Μετάβαση στο περιεχόμενο

civilara

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by civilara

  1. βλέπω με θυμάσαι φιλέ directionless.Τα τόσα topic ήταν λάθος μου λόγω αμέλειας και δεν πρόκειται να ξαναγίνει ,συζητήσεις επί συζητήσεων θα συμφωνήσω.Για τα οικονομικά και πληροφορική συζητήθηκε και για να μην βγώ εκτός θέματος είπαμε ότι δεν γίνεται να ασχοληθείς καθαρά μ αυτά αλλά εξηζητημένα και σε ειδικές περιπτώσεις.Κρίμα πάντως που μια σχολή πενταετής σε περιορίζει μόνο στην κατασκευή και δεν σου δίνει ευελιξία για κάτι άλλο. Μάλιστα ευχαριστώ sito.
  2. Καλησπέρα,σαν φοιτητής της σχόλης πολιτικών μηχανικών βλέπω αυτά που γράφονται και με πιάνει η ψυχή μου αλήθεια είναι.Επειδή σαν στόχο έχω να τελειώσω την σχολή αλλά και θα ήταν προτιμότερο για μένα να μείνω στην Ελλάδα τι άλλο θα μπορούσα να κάνω πέρα από το καθαρά μηχανικό αλλά να συνδέεται με την σχολή πολιτικών μηχανικών ώστε να ζήσω σχετικά αξιοπρεπώς, όχι να βγάλω πολλά λεφτά εννοείται.
  3. Θα προσπαθήσω να ξεφύγω απ΄ αυτές τις σκέψεις έχεις δίκιο georgios_m.Παρόλα αυτά όπως με συμβουλέψατε πιστεύω ορθά όλοι, θα τελειώσω το εμπ είμαι ήδη 4ο έτος μετά όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες που ανέφερες παραπάνω που σχεδόν σίγουρα κάποιες από αυτές θα βρεθούν στον δρόμο μου.Ελπίζω να πάνε όλα καλά, σας ευχαριστώ.
  4. Ευχαριστώ για την απαντήση σου laxanos.Για να είμαι ειλικρινής η συγκοινωνιακή κατεύθυνση μου άρεσε αρκετά αλλά με κέρδισε λίγο παραπάνω του υδραυλικού οπότε πήγα εκεί.Θα τελειώσω την σχολή μου όπως ανέφερα προηγουμένως και μετά θα κάνω την στροφή μου όσο μου επιτρέπεται σε τομείς οικονομικών η και πληροφορικής.Για την ασσοέ και το παπεί τι εννοείς ότι είναι χαμηλού επιπέδου;
  5. Όταν λέω για ευθύνες είναι αυτό που λέει ο georgios_m δηλαδή κυρίως μην πάρω κάποιον στο λαιμό μου κυριολεκτικά.Ο κλάδος διοικητικού/οικονομικού/τραπεζικού σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, το άνοιγμα λογιστικού γραφείου και γενικώς καθημερινές δουλειές είναι τομείς που πιστεύω θα μου άρεσε η ενασχόληση τους αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διδαχθεί και ασχοληθεί με πολλά μαθήματα οικονομικού χαρακτήρα παρά μόνο με εφαρμοσμένη οικονομική άντε και δομικές μηχανές.Παρόλα αυτά θα συνεχίσω την πορεία μου εδώ ελπίζω να με βγάλει κάπου τουλάχιστον και να μην χάσω τόσα χρόνια από την ζωή μου σπουδάζοντας κάτι που με φοβίζει σχετικά αλλά και ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα σε μεγάλο βαθμό.Τώρα αν κάποιος γνωρίζει για τα επαγγελματικά δικαιώματα που σου δίνει το μεταπτυχιακό στα οικονομικά κάνοντας εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο και πόσο αυτά μπορούν να τον βοηθήσουν και τον διαφοροποιούν η όχι από έναν καθαρά οικονομολόγο ας εκφέρει την άποψη του.Σας ευχαριστώ όλους πολύ.
  6. Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον που έχετε δείξει όλες αυτές τις μέρες.Θεωρώ, όπως με συμβουλεύετε και σεις και οι γονείς μου να τελειώσω τις σπουδές μου στο πολυτεχνείο πιθανόν παίρνοντας και κάποια μαθήματα όπως στοχαστικές μεθόδους του χρόνου η και κάποια διπλωματική πάνω σε στατιστική και προγραμματισμό.Έχεις δίκιο georgios_m δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τους στόχους μου δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω από τώρα ακριβώς μια συγκεκριμένη δουλεία που θα ήθελα να κάνω αυτό ίσως οφείλεται λόγω έλλειψης εργασιακής εμπειρίας η οτιδήποτε, αυτό που ήθελα να ξέρω το οποίο κατάλαβα σε γενικές γραμμές από τις απαντήσεις σας είναι το πως το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού σου ανοίγει διεξόδους σε άλλους τομείς (οικονομικά,πληροφορική κτλ) πέρα από τις τεχνικές γνώσεις που μαθαίνουμε στο πολυτεχνείο που εμένα προς το παρόν δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα κυρίως λόγω ευθυνοφοβίας,ανεργίας αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος.Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη δεν παροτρύνω κανέναν άλλον που μπορεί να διαβάζει την συνομιλία μας να μην το ακολουθήσει.Σας ευχαριστώ πολύ αν θέλετε να προσθέσετε κάτι ευχαρίστως.Και για να μιλήσω και λίγο πιο ειδικά απ ότι καταλαβαίνω δημόσιο τομέα, λογιστικά και θέση τραπεζικού τα ξεχνάω χωρίς δίπλωμα οικονομολόγου ότι και μεταπτυχιακό να έχω.Επίσης για την πληροφορική υποθέτω να ασχοληθώ δύσκολα με δίκτυα υπολογιστών ενδεχομένως με προγραμματισμό(αν και αυτό απ ότι ακούω μαθαίνεται με αυτομόρφωση σε πολλές περιπτώσεις) και πιθανόν δεν θα έχω την δυνατότητα με άλλους τομείς τους που ναι πιο εξιδικευμένη ακόμα και αν κάνω μεταπτυχιακό εκεί λόγω έλλειψης βασικού πτυχίου; Επομένως τα επαγγελματικά δικαιώματα που σου δίνονται από το μεταπτυχιακό στα οικονομικά κάνοντας εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο που αποσκοπούν; για την πληροφορική δεν γνωρίζω αν, και τι επαγγελματικά δικαιώματα λαμβάνεις από μεταπτυχιακά προγράμματα.
  7. Σ ευχαριστώ Jiggly πολύ ενθαρρυντικές οι απαντήσεις σου.
  8. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου georgios_m.Ναί λέω να συνεχίσω τώρα τις σπουδές μου και μετά θα δώ.Τώρα για ιέκ δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι κυρίως από πλευρά οικονομικών.Από ότι διάβασα τώρα με ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά γράφεσαι στο οικονομικό επιμελητήριο αλλά δεν ξέρω τι δικαιώματα ακριβώς παίρνεις από κεί.
  9. Μάλιστα σ ευχαριστώ rootbreaker.Επομένως από τι καταλαβαίνω από τις απαντήσεις σας είναι εφικτό να ασχοληθεί κάποιος μ αυτούς τους τομείς αρκεί να ρίξει σκληρή δουλεία πάνω σ αυτά στο μεταπτυχιακό του η και διδακτορικό απ ότι φαίνεται στο παράδειγμα εδώ.Eπομένως μου φαίνεται σωστό να συνεχίσω τις σπουδές μου στους πολιτικούς μηχανικούς και να το κυνηγήσω μετά δεν ξέρω αν συμφωνείτε και σεις.
  10. Σ ευχαριστώ Γιώργο. Παρόλο που δεν ξέρω ακριβώς τι δουλεία θέλω σίγουρα θα ήθελα αυτό που σου πα να ξεφύγω από το τεχνικό κομμάτι και να το γυρίσω πιο πολύ στα οικονομικά η την πληροφορική.Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες για την αξιοκρατία δηλαδή με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα η οτιδήποτε δεν μπορεί κάποιος να εισχωρήσει στους κλάδους αυτούς αξιοκρατικά έχοντας τελειώσει πολιτικός μηχανικός; Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω για συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα ήθελες μιας κι αυτοί οι κλάδοι είναι πολύ ευρύς στο αντικείμενο τους αλλά έχω την εντύπωση ο,τι θα μου ταν πιο ευχάριστα από το τεχνικό κομμάτι των μηχανικών.
  11. georgios_m σίγουρα δεν θέλω να ασχοληθώ τόσο με το τεχνικό κομμάτι της δουλείας με φαντάζομαι πιο πολύ σε τομείς πληροφορικής (δίκτυα,προγραμματισμό κτλ) και οικονομικά( λογιστική χρηματοοικονομικά) παρά σε κάτι τόσο τεχνικό όσο προσφέρει η σχολή μας.
  12. μάλιστα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου . Επομένως george μόνο σαν υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας μπορώ ε απλά όχι ελεύθερος επαγγελματίας και στο δημόσιο με ένα καλό μεταπτυχιακό.(pavlos33 σε κάποια μηνύματα μου μου βγάζει παράθεση όχι επεξεργασία αυτά δεν ξέρω πως να τα διορθώσω ότι μου έβγαλε για επεξεργασία το διόρθωσα.)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.