Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Diann

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Όχι δεν ήταν απαραίτητο το τοπογραφικό και μου είπαν οτι κακώς μας ζητήθηκε. Δεν υπάρχει άλλο τοπογραφικό εκτός της αδείας.
  2. Ευτυχώς δεν έγινε τακτοποίηση με μικρότερο
  3. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, η αποδοχή έγινε τέλος Δεκεμβρίου 2018, με την άδεια του σπιτιού του 1970 που περιλαμβάνει το τοπογραφικό όπως ήταν με τις "μύτες" και εμβαδό 201,87. Το τοπογραφικό του γείτονα έχει την ίδια αποτύπωση με τις μύτες. Πριν ενάμιση περίπου χρόνο που ξεκινήσε η τακτοποίηση κάποιων αυθαίρετων ημιυπαίθριων στην οικοδομή , ζήτησε ο μηχανικός καινούργιο τοπογραφικό και εκεί ανακαλύψαμε την διαφορά και την μείωση του εμβαδού κατα ~8τ.μ. που συνεπάγεται μή αρτιότητα. Μετά ενημερώθηκε ο γείτονας για το οτι ο υφιστάμενος τοίχος δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά όρια των οικοπέδων σύμφωνα με το τοπογραφικό και για το οτι η αλλαγή που έγινε μείωσε το εμβαδό το δικό μας με πολύ σοβαρή συνέπεια για το σπίτι και οτι είναι απαραίτητα τα τ.μ. που χάθηκαν. Το οικόπεδο του γείτονα είναι 240τ.μ. περίπου. Σε σχέση με το αυθαίρετο του γείτονα, έχει μία κατασκευή δωματίου στον πρώτο όροφο, τοποθετημένη μπροστά από ένα τμήμα του μπαλκονιού του και στηριζόμενη σε τρείς μεταλλικούς στύλους τοποθετημένους στην αυλή του στο όριο αυτού του τοίχου που είναι το υποτιθέμενο σύνορο. Αν τα σύνορα τοποθετηθούν σύμφωνα με το τοπογραφικό της αδείας, οι στύλοι αυτοί βρίσκονται εντός του δικού μας οικοπέδου. Σκέφτομαι να απευθυνθώ και στην πολεοδομία, πιστεύω οτι η αρτιότητα είναι το σημαντικότερο στοιχείο του σπιτιού.
  4. Χαίρετε, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με πρόβλημα που αφορά το τοπογραφικό διάγραμμα σπιτιού με οικοδομική άδεια του 1970, το οποίο μου ανήκει από αποδοχή κληρονομιάς. Στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου του 1969, αναφέρεται η αγορά οικοπέδου 247τ.μ. από τα οποία τα 47τ.μ. στην πρόσοψη ρυμοτομούνται. Στο τοπογραφικό της αδείας αναφέρεται το εμβαδόν του οικοπέδου ( εκτός του ρυμοτομούμενου τμήματος) , 201,84 τ.μ. και στην πίσω πλευρά, που συνορεύει με άλλη ιδιοκτησία απεικονίζονται στις δύο γωνίες δύο μύτες που "έμπαιναν" στο οικόπεδο της διπλανής ιδιοκτησίας . Η ίδια αυτή απεικόνιση με τις μύτες υπάρχει και στο τοπογραφικό των γειτόνων. Αυτή τη στιγμή και όσα χρόνια το θυμάμαι στην πίσω αυτή πλευρά υπάρχει ένας τσιμεντένιος τοίχος με κάγκελα σε μια λοξή ευθεία και οι δύο αυτές μύτες δεν υπάρχουν. Ο τοίχος έχει κατασκευαστεί από τους γείτονες που έχτισαν πρώτοι. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι σε πρόσφατη μέτρηση από αγρονόμο- τοπογράφο μηχανικό, οι μετρήσεις που έγιναν με αφετηρία αυτόν τον τοίχο και μέχρι την οικοδομική γραμμή της προσόψεως έδειξαν 194,05 τ.μ. Να προσθέσω οτι στην μία πλευρά της διπλανής αυτής ιδιοκτησίας, ακριβώς στο όριο του εν λόγω τοίχου υπάρχουν σε απόσταση δύο σιδερένιοι στύλοι-στηρίγματα μιας αυθαίρετης κατασκευής δωματίου του πρώτου ορόφου , το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μπαλκόνι του δικού μου αντίστοιχου πρώτου ορόφου. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να δηλώνει κάποια αλλαγή στο τοπογραφικό της αδείας. Σε επικοινωνία με τους γείτονες δεν έχω λάβει καμία απάντηση εδώ και 1 1/2 χρόνο . Ο τοπογράφος μου είπε να το αφήσω. Θεωρώ όμως οτι είναι κάτι πολύ σοβαρό που πρέπει να τακτοποιήσω και παρακαλώ για την καθοδήγησή σας. Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.