Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Lowprof

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Κατασκευές.
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα Ιάσονα, Επέστρεψες με λείαν επεξηγηματική απάντηση όπως εξ άλλου και η πρώτη! Δίκιο είχα τελικά. Τόση γνώση να τη φυλακίζεις μέσα σου? Αυτή τη φορά ούτε να σε ευχαριστήσω για την απάντηση δεν μπορώ. Παρόλα αυτά καλή συνέχεια και κουράγιο!
  2. κ. Ιάσονα καλησπέρα, Διαφωνούμε εκ βάθρων στο ότι απαιτείται 100% σε όλες τις περιπτώσεις η τροποποίηση Ο.Ι. Υπάρχει η έννοια της μονομερούς τροποποίησης. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες προβλέπεται το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να προβαίνει μονομερώς σε συμβολαιογραφική πράξη τροποποίησης της πράξης σύστασης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. Επίσης σε περίπτωση που οι αυθαιρεσίες αφορούν και σε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου (η οποία κατάληψη έχει κάποιους χρονικούς περιορισμούς) χρειάζεται συναίνεση άνω του 50% και βέβαια τροποποιείται η ΣΟΙ με το ίδιο ποσοστό! Τέλος, τις αυθαιρεσίες τις αποξηλώνεις ημέρα όπως καταλαβαίνεις. Τις κατασκευάζουν νύχτα Καλό βράδυ και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
  3. Καλημέρα κ. Ιάσονα, Όπως ζητάτε περισσότερες πληροφορίες για να απαντήσετε καλό θα ήταν να απαντάτε και με περισσότερη πληροφορία. Το "όχι δεν είναι!" το εκλαμβάνω σαν "Καλημέρα Lowprof!"! και μετά έλα αγόρι μου γιατί έχουμε και δουλειές. κ. Δημήτρη πατάω και κοινόχρηστα τα οποία τα έχω νομιμοποιήσει γι αυτό! Ίσως να μην το ανέφερα πριν, συγγνώμη. Το 8 το παρέθεσα επειδή το 9. αναφέρεται σε αυτό. Το 9. είναι το point. Γι αυτό ζητάω μια ερμηνεία. Λέει το 9. (εκτός όλων των άλλων που μπορεί να περιλαμβάνει), πως εφόσον μια οριζόντια ιδιοκτησία που αφορά σε κατάληψη κοινοχρήστου χώρου μπορεί να κάνει τροποποίηση της ορ. ιδ με το 50%+1 ή όχι?
  4. Ευχαριστώ, Άδεια του 1994. Δεν έχει γίνει σύσταση καθέτων. Έχει γίνει καθορισμός αποκλειστικών χρήσεων. Οι υπερβάσεις είναι κατηγορίας 5. Έχουν τακτοποιηθεί πλήρως όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες που είναι εν σειρά σε αγροτεμάχιο. Οι τακτοποιήσεις έγιναν με τον Ν. 4178/2013 και όπως είπα υπάρχει κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. - Αν υποθέσουμε πως το συγκρότημα καλύπτει κάθε άλλη επιταγή παραγράφου, Νόμου κλπ και θέλαμε να ερμηνεύσουμε μόνο τη συγκεκριμένη παράγραφο 8 και 9 του άρθρου 98 του Ν.4495/2017 ο οποίος τροποποιήθηκε με τον Ν. 4759/2020 και είναι : "8. Επί αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετων αλλαγών χρήσης που έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε οριζόντια ή κάθετη συνιδιοκτησία και εντός τμημάτων αποκλειστικής χρήσης αυτών, εφόσον κατά τη σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους ως αποκλειστική χρήση, για την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος δεν απαιτείται συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών. Ειδικώς, όταν αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, που εξυπηρετούν τη συνιδιοκτησία έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε παράρτημα οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να προβαίνει μονομερώς σε συμβολαιογραφική πράξη τροποποίησης της πράξης σύστασης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, προκειμένου το παράρτημα να αποκτήσει το χαρακτήρα κοινόχρηστου και κοινόκτητου χώρου της συνιδιοκτησίας. Στην περίπτωση αυτήν, η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται. 9. Για την υπαγωγή στον παρόντα των υπόλοιπων περιπτώσεων οριζόντιας ιδιοκτησίας πλην των περιπτώσεων της παρ. 8, που αφορούν σε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ή αυθαιρεσίες επί κοινοχρήστων, απαιτείται η συναίνεση άνω του πενήντα (50) τοις εκατό των συνιδιοκτητών. Με το ίδιο ποσοστό συναίνεσης είναι δυνατή η αντίστοιχη τροποποίηση της πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας." - Θα λέγαμε πως είναι δυνατή η τροποποίηση με 50%+1?
  5. Καλησπέρα! Βάση του Ν.4759/2020, κεφ Ζ, άρθρο 81, παρ.9 είναι δυνατή η μονομερής τροποποίηση οριζόντιας ιδιοκτησίας με 500+1 των χιλιοστών, κτιρίων εν σειρά σε αγροτεμάχιο, εφόσον οι υπερβάσεις αυθαιρέτων, οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί πλήρως, αφορούν και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου? Σας παρακαλώ πολύ για την απάντηση σας!
  6. .... με λίγα λόγια αν υπήρχε σήμερα αγοραστής που το ήθελε έτσι, όλη κοινόχρηστη έκταση κάποια τετραγωνικά νομιμοποιημένα εκτός περιγράματος και εντος κοινοχρήστων, χωρίς να έχει γίνει τροποποίηση ο συμβολαιογράφος θα έκανε τη μεταβίβαση και ο υποθηκοφύλακας θα μετέγραφε?
