Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

electric&computer

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

electric&computer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Stefanos Vns Σε ευχαριστώ πολύ, νομίζω με κατατόπισες επαρκώς! Ρώτησα για το σημείο που αναφέρεις για "... από 1/1/2019 ... επι του ελαχίστου..." και κατάλαβα ότι υπάρχει κάποια εκκρεμότητα ώστε να εφαρμοστεί όπως το αναφέρεις.
  2. Αγαπητοί καλημέρα, Είμαι μισθωτός ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η/Υ. Ασχολούμαι (εγώ θεωρώ) με αντικείμενο πολύ σχετικό με εκείνο του Μηχανικού Η/Υ, αλλά όχι στη διεύθυνση πληροφορικής, της εταιρίας στην οποία εργάζομαι. Το θέμα για το οποίο γράφω είναι η αποσύνδεση της ιδιότητας του μηχανικού από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ. Έχοντας διαβάσει προσεκτικά τις προηγούμενες αναρτήσεις παραμένω με κάποιες απορίες τις οποίες προσπαθώ να λύσω και οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη. Τις γράφω επιγραμματικά: 1. Είναι θέμα ‘οπτικής’ το εάν κάποιος μηχανικός ασχολείται με το αντικείμενό του και εάν δύναται να σταματήσει να υπάγεται στο ΤΣΜΕΔΕ ή υπάρχει τρόπος να δοθεί κάποια μονοσήμαντη απάντηση; (έχω βρει άρθρο το οποίο αναφέρει ότι οι έμμισθοι μηχανικοί με ‘έμμισθη εντολή’ δεν υπάγονται) 2. Έχω καταλάβει ότι η διαφορά στις εισφορές θα είναι ένα 4%. Αυτό αφορά τον κλάδο προνοίας; Και αν ναι αυτός είναι των ‘εφάπαξ παροχών’; Δηλαδή ναι μεν δεν θα είσαι στο ΤΣΜΕΔΕ, ναι μεν δεν θα παρακρατείται αυτό το 4% αλλά δεν θα πάρεις (ή θα πάρεις λιγότερο) εφάπαξ; Η για να θέσω μια άλλη διατύπωση της δεύτερης ερώτησης: Μπορεί και να παραμείνεις στο ΤΣΜΕΔΕ, να σου παρακρατείται το 4% αλλά να ΜΗΝ πάρεις εφάπαξ όταν έρθει η ώρα? Ζητώ συγγνώμη εάν κάπου έχουν απαντηθεί, αλλά δεν κατάφερα να το εντοπίσω και θεωρώ ότι ίσως απασχολεί (ή πρόκειται να απασχολήσει σύντομα) αρκετούς συναδέλφους μηχανικούς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.