Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

anmylonas

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κομοτηνή
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

anmylonas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σκέφτομαι να μείνω ή να φύγω ???

    1. rootbreaker

      rootbreaker

      airtickets.gr και γρήγορα

  2. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Έχει αναρτηθεί νέα έκδοση, η 2η!!! Είναι ανερτημένη στην ομάδα: http://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/ στην καρτέλα "Αρχεία" είναι το αρχείο ΑΊΤΗΣΗ τελική _ έκδοση 2η.pdf Λίνα μπορείς να επισυνάψεις το αρχείο της 2ης έκδοσης και εδώ?? Σ'ευχαριστώ.
  3. Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης. Αγαπητοί συνάδελφοι, Σήμερα ξεκίνησε μια συζήτηση στην πιο πάνω ομάδα του facebook, για να κατατεθούν όλες οι υπογεγγραμμένες αιτήσεις, σκαναρισμένες, με μορφή .jpg, .tif ή .bmp, στο email της πρωτοβουλίας: < [email protected] >. Από κει μπορούν να συγκεντρωθούν απ'τους διαχειριστές πιο εύκολα κ πιο οικονομικά, χωρίς να χρειαστούν θυρίδες, φωτοτυπίες και δωρεές, και να κατατεθούν ομαδικώς στο ΤΕΕ. Έτσι θα φύγει το βάρος από τα μέλη της οργανωτικής της πρωτοβουλίας να τυπώνουν, να ταχυδρομούν, να κλείνουν θυρίδες κλπ. Παρακαλώ, αναμένετε νεότερη ανάρτηση τις προσεχείς ημέρες, να το σιγουρέψουμε, γιατί ακόμα συζητιέται... Μπείτε, όσοι επιθυμείτε, να εκφράσετε κι εσείς τη γνώμη σας ... Επίσης, προσκαλέστε φίλους και γνωστούς σας συναδέλφους στην ομάδα. Ήδη αριθμούμε περί τα 800 μέλη, αλλά χρειαζόμαστε επειγόντως νέα μέλη και όσο περισσότεροι είμαστε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα καταφέρουμε.
  4. Συνάδελφοι, Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται πιο δυναμικά απ'όσο μερικοί φαντάζονται! Μήν ξεχνάτε: ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, με ονοματεπώνυμο-ειδικότητα-ΑΜ ΤΕΕ Τις επόμενες μέρες θα κοινοποιηθούν οι θυρίδες που θα μπορείτε να αποστέλετε τα αιτήματά σας υπογεγγραμμένα. Εκεί θα τα παραλάβουν τα μέλη από τις ομάδες εργασίας που έχουν συγκροτηθεί, και συγκροτούνται ακόμα στην ομάδα του facebook "Μηχανικοί εναντίον νομικού κενού ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ", θα τις φωτοτυπήσουμε κ θα τις καταθέσουμε ομαδικά σε όλους τους παραλήπτες. Μπορείτε όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια που γίνετε απ'τις πόλεις σας...είτε να μαζέψετε όσες περισσότερες υπογραφές μπορείτε, είτε να μπείτε στις ομάδες της Αθήνας-Θεσ/νίκης κλπ, αφού γίνετε πρώτα μέλη στο παραπάνω γκρουπ του facebook, για να μοιραστούμε καλύτερα κ περισσότεροι το βάρος-κόστος για τις θυρίδες, φωτοτυπίες και τα έξοδα αποστολής. Όποιοι άλλοι επιθυμούν να συνεισφέρουν -μόνο- οικονομικά στην πρωτοβουλία -έστω- με 5ευρώ το πολύ ο καθένας, για τις φωτοτυπίες, τις θυρίδες και τα έξοδα αποστολής, θα αναρτηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που μπορούμε να κάνουμε την δωρεά μας. Έπειτα, μπορείτε να αναρτήσετε τις τραπεζικές αποδείξεις με τις δωρεές σας στην πιο πάνω σελ του facebbok, για να υπάρχει κάποιος έλεγχος για το ποιος έστειλε κ τι. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν, αν περισσέψουν, θα τα βάλουμε για τα παράβολα που θα πληρωθούν για μια ομαδική αγωγή, που σκεφτόμαστε να κάνουμε με εργατολόγο. Αυτά προς το παρών Μείνετε online
  5. Συμφωνώ my friend. Το θέμα όμως είναι ποιες είναι οι κρατήσεις που πρέπει να πληρωθούν για το τοπογραφικό. Το σίγουρο είναι ότι είναι το ΦΕΜ και το ΦΠΑ του. Εννοώ, υπάρχουν κι άλλες εκτός από αυτές αποκλειστικά και μόνο για το τοπογραφικό? Όσο για τα φορολογικά του ιδιοκτήτη πηγαίνω και τα πληρώνω κι αυτά εγώ. Οπότε, όταν θα του πω την τιμή για την άδεια συμπεριλαμβάνω κι αυτά μέσα.
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, Καταρχήν να ευχαριστήσω για την φιλοξενία.... Θέλω να υπολογίζω το κόστος έκδοσης αδείας για μια μονόροφη οικία. Στην άδεια εμπλέκονται 3 μηχανικοί, εκ των ο οποίων ο ένας είναι ο τοπογράφος (για το τοπογραφικό,εννοείται), 1 για αρχ+στατ & 1 για παθ+θερμ. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσω τις αμοιβές και κρατήσεις για τους 3 διαφορετικούς, ανεξάρτητα. Οπότε, οι απορίες μου έχουν ως εξής: 1. Στις κρατήσεις μηχανικού, που πρέπει να πληρωθούν επί της αμοιβής του τοπογραφικού, περιλαμβάνονται κι άλλες εκτός του ΦΕΜ τοπ (4% επί αμοιβής τοπ) και του ΦΠΑ? (όπως π.χ. το ΤΣΜΕΔΕ μηχ.) 2. Η αμοιβή τοπ έχει φορολογικα ιδιοκτήτη? όπως αυτά αναφέρονται στο σημείωμα κατάθεσης εισφορών (πχ παράβολα,χαρτόσημα κλπ) που πληρώνονται στο δημόσιο ταμείο...και αν ναι θα πρέπει να καταθέσω 2 ανεξάρτητα σημειώματα, 1 για όλες τις άλλες μελέτες κ 1 για το τοπ, ή η κατάθεση ενός συκεντρωτικού αρκεί? Αυτά προς το παρών, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.