Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikkos78

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καματερό Αττικής
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikkos78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. επειδή μένω και στο Καματερό, έχω να πω ότι το νερό μας είναι απ' τα καλύτερα ( πλάκα κάνω ) στις περιπτώσεις των μονώσεων, υπάρχουν πολλοί επιστήμονες μάστορες, που τα υλικά τους είναι μοναδικά. Πρόσφατα πήγε στο σπίτι ενός γνωστού που θέλει να κάνει θερμομόνωση στην ταράτσα του, κάποιος από μια εταιρία μονώσεων, και του πρότεινε ένα ειδικό υλικό πάχους λιγότερο από εκατοστό, και με περιεκτικότητα σε αλουμίνιο (!!!) μάλλον σε σκόνη, που θα του έλυνε το πρόβλημά του... και όμως αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι
  2. άρα οι σόμπες με καύσιμο πέλλετ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Αττική, δε θα έχουμε κάποιο θέμα παράβασης. καλά τα λες, αλλά το ψάχνω γιατί φυσικό αέριο δεν υπάρχει στην περιοχή και δεν προβλέπεται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον....νο μάνι, νο φάνι . Οπότε κοιτάω μπας και γλυτώσουμε απ το πετρέλαιο
  3. το άρθρο 1 του ΦΕΚ αναφέρεται σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης... οι σόμπες είναι σ'αυτή την κατηγορία?
  4. δεν ξέρω αν γίνεται στις θυροτηλεοράσεις, αλλά αν "ανοίξεις" από 2 διαμερίσματα το θυροτηλέφωνο, μεταξύ τους μιλάνε? αν ναι τότε φταίει η μπουτονιέρα στην είσοδο .
  5. ok, γιατί έβλεπα σε διάφορους πίνακες ότι έχουν κλέμμα για σύνδεση υγροστάτη ή υδροστάτη και δε μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συνδέεται εκεί.
  6. καλημέρα serkosta αλλά το μήνυμά σου δε μου ανοίγει... βρήκα αυτό απ το γκούγκλη http://download.gira.com/data2/22651155.pdf .... απ' ότι καταλαβαίνω είναι κάτι όπως ο θερμοστάτης, αλλά μετράει σχετική υγρασία?
  7. gibsonlp λάθος έκανα, καλά λέει ο τάσος. Για τεχνική μελέτη δεν ξέρω τι γίνεται. Σε μένα για την άδεια οικοδομής δεν ήταν απαραίτητη ούτε η μελέτη για τις σωληνώσεις της θέρμανσης, ούτε για τα σώματα που θα χρειαστούν για τον κάθε χώρο. Το ηλεκτρολογικό κύκλωμα της θέρμανσης το παλεύω μόνος μου μιας και άλλος ηλεκτρολόγος δε θα βρεθεί, και οι υδραυλικοί δεν κατέχουν. Οι υγροστάτες μπορεί να μου πει κάποιος τι ακριβώς είναι, ε Τάσο?
  8. αν έχεις μόνο μία κατοικία και ένα λέβητα, χρειάζεσαι να στείλεις εντολή απ τον θερμοστάτη στο λέβητα και στον κυκλοφορητή και τίποτε άλλο. Δεν έχεις ούτε ηλεκτροβάνες ούτε ωρομετρητές κτλ... αν έχεις και boiler θα χρειαστείς μια ηλεκτροβάνα να ανοιγοκλείνει το νερο θέρμανσης προς το boiler...
  9. εννοείς την επιστροφή απ την ηλεκτροβάνα να τη δίνω σαν εντολή να ξεκινά ο λέβητας, κυκλοφορητής κτλ? Αν το κανω έτσι, για να αφήσω την τελευταία ηλεκτροβάνα ανοιχτή, αν κόψω το 220Vac των ηλεκτροβανών, θα μου κλείσει όλο το κύκλωμα... κάτσε να το σκεφτώ λίγο..
  10. μια θεωρία που είχα ακούσει, είναι ότι χρησιμοποιεί ουδετερογείωση για να έχει ενισχυμένο τον ουδέτερο, χωρίς να χρειάζεται να έχει μεγάλες διατομές αγωγών.
