Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lydia Grammenou

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lydia Grammenou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, νοιώθω ότι έχω καταχραστεί τον χρόνο σας με αυτήν την βεβαίωση του αρ. 30 και προκαταβολικά ζητάω συγνώμη. Μια τελευταία ερώτηση γιατι στο e=adeies δεν απατάει κανείς. Πάτησα υποβολή πράξης ,και μου είπε ότι υποβλήθηκε επιτυχώς με αριθμό τάδε. πατάω για να κάνω λήψη το έντυπο και δεν κάνει τίποτα και ούτε κατεβάζει κάτι. Και μετά αν πάω πίσω στην αιτηση λέει εκδόθηκε και οι μόνες ενεργειες που μου επιτρέπει ειναι : προβολη λεπτομερειών και εκτύπωση αίτησης . Ενώ στα αρχεια δεν υπάρχει κάποιο έντυπο όπως πχ στις μικρής κλίμακας.Τι δίνω στον ιδιοκτήτη?την εκτυπωση της αίτησης?
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πάω να την καταθέσω και μου λεει ότι έχει ημερομηνία λήξης την σημερινή .Ξέρετε για ποσο καιρό ισχύει?σε πόσο διάστημα δηλαδή πρέπει να ολοκληρωούνε οι εργασίες? Στοιχεία προς έκδοση πράξης Υπολογιζόμενη ημ/νία λήξης ισχύος της προς έκδοση πράξης 22/11/2023 Οριζόμενη ημ/νία λήξης ισχύος της προς έκδοση πράξης 22/11/2023 Έκδοση Πράξης Ξ
  3. Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Στα απαιτούμενα εντυπα όμως που ζητάει δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης τι ανεβάζουμε?
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, θέλω να εκδώσω άδεια του αρ.30 για εργασίες ανακαίνισης που είναι οι εξής : 1. αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα 2. τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα 3.αντικατάσταση πλακιδίων σε μπάνιο και αλλαγή ειδών υγιεινής Στα υποβαλλόμενα εγγραφα ειναι η τεχνική έκθεση μηχανικού για την απαίτηαη εγκρίσεων, και δηλωσεις ανάθεσης-ανάληψης , και ήθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει επίβλεψη ? και θα πρέπει να γίνει ανάληψη επίβλεψης έργου? αλλιώς τι άλλο να μπει στην αναθεση-ανάληψη?
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την γνώμη σας για ένα ερώτημα. Σε διαμέρισμα στο οποίο έχει γίνει αλλαγή ανοιγματων (καταργηση παραθύρων και δημιουργία νέου) και αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης ( το wc είναι μικροτερο κατα 1 τμ) μου ζητάνε να εκδώσω ΗΤΚ. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει ξανα μεταβιβαστεί το 2015 και ο μηχανικός είχε δώσει βεβαίωση νομιμότητας. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής : α) εγώ μπορώ να εκδώδω ΗΤΚ και να αναφέρω στα σχόλια ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένες παραβάσεις οι οποίες θα πρεπει να τακτοποιηθούν? β) από την στιγμή που έχει δωθεί ήδη μια φορά βεβαίωση ότι ήτανε νόμιμο , μπορώ εγώ τώρα να κανω τακτοποίηση αν χρειαστει ? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  6. Kαλημέρα συνάδελφοι , η ερώτηση μου είναι η εξής : Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας έχει γίνει αύξηση των διαστάσεων των ανοιγμάτων καθώς και μετατόπιση τους. Το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ως κατ.3 του Ν4495. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν χρειάζεται συναίνεση συνιδιοκτητών και σε αυτήν την περίπτωση? Γνωρίζει κάποιος ?
  7. δεν είναι χώρος γκαράζ είναι χώρος αποθηκών ,γι αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να έχει πρόσβαση υποχρεωτικά , ασάνσερ δεν υπάρχει, αν είναι αναγκαστικό θα πρέπει να γίνει αναβατόριο. επίσης είναι υποχρεωτική η πρόβλεψη χώρου προσβασιμου χώρου αναμονής για εκτακτες αναγκες?
  8. Καλημέρα ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση , δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση και στον υπόγειο όροφο με κάποιο μέσο?είτε εξωτερικά με ράμπα είτε με αναβατόριο? επίσης προς το παρόν είναι μονοκατοικία αλλα υπάρχει και πρόβλεψη ορόφου(σε περίπτωση που μελλοντικά θέλει να χτίσει και άλλον 1 όροφο)άρα όπως το καταλαβαίνω θα πρέπει να υπάρχει απλά πρόβλεψη για την μελέτη προσβασιμότητας και σε περίπτωση που γίνει και επιπλέον όροφος από πάνω και είναι ξεχωριστή οριζοντια ιδιοκτησία θα πρέπει να υλοποιηθεί η μελέτη που έχει γινει. Ακόμα ήθελα να ρωτήσω , πρέπει να προβλεφθεί και προστατευομενος προσβασιμος χώρος για έκτακτες ανάγκες σε αυτήν την περίπτωση?
  9. Καλημέρα συνάδελφοι σε οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί ισόγεια κατοικία με υπόγειο ο πελάτης θέλει να κάνει μια ράμπα για να μπορεί να πηγαίνει στο υπογειο με το αυτοκινητο και ξεφορτώνει πράγματα της δουλειάς του,Η υψομετρική διαφορά είναι 1,40μ . Η κλίση της ράμπας θα πρέπει να είναι αναγκαστικά 5% η μπορεί να γίνει και 10% , για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ατομα με αναπηρία ? επίσης ένα άλλο ερώτημα είναι ότι αφού το οικοπεδο έχει μόνο αυτό το κτίσμα , θεωρητικά δεν έχει κοινοχρήστους χώρους είναι όλοι αποκλειστικής χρήσης του,μήπως δεν χρειαζεται να τηρηθούν οι συγκεκριμένες προδιαγραφες?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, αν μπορεί κάποιος να μου κάνει μια διευκρίνηση για τους ανοιχτούς εξώστες εντός Ο.Γ. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μπορείς να μπεις εντός Ο.Γ. Π/10 με μέγιστο τα 2μ. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχει προστεθεί το " από την επιφάνειας όψης του κτιρίου" .Αυτό που μετράμε είναι από την Ο.Γ. το Π/10? ή μετραμε απο την επιφάνεις οψης του κτιρίου? επισυναπτω και το αποκομμα του ΝΟΚ εξωστης εντο; πρασιας.pdf
  11. Αυτό ήθελα να ξεκαθαρισω και εγώ, αν θα έχω πρόβλημα με την ΒΧΚΧ για να ξέρω τι να τους απαντήσω. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.