  7. Ευχαριστώ πολύ. Άρα αν κατάλαβα καλά είναι απαραίτητη, νομικοσυμβολαιογραφικά, η τροποποίηση της οριζόντιας ιδιοκτησίας εφόσον έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση καταπάτηση κοινόχρηστης έκτασης. Αν δηλαδή δεν συμφωνούσαν όλοι για δικούς τους λόγους στη νέα σύσταση θα γινόταν να μεταβιβαστεί οποιαδήποτε κατοικία? ή επειδή έχει γίνει χρήση κοινοχρήστων πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιηθεί κλπ
  8. Καλησπέρα, Σε ένα συγκρότημα σε νησί με 3 ισόγειες κατοικίες, σε εκτός σχεδίου έκταση έγινε η νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στις 3. Στην οριζόντια ιδιοκτησία δεν εμφανίζονται ιδιοχρησίες άρα όλο το οικόπεδο είναι κοινόχρηστη έκταση. Αυτό σημαίνει πως ότι επεκτάσεις έγιναν πέραν του αρχικού περιγράμματος και δεν είναι λίγες, καταπάτησαν κοινόχρηστη έκταση. Μπορεί να μεταβιβαστεί οποιαδήποτε εκ των τριών κατοικιών εάν δεν γίνει τροποποίηση οριζόντιας ιδιοκτησίας για να επαναπροσδιοριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι? Ευχαριστώ!
  9. Ευχαριστώ και πάλι. Δεν κατοικούνται διότι είναι παραθεριστικές κατοικίες. Κατάλαβα πάντως διότι και εγώ είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο να μη προκληθεί σε κανέναν βλάβη από το υγειονομικό θέμα που μας απασχολεί.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση. Στην τροποποίηση θα ενταχθούν τα νέα τετραγωνικά που προέκυψαν από τη νομιμοποίηση (ν. 4178/13), καθώς επίσης και μια διαφορά έκτασης του οικοπέδου. Άρα εφόσον υπάρχουν τα συμβόλαια η άδεια τα σχέδια και εφόσον ο μηχανικός είναι πάντα στο νησί (γιατί για νησί μιλάμε), μπορεί να κάνει τη δουλεια και με κλειστή πολεοδομία ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο οργανισμό. Αυτό κατάλαβα και σε ευχαριστώ πολύ Παύλο.
  11. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα, χρόνια πολλά! Η διαδικασία για έκδοση βεβαιώσεων μη ύπαρξης αυθαιρέτου για τροποποίηση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε συγκρότημα 3 κατοικιών, χρειάζεται δια ζώσης επαφή με πολεοδομία ή άλλη δημόσια αρχή, ή η όλη διαδικασία γίνεται μέσω υπολογιστή? μετά βεβαίως και την αυτοψία που διενεργεί ο μηχανικός επί τόπου ... Το ρωτάω για να δω αν θα το αναθέσω τώρα σε μηχανικό ή να περιμένω μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Υ.Γ.: Εννοείται πως την πρώτη φάση, αρχικές βεβαιώσεις αυθαιρέτων, την έχω ολοκληρώσει εδώ και καιρό. (Ν. 4178/2013) Σας ευχαριστώ πολύ!
  12. Καλησπέρα και πάλι, Δημήτρη αν μπορείς πες μου για το παρακάτω: "Όπως είπαμε, εκτός σχεδίου 3 κατοικίες με οριζόντια ιδ. τακτοποιημένες και ο ένας σήκωσε όροφο το 2019. Δεν μπορώ να μεταβιβάσω." Διαβάζω όμως το ν. 4495/2017, άρθρο 98, παρ.2. Μπορώ? στη περίπτωσή μου να ζητήσω με το 65% του γηπέδου που κατέχω σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών, μέσω αγωγής στο μονομελές πρωτοδικείο έτσι ώστε να αποκοπώ από την αυθαιρεσία του και να μπορέσω να μεταβιβάσω τις άλλες δυο κατοικίες που μου ανήκουν χωρίς να χρειαστεί βεβαίωση μηχανικού για το αυθαίρετο στο δώμα του πρώτου? Ευχαριστώ.
  13. Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την απάντηση. Αν σε ρώταγα, τι να κάνω. Πώς να κινηθώ. Κάτι που να ξεμπλοκάρει το αδιέξοδο? Κάποια σκέψη? Ο τελικός στόχος είναι η μεταβίβαση των δυο άλλων ιδιοκτησιών που μου ανήκουν.
  14. Επαναδιατύπωσα το πολύ σοβαρό θέμα που με απασχολεί λόγο του ότι έχω πλέον την άρνηση δυο συμβολαιογράφων να αναλάβουν την τροποποίηση της ορ. ιδ. και δυο μηχανικών να αναλάβουν τις βεβαιώσεις. Ψάχνω να βρω και πάλι διέξοδο χωρίς αγωγές κλπ. Ζητάνε βεβαίωση για όλο το συγκρότημα. Επίσης υπάρχει και νέο στοιχείο. Η διαφορά της έκτασης στα τοπογραφικά που αναγκάζουν τους συμβολαιογράφους για ένα λόγο παραπάνω να θέλουν τροποποίηση..... μη τα λέω πάλι. Είμαι όμηρος ουσιαστικά του νέου αυθαιρέτου αυτού. Καθίστανται οι υπόλοιπες δυο ιδιοκτησίες ανενεργές. Θα παρακαλούσα ιδιαιτέρως για επί της ουσίας απαντήσεις στην εκ νέου διατύπωση του πολύ σοβαρού θέματος που με απασχολεί! Περιμένω την βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.