Μετάβαση στο περιεχόμενο

pog.grs

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pog.grs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Κάνω μια εγκατάσταση-ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα.Η παλιά παροχή έχει μόνο φάση-ουδέτερο από τον μετρητή στον πίνακα(πιθανό η γείωση να ήταν συνδεδεμένη με τις σωλήνες της ύδρευσης).Σκέφτομαι να κάνω ουδετέρωση μέσα στον πίνακα(γνωρίζω οτι η ουδετέρωση όταν εφαρμόζετε πρέπει να γίνετε στον μετρητή αλλά είναι σχεδόν αδύνατο αυτό όπως και η τοποθέτηση ηλεκτροδίου γειώσεως).Τι έχετε να πείτε γιαυτό; Η πολυκατοικία είναι του 60, στον έκτο ,στο κωλωνάκι και η εγκατάσταση θα έχει ρελέ προστασίας έναντι ηλεκτροπληξίας. Στο κωλωνάκι εφαρμόζετε η μέθοδος άμεσης γειώσεως ή ουδετέρωσης;Υπάρχει κάποιος σχετικός χάρτης που να χωρίζει τις περιοχές τις αττικής; Ευχαριστώ. Μάκης
  2. Καλημέρα σε ολα τα μέλη. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:είναι ενα διαμέρισμα κατασκευής του 80 και χρειάζετε ανανέωση πιστοποιητικού από ηλεκτρολόγο. Εσείς τι θα κάνατε; -Όλες τι απαραίτητες μετρήσεις και δοκιμές όπως λέει ο ελοτ στο μέρος 6 και αν δεν ήταν σωστές παλι τι θα κάνατε; -Ένα ρελέ στο πίνακα και ενα γενικό(λανθασμένο) έλεγχο.(οτι δουλεύουν όλες οι γραμμές, σφύξιμο του πίνακα ,μια λάμπα μεταξύ φάσης και γείωσης κ.τ.λ) -ή να πάνε να γ....ν τα 100e π.χ. και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Όσοι έχουν τη διάθεση και την καλόσυνη, να απαντήσουν ειλικρινά αλλιώς να μην απαντήσουν καθόλου.Έγω* πάντως νόμιζω οτι θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο μιας και δεν ημουν εγώ αυτός που έκανε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και η αμοιβή είναι σχετικά μικρή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. *εγω:Γεράσιμος (27 χρ. πτυχιουχος Τ.Ε.Ι ασχολούμε 3 χρόνια με τις εγκαταστάσεις)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.