Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΕΟΚΛΗΣ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Απορία .Στον 4495 είχε ο μηχανικός 6μηνες για την υποβολή των δικαιολογητικών..Μετα απο τροποποίηση του νόμου αυτο το χρονικό διάστημα έγινε 12 μήνες απο την ημερομηνία καταβολής του παραβόλου.Σε περίπτωση μεταφοράς απο τον 4178 απο υπαγωγή στις διατάξεις του 4495 ισχύουν πάλι οι 12 μήνες για να ανεβούν τα δικαιολογητικά προσαρμοσμένα στον 4495 (ή όσα έλειπαν από τον 4178)???.Τα φώτα σας κύριοι μηχανικοί.Ευχαριστώ!
  2. Ενδιαφέρει πιστεύω ιδιώτες και μηχανικούς.Να επισημάνω οτι είναι προτάσεις και μόνο αλλά λογικά οι τελικές αποφάσεις με την μορφή check list θα είναι λογικά γύρω απο αυτο τον αξονα Πρόταση Σε αυτό το πλαίσιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόταση, που κατάρτισε Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ/ ΤΚΜ για τον έλεγχο υπαγωγών αυθαιρέτων, η οποία κατατέθηκε στο ΥΠΕΝ, προκειμένου να ληφθεί υπόψη, ενόψει της κατάρτισης της σχετικής υπουργικής απόφασης. Το πλήρες κείμενο της πρότασης του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με τίτλο «ελεγκτές υπαγωγών αυθαιρέτων» έχει ως εξής: «Ο έλεγχος δηλώσεων αυθαιρέτων από τους ελεγκτές, οφείλει να διασφαλίσει αφενός το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού, ελέγχοντας στοιχεία που συναρτώνται με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τον ορθό υπολογισμό του προστίμου. Ο ελεγκτής λαμβάνοντας υπόψη τις θεσμοθετημένες ανοχές τις πολλαπλές τροπολογίες της νομοθεσίας καθώς και της κατά περίπτωση περιορισμένης σαφήνειας διατύπωση διατάξεων, θα πρέπει να συμπληρώνει τα παρακάτω στοιχεία. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 1. Ταυτοποίηση ακινήτου με τη δήλωση (ιδιοκτησίας ακινήτου) 2. Έλεγχος δυνατότητας ένταξης α) Προϋφιστάμενο της 28-07-2011 (δικαιολογητικά ιδιοκτήτου) 3. Γεωμετρικά στοιχεία (με ανοχές θεσμοθετημένες και διαστάσεις κτίστη) α) Περιγράμματα(έλεγχος εμπράγματου δικαιώματος με αυθαίρετο,διαστάσεις) β) Ύψος γ) Αποστάσεις από όρια 4. Πληρότητα των προβλεπομενων στοιχείων 5. Πληρότητα στοιχείων μειώσεων και επιβαρύνσεων προστίμων. α) Παλαιότητα β) Ειδικές συνθήκες γ) Συμψηφισμός προστίμων δ) Μ.Σ.Ε -ΚΕΝΑΚ 6.Έλεγχος πληρότητας αναρτημένων στοιχείων Η κατηγορία 3 του άρθρου 96, ελέγχεται μόνο ως προς την επιφάνεια τυχόν αποθηκών και οι αυθαιρεσίες του αρθ. 100 παρ. 5 ( αναλυτικός προϋπολογισμός ) δεν ελέγχονται. Σε περίπτωση διαπίστωσης διαφοροποιήσεων μεγαλύτερων των ανεκτών που δύνανται να ενσωματωθούν, εφόσον υπάρχει αποδοχή από τον μελετητή, ανοίγει η δήλωση και προσαρμόζεται στις παρατηρήσεις χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία κυρώσεων. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραπέμπεται το πόρισμα στην επιτροπή προσφυγών αυθαιρέτων αρθ. 108. ΑΜΟΙΒΕΣ :Κατηγοριοποίηση αυθαίρετων κατασκευών 1) για αυθαίρετες κατασκευές εως 1982 (κατηγορία 1 και 2) , αυθαίρετες κατασκευές κατηγορίας 3 2) για αυθαίρετες κατασκευές εως< 500.00μ2(κατηγορία 4 και 5) 3) για αυθαίρετες κατασκευές > 500.00μ2(κατηγορία 4 και 5) Για τη 1 και 2 κατηγορία ένας ελεγκτής για την 3 κατηγορία κλιμάκιο δυο ελεγκτών δόμησης Σημειώνεται ότι ο ελεγκτής δόμησης πρέπει να έχει την δυνατότητα πρόσβασης στη δήλωση του ελεγχόμενου». το κείμενο αυτούσιο από εδώ πηγή : http://ecopress.gr/?p=17300
  3. Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας Σε οικοδομή με οικοδομική άδεια του 73 η οποία αποτελείται από 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες ο μηχανικός μου έβαλε στην ίδια δήλωση 4495 και τις 3 ΟΙ οι οποίες όλες οι παραβάσεις είναι κατηγορίας 1 +λοιπές. Να αφαιρέσουμε τις υπόλοιπες Έγινε περαίωση και επαναφορά σε υπαγωγή.Τι μπορεί να γίνει. Να το βάλουμε πριν το 82 λογικά θα περάσει το πρόστιμο +20% και πρέπει να εγκριθεί από επιτροπή. Να κοιτάξω μήπως την ακυρώσω με κάποιο τρόπο.Να κάνω δήλωση για κάθε ΟΙ ξεχωριστά ; Τι μπορεί να γίνει κάποια απάντηση πρόταση γιατί με έχει φάει το άγχος. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.