Μετάβαση στο περιεχόμενο

architect740

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Συνάδελφοι σας παρακαλώ , εαν μπορείτε βοηθήστε με.Σε οικόπεδο εντός σχεδίου εχώ εξ ΄ολοκλήρου δύο αυθαίρετα κτίσματα(μια κατοικία και μια αυτοτελή αποθήκη) , δεν υπαιρβαίνουν και τα δύο μαζί το μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης και κάλυψης.Η κατοικία όμως (κατηγορία 5 -καθώς είναι χωρίς οικοδομική άδεια) παραβιάζει τα πλάγια όρια οπότε δεν δίναται να νομιμοποιηθεί.Η ερώτησή μου είναι η εξής: η αποθήκη που δεν παραβιάζει τα πλάγια όρια και είναι ξεχωριστό κτίσμα στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, γίνεται να νομιμοποιηθεί?
  2. Συνάδελφοι ,θα ήθελα εάν γνωρίζετε να με βοηθήσετε στα εξής: Σε μια μελέτη ξενοδοχείου θα ήθελα να σας ρωτήσω , εάν γνωρίζετε εαν επιτρέπεται στα υπόγεια των δωματίων του ξενοδοχείου να βγούν τα δωμάτια προσωπικού;
  3. Συνάδελφοι ,θα ήθελα εάν γνωρίζετε να με βοηθήσετε στα εξής: Σε κοινόχρηστο κτίριο ξενοδοχείου κτίριο ξενοδοχείου η σκάλα που ξεκινάει απο το υπόγειο και καταλήγει στον πρώτο όροφο μετράει στην δόμηση; Η απόληξη κλιμακοστάσίου ,στο δώμα ,με ύψος 2,40 μ. μετράει στην δόμηση;
  4. Καλησπέρα συναδελφοι, έχω μια άδεια οικοδομής η οποία εκδόθηκε το 2004 και έληξε το 2008.Η άδεια αυτή εκδόθηκε βάση του Π.Δ. 13/7/93 .Η οικοδομή έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 80% έχει ολοκληρωθεί ο φερόντας οργανισμός οι τοιχοποιίες και η στέγη ,ωστόσο ποτέ δεν είχε γίνει θεώρηση και σύνδεση της με εργοταξιακο ρεύμα και ποτέ δεν συνδέθηκε με αυτο.Ο πελάτης μου για να ολοκληρώσει την οικοδομή του χρειάζεται εργοταξιακο ρεύμα ,οπότε ξεκίνησα να κάνω αναθεώρηση της άδειας για παράταση ισχύος και σύνδεση με εργοταξιακο.Στον 4495/17 αναφέρει ότι πρέπει να γίνει αυτοψία από ελενκτη δόμησης στο άρθρο 42 και 5α ,όμως στην πολεοδομία της περιοχής μου με ενημέρωσαν ότι δεν απαιτείται γιατί η άδεια είναι παλιά(2004).Γνωριζει κάποιος που αναφέρεται αυτό η είχε κάνεις αντίστοιχη υποθεση;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Καλή σας ημέρα συνάδελφοι , χρειάζομαι την βοήθεια σας. Έχω την εξής περίπτωση σας παρακαλώ εάν μπορείτε βοηθήστε με : Έχω μια οικοδομή (κάθετη ιδιοκτησία ) την οποία κατέχουν τρεις συνιδιοκτήτες μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, παρόλα αυτά έχουν ελληνικό Α.Φ.Μ. καθώς κατέχουν ακίνητο στην Ελλάδα και είναι και η μοναδική τους κατοικία εδώ.Η οικοδομή αποτελείται από ισόγειο κατάστημα 100,1 τ.μ. στο πίσω μέρος του οποίου και στον ακάλυπτο δηλαδή του οικοπέδου έχει πραγματοποιηθεί αυθαίρετη προσθήκη βοηθητικού χώρου αποθήκης 42,9 τ.μ. ,υπάρχει πατάρι το οποίο έχει αυθαίρετα μετατραπεί σε όροφο 100,10 τ.μ.(1ος όροφος) , υφίσταται 2ος όροφος από επάνω σύννομος και στο δώμα υφίσταται αυθαίρετο δωμάτιο (στούντιο) το οποίο χρησιμοποιείται ως κατοικία 15,60 τ.μ. (τα τ.μ. της απόληξης του κλιμακοστασίου είναι 11,7 τ.μ.). Συνολικά η οικοδομή είναι 358,80 τ.μ. (100,10 τ.μ. κατάστημα και 42,9 τ.μ. αυθαίρετης προσθήκης και 215,8 τ.μ. κατοικίας χωρίς την απόληξη που προανέφερα). Καταρχήν με προβληματίζει εάν μπορώ δηλώσω ότι είναι η κύρια και μοναδική τους κατοικία στα στοιχεία επάνω της δήλωσης και κατά δεύτερον στα φύλλα καταγραφής εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουμε τον περιορισμό των 70 τ.μ. για κύρια κατοικία ανά άτομο πως μπορώ να τα δηλώσω? θα διαιρέσω τα τ.μ. των χώρων κατοικίας στα τρία άτομα η και του καταστήματος δηλαδή του συνόλου των τ.μ. της οικοδομής και φυσικά μπορεί να δηλωθεί σαν κύρια κατοικία η σαν άλλη?Επίσης η αυθαίρετη προσθήκη στο κατάστημα θα δηλωθεί σαν υπηρεσίες η σαν τι? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Το ακίνητο αυτό είναι κατηγορία 2 , εάν έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση(οριστική υπαγωγή) : 1) θεωρείται νομίμως υφιστάμενο? 2)Πρέπει να επαναφέρω την δήλωση σε υπαγωγή και να βγάλω άδεια νομιμοποίησης?
  7. Καλησπέρα , κτίριο το οποίο έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια αποθήκης και έχει γίνει αλλαγή χρήσης(τακτοποίηση σε κατοικία )με τον Ν.4495/17 θεωρείται νομίμως υφιστάμενο?Θέλω να βγάλω οικοδομική άδεια προσθήκης στέγης σε αυτό γίνεται?
  8. Μήπως κάποιος γνωρίζει εάν στο διάγραμμα κάλυψης του Ν.4495 βάζουμε το τοπογραφικό της άδειας(π.χ. που είχε εκδοθεί το 1993) ή το καινούργιο τοπογραφικό της πρόσφατης αποτύπωσης?Σας ρωτάω γιατί στο πρόσφατο τοπογραφικό έχουμε αλλαγή της θέσης του κτιρίου και τον περιβάλλοντα χώρο ο οποίος δεν έχει διαμορφωθεί στην πραγματικότητα έτσι όπως παρουσιάζεται στο διάγραμμα κάλυψης της άδειας. Σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε απαντήστε μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.