  11. "πρόβλημα" είναι γιατί αφού έχω τη δυνατότητα να ελέγχω αν άνοιξε η ηλεκτροβάνα, θέλω να το χρησιμοποιώ. Ο προβληματισμός μου όλος ξεκίνησε γιατί έβλεπα ότι οι αυτοματισμοί που κυκλοφορούν στην αγορά, ο καθένας, είχε από ένα μειονέκτημα, γι αυτό και εκατσα και εφτιαξα τον αυτοματισμό για LOGO. To να μένει η τελευταία ηλεκτροβάνα ανοιχτή κόβοντας το ρεύμα στις ηλεκτροβάνες, είναι μια μέθοδος που δουλεύει, αλλά μ' αυτό τον τρόπο, δεν έχεις επιβεβαίωση απ την ηλεκτροβάνα ότι άνοιξε.
  12. όπως λέει και ο Θανάσης, για να στείλω "σήμα" στον ωρομετρητή να ξεκινήσει να μετρά και δεύτερος λόγος, αν δεν ανοίξει η ηλεκτροβάνα για κάποιο λόγο, δε θα ξεκινήσει ούτε ο κυκλοφορητής όταν πιάσει θερμοκρασία ο λέβητας. Κόβοντας τροφοδοσία στις ηλεκτροβάνες όλα αυτά ακυρώνονται, οπότε δε χρειάζεται 5 καλώδια η ηλεκτροβάνα για να λειτουργήσει. Οπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω λιγότερα καλώδια. Το θέμα αρχικά το άνοιξα, γιατί όλα αυτά τα μπερδέματα, λύνονται με τη χρήση PLC. Τη δυσκολία τη βρίσκω στο να φτιάξω αντίστοιχο αυτοματισμό με ρελέ... Αν δε γίνεται, θα καταφύγω ή σε κύκλωμα σαν αυτό που προτείνει και ο Νίκος ή θα βάλω plc.
  13. με προβληματίζει το γεγονός ότι τα κλασικά πινακάκια για τις αυτονομίες λειτουργούν με κάποιες παραδοχές κουτσουρέματος ας πούμε, και ψάχνω να βρω τρόπο να κάνω το σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για να γίνει bypass η τελευταία ηλεκτροβάνα χρησιμοποιώντας κύκλωμα με ρελέ, είναι να κόψεις τάση λειτουργίας στις ηλεκτροβάνες έτσι ώστε και να χάσουν την εντολή απ το θερμοστάτη, να μη μπορούν να κινηθούν. Με αυτό τον τρόπο όμως, η δυνατότητα να έχεις την εντολή επιστροφής απ την ηλεκτροβάνα, ακυρώνεται, αφού κόβοντας την τάση στην ηλεκτροβάνα, δε μπορεί να δώσει τάση στο αντίστοιχο καλώδιο. Η χρήση plc που έχω σκεφτεί λύνει αυτά τα προβλήματα. Ψάχνω να βρω "σωστή" λύση με ρελέ.
  14. αυτές που έχω εγώ τώρα έχουν φάση ουδέτερο γείωση για τάση τροφοδοσίας, ένα καλώδιο για την φάση της εντολής και ένα καλώδιο για τη φάση της επιστροφής ότι άνοιξε η βάνα. Στο σύνολο 5 καλώδια. Έχουν στο εσωτερικό τους ρελεδάκι και 2 τερματικά διακοπτάκια και κάθε φορά που παίρνουν εντολή ανοίγουν, και μόλις κοπεί η τάση στο καλώδιο εντολής, κλείνουν.
  15. αν δε μπορώ να τη χρησιμοποιήσω,ή δε χρησιμοποιείται κάπως, μπορώ να περάσω 4 καλώδια για κάθε ηλεκτροβάνα, φάση ουδέτερο γείωση για τροφοδοσία και ένα καλώδιο για την εντολή προς την ηλεκτροβάνα. Μην περνάω και τσάμπα καλώδια γιατί μαζεύονται στο τέλος πολλά, αν θα έχω 4 ηλεκτροβάνες στο κύκλωμα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.