Μετάβαση στο περιεχόμενο

g_frag

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

g_frag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θελω να το δοκιμασω κι εγώ αλλα πρεπει να ρυθμισουμε την αθ να κοιταζει τα νερα προσαγωγης ή επιστροφης;
  2. Το επιβεβαιώνω κι εγώ για τη δικιά μου LG όπως και πολλοί άλλοι πελάτες ή γνωστοί μου για την ύπαρξη του προβλήματος.. Η δικιά μου είναι η HM161M.U33.. Από περιέργεια και μόνο ξέρουμε αν το πρόβλημα υφίσταται και στα νεότερα μοντέλα (που κυκλοφορούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) με κατάληξη .U34 (για 12, 14 και 16kw) ή .U44 (για 7 και 9kw) ?? Σε αυτά τα μοντέλα υπάρχουν πολλές επιλογές λειτουργίας όπως ο έλεγχος ροής, το επιθυμητό Δt. και άλλα..
  3. Σ' ευχαριστούμε! Αν προκύψει κάτι θα περιμένουμε ενημέρωση με αγωνία. κι εγώ παθών με 16KW.. Μία απορία και από εμένα.. οι εγκαταστάτες ρύθμισαν την αντλία να κοιτάζει το νερό στην έξοδο της. Σε όσους κάνει αρκετά start-stop (ελέγχοντας το νερό εξόδου) κατα τη διάρκεια λειτουργίας του συμπιεστή μόλις κάνει ένα τσαφ και πιάσει τη θερμοκρασία που θέλει στην έξοδο αμέσως κόβει. Μόλις λοιπόν κόψει καθώς περνάνε τα νερά κατευθείαν υπάρχει μια πτώση καθώς το κύκλωμα είχε χαμηλότερη θερμοκρασία.. Μήπως θα ήταν ομαλότερη η λειτουργία αν ρυθμιστεί να κοιτάζει το νερό της εισόδου?
  4. Έχω εγκαταστήσει το wifi module αλλά οι μόνες παραμέτρους που αλλάζει μέσω κινητού, είναι η θερμοκρασία του χώρου και το on-off της αντλίας.. Υπάρχει τρόπος να δείς επιπλέον παραμέτρους?
  5. Είναι κωμικοτραγικό το οτι κάθισε κάποιος και βρήκε μια DIY λύση για να δουλεύει πιο ομαλά η Therma v, ενώ ολόκληρη LG αδιαφορεί να ασχοληθεί..
  6. τελικά υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το θέμα? Εχει επισημοποιηθεί η παράταση για την κατηγορία Α από το 2021 ?
  7. Αν στην οικοδομική άδεια (ισόγειο του 2002) δεν υπήρχε ηλεκτρολογική μελέτη, τώρα στη μικρή κλίμακα εσωτερικών διαρρυθμίσεων θα πρέπει να προστεθεί? ή απλά να αλλάξουν/ενημερωθούν οι μελέτες που είχαν γίνει στην οικ.άδεια (υδρευση, αποχέτευση, παθητικη κλπ)?
  8. Εντάξει είναι γελοίο όλο αυτό.. Ας βγει ένας άνθρωπος να το διευκρινίσει!! Ανεξάρτητα αν θα τα πάρουμε ή όχι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που συμβαίνει και το γνωρίζουν όλοι τους.
  9. Αν κάνει τον συμψηφισμό άμεσα, τότε ΝΑΙ. Πάντως αυτή είναι η λογική..
  10. οχι αντιθέτως μου ειπαν να το εξετάσω γιατι δεν είναι σίγουροι ούτε αυτοί αν με συμφέρει.. Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και ούτε θέλουν να με φέρουν σε χειρότερη θέση. Υποθέτω μου το πρότειναν στην ουσία για να φαίνομαι στο δυναμικό της εταιρείας πιο επίσημα.
  11. Γιωργο σ'ευχαριστω πάρα πολυ! όντως οπως τα λες έτσι φαίνεται να μη με συμφέρει. απλά δε κατάλαβα πως προκύπτουν οι εισφορες 4.200€ σαν ελεύθερος επαγγ. (στην πρώτη σου απάντηση) μου φαίνονται λίγα. Επίσης σε αυτό που έγραψες ''Άρα συνολική επιβάρυνση περίπου 3260€. Δηλαδή από τα 24000 σου μένουν πρακτικά περίπου 20.700€'' στα 24000 δεν έχεις αφαιρέσει την παρακράτηση 4200€ που έχω για τα 21.000€ και την υπολόγισες στις παρακρατήσεις. Άρα το ρεαλιστικό είναι οτι απο τα 19.800€ μου μένουν 16.540€ .. ή κάνω κάποιο λάθος?
  12. Σ'ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου! τα 840€ προκύπτουν μετά την αφαίρεση των εισφορών (στο περίπου). άρα θα υπάρχει και παρακράτηση φόρου? θα προσληφθω σαν μισθωτος του άρθρου 38 του ν.4387/16 και θα έχω δύο πηγές εισοδήματος όπως το είπες μισθωτή εργ. και ελευθερο επάγγελμα.
  13. καλημέρα παιδια (και καλή υπομονή με όλα αυτά). Πραγματικα είναι πολυτιμη η βοηθεια που δινετε γιατι οι περισσότεροι μας δε βγαζουμε άκρη με αυτό το απίστευτο μπάχαλο. Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατι είμαι σε δίλημμα και όσο και να διαβάζω στο φόρουμ εξακολουθώ να έχω πελαγώσει. ειμαι Ελευθερος επαγγελματίας μια 10ετία και πλέον εχω συνεργασία μονιμη με εταιρεία με αμοιβη 1750 € /μήνα +φπα (21000 €+φπα το έτος). η συμβαση ειναι εξωτερικου συνεργάτη. Τις εισφορές τις πληρώνω εξ'ολοκλήρου εγω. Έχω επιπλέον εισόδημα 2.000-3.000 € περίπου το έτος προς τρίτους πελάτες. Άρα φορολογούμαι σαν μισθωτος αλλά τις εισφορές τις πληρώνω εγω αποκλειστικα. Έξοδα να δηλωσω έχω ελάχιστα που ούτως ή άλλος δεν παίζουν ρόλο στη φορολόγηση σαν μισθωτος. Τώρα λοιπόν έχω πρόταση από την εταιρεία αν επιθυμώ να μου κάνουν πρόσληψη με περιπου 1000/μήνα μικτά (καθαρα περιπου 840€ x 14 =11760 € το έτος) χωρίς να ξέρω ως τι θα με προσλάβουν. Ξέρω οτι οι εισφορές μου θα ειναι τακτοποιημένες σε μια τέτοια περίπτωση αλλα δεδομένου οτι υποχρετικά πρέπει και θέλω να κρατήσω τα βιβλία μου ανοικτα, έστω και για 2000 € το χρόνο απο το ελεύθερο επάγγελμα και χωρίς να έχω πολλά έξοδα να δηλώσω.. Έστω και με μια πρόχειρη εκτίμηση θεωρείτε οτι πρέπει να δεχτώ μια τέτοια κινηση? Αν τη δεκτώ, τα εισοδήματα που θα αποκτώ από το ελεύθερο επάγγελμα θα επιβαρύνονται με τις ανάλογες εισφορές ή όχι επειδη θα πληρώνονται οι εισφορές της μισθωτης εργασίας που είναι περισσότερες από τις ελάχιστες? Ο έφκα μέχρι πότε θα συνεχίσει να μου έρχεται με εισφορές που αντιστοιχούν στην κατάσταση του καθαρά ελεύθερου επαγγελματία και επί της ουσίας πότε εγω θα δώ τον εφκα να εναρμονίζεται με το καθεστώς το οποίο εγω θα μπω τώρα? Οποιαδήποτε βοήθεια έστω και πρόχειρη θα ήταν πολύτιμη γιατι είμαι μπερδεμένος και δεν είμαι σίγουρος αν η πρόταση έχει να μου προσφέρει κάτι ουσιώδες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.