η αποσταση 50μ απο τον αξονα της? Οσον αφορα το οριο του οικισμου προς τη θαλασσα, και ως προς τη συγκεκριμενη περιπωση αλλα και γενικοτερα στους παραλιακους οικισμους, επειδη υπαρχει κυρωμενος αιγιαλος απο το 1990, το οριο του οικισμου σαν γραμμη θα πρεπει να περιλαμβανει και τη ζωνη παραλιας μεσα και να εφαπτεται στην γραμμη του αιγιαλου ή πρεπει να σταματαει στην γραμμη της παραλιας? Πρεπει να συνδεονται με καποιο τροπο οριο οικισμου και οριογραμμη αιγιαλου ή παραλιας? Ελπιζω να το ανελυσα καπως καλυτερα....
  3. Καλησπέρα tetris, Όχι η μελέτη έχει γίνει κανονικά απλά μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει τηρηθεί η απόσταση των 50μ από σιδηρόδρομο (άρθρο 4, ΦΕΚ 181/Δ/1985). Διορθώστε με αν έχει τροποποιηθεί.. Η δεύτερη απορία είναι σχετικά με το όριο του οικισμού το οποίο φαίνεται να φτάνει στη γραμμή του αιγιαλού και μου κάνει εντύπωση που περιλαμβάνει τη ζώνη της παραλίας καθώς θεωρείται απαλλοτροίωση. Συγχωρέστε μου τυχόν ασάφειες στη διατύπωση... Η ζώνη αυτή θεωρείται δρόμος? δεν θα μπορούσε το όριο του οικισμού να το εξαιρεί και τα οικόπεδα αυτά να είναι άρτια και οικοδομήσια από το πρόσωπο που έχουν σε άλλο κοινόχρηστο δρόμο?
  4. Καλησπέρα σε όλους, δύο ερωτήσεις: παραλιακή περιοχή εκτόςσχεδίου με συμπαγή ιστό παραθεριστικής κατοικίας υπάγεται σε καθεστώς ΖΟΕ που προβλέπει εκεί την ανάπτυξη παραθερισμού. Η περιοχή προτείνεται να οριοθετηθεί ώστε να αποτελέσει νεό οικιστικό υποδοχέα. Η ΖΟΕ αναφερει ότι η περιοχή αυτή ακολουθεί την σιδηροδρομική γραμμή που υπάρχει βόρεια επομένως και το βόρειο όριο του προτεινόμενου οικισμού. Ισχύει και πάλι η απόσταση των 50μ από τον άξονα της σιδηροδρομικής γραμμής του Π.Δ του 1985 (ΦΕΚ 03/05/1985)? Υπάρχει κυρωμένος αιγιαλός και παραλία σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Το νότιο όριο του οικισμού θα πρέπει να περιλαμβάνει την ζώνη της παραλίας (επομένως να σταματάει στη γραμμή του αιγιαλού)? Το παραπάνω Π.Δ. αναφέρει ότι στους παραλιακούς οικισμούς η περίφραξη των οικοπέδων πρέπει να τοποθετείται στην γραμμή της παραλίας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων συνάδελφοